Uppomunalla, hollandaisella ja valitulla täytteellä aateloidun briossin lisäksi aamiaiseen kuuluu croissant hillolla, vastapuristettua appelsiinimehua ja omavalintaista kahvia tai teetä. Kombonsa voi halutessaan tuunata vielä ranskalaisella juustolla, hillolla ja viikunalla euron lisähintaan. Kuplivan tilaaminen tekee aamiaisesta juhlan!

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi ulkopuolelle. Ja kympillä muhkean ranskalaisen aamiaisen tyytyväistyvän vatsansa sisäpuolelle.

Monipuolisen, alusta asti itse valmistetun aamiaisen pääroolissa poseeraa muna. Ja siitä on moneksi.

– Ranskassa kananmuna on todella tärkeä raaka-aine. Esimerkiksi aamiaisessamme sitä on briossissa, uppomunana ja kastikkeessa, ravintoloitsija Yoni Ichtertz luettelee.

Ichtertz kertoo, että eri tuottajien munissa on suuriakin eroja. 4 Vuodenaikaan kananmunat saapuvat Kyheröisen kanatilalta, Marttilasta.

– Heidän muniensa keltuainen on hyvin pullea, eikä valkuainen leviä etikkaveteen rikottaessa, vaan pysyy kauniisti keltuaisen ympärillä. Näin uppomuna on myös kaunis tarjota. Ja maku on tietenkin todella hyvä.

Aamiaisbriossissa on aina uppomuna hollandaisekastikkeella, mutta sen lisäksi täytteeksi voi vielä valita joko itse savustettua possun ulkofileetä, viereisen Nygrenin kylmäsavulohta tai päivän kasvisvaihtoehdon.

– Lisäksi mukaan kuuluu croissant Asunnan Raijan mansikkahillolla, meillä itse puristettua appelsiinimehua ja itselle mieluista kahvia tai teetä. Mukaan voi halutessaan lisätä vielä ranskalaista juustoa, hilloa ja viikunaa yhden euron lisähintaan, keittiömestari Juho Rajamäki kertoo.
4 Vuodenaikaa
Aamiaiskokonaisuus kaikkine emmeineen onkin sen verran runsas ja nälkää karkottava, että sen nautittuaan voi lounastustakin siirtää loitommaksi. Vaikka aamiaisesta ei epämiellyttävän täysinäinen olo tulekaan, ei syömään tosiaankaan tarvitse kirmata heti yhdeltätoista.

– Aamiaisestaan voi aina tehdä myös juhlavamman version, sillä kello yhdeksästä alkaen juomaksi voi ostaa lasillisen kuohuviiniä tai samppanjaa, Ichtertz vinkkaa.

Arkeakin kannattaa silloin tällöin säkenöittää kuplin, mutta ihan viimeistään lauantaina onkin kupliva taatusti paikallaan.

Aamiainen ma-la klo 8-11. Hinta 10e sis. briossi uppomunalla ja täytteellä (kala, liha tai kasvis), croissant hillolla, tuorepuristettua appelsiinimehua, kahvi tai tee. Annoksen voi halutessaan tuunata juustolla ja viikunalla +1e hintaan. Kuohuviiniä voi ostaa klo 9 alkaen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

4 Vuodenajan lihatiskissä dry ager -kaapin antimia ja maailmanluokan lihoja edulliseen hintaan

LUE MYÖS

MA-LA | Aamiainen ja lounas Kauppahallissa: 4 Vuodenaikaa aloittaa päivän ranskaisella aamiaisella

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi...

PE 2.8. | 4Vuodenaikaa kutsuu Iltahalli-tapahtumaan Kauppahallissa

Tampereen Kauppahalli palvelee iltaisin kevätkaudella 2019 joka kuun ensimmäinen perjantai, jolloin ovet ovat avoinna ja herkut tarjolla aina klo 20 asti. Kauppahallin ravintoloitsijat ja...

4Vuodenaikaa hyödyntää paikallista olutta bliniviikoillaan

Kauppahallin ravintola 4Vuodenaikaa tarjoilee 23.1.-2.3.2019 luontaisesti gluteenittomia, muhkeita blinejä, joiden valmistuksessa hyödynnetään paikallista olutta. Kyseessä on Suomen ensimmäinen gluteeniton India Pale Ale -olut Tampereelta. – Olut on ollut...