Niko Ervalahden johtaman Traton keittiön pizzauunit ovat kovassa käytössä, sillä pizzojen menekki on nousussa.

Kauppakeskus Ratinassa sijaitseva Tratto tarjoilee laaturaaka-aineista valmistettua mutkatonta italialaista ruokaa – ja pizza kuuluu luonnollisesti annostarjontaan. Pizzojen menekki onkin noussut ravintolassa tasaisesti.

– Tällä hetkellä suosituin pizza on Al Prosciutto, mutta kasvis-pizza Alla Caponataakin menee paljon. Myös Margherita pitää puolensa. Monihan valitsee nimenomaan sen, kun menee uuteen ravintolaan syömään. Margherita kertoo selkeästi pizzapohjan ja tomaattikastikkeen laadun, ravintoloitsija Sakari Keinänen vinkkaa.

Tratossa testattiin erilaisia pizzapohjia pitkään ja hartaasti ennen ravintolan avaamista. Sokkotestissä oli sekä aitoja italialaisia että suomalaisten paikallisten leipomoiden versioita. Eräs paikallisista vei voiton. Ja vaikka Tratossa paljon aitoitalialaisia raaka-aineita käytetäänkin, hyödynnetään kotimaisia laadukkaita raaka-aineita aina kun mahdollista. Näin myös hiilijalanjälki pienenee.

Al Prosciutto saa täytteikseen modenalaista kinkkua, kirsikkatomaattia ja rucolaa.

Niko Ervalahti toimii keittiömestarina sekä Piemontessa että Tratossa. Kumpikin ravintola on italialainen, mutta tyyliltään hyvin erilainen. Siinä missä Piemonte on hyvin pikkutarkasti ja innovatiivisesti kokkaava, on Tratto taas paluu italialaisen ruoan juurille. Myös pizzan.

Huom! Helmikuun alusta alkaen ravintola hyvittää asiakkailleen parkkilippua vastaan 50€:n ostosta 5€ ”parkkirahaa”. Etu on voimassa maaliskuun 2019 loppuun asti. Kauppakeskuksen tarjoama 2h:n ilmainen pysäköinti ei ole toistaiseksi voimassa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Alla Caponatassa on mm. grillatua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja puolikuivattua tomaattia.