Uppomunalla, hollandaisella ja valitulla täytteellä aateloidun briossin lisäksi aamiaiseen kuuluu croissant hillolla, vastapuristettua appelsiinimehua ja omavalintaista kahvia tai teetä. Kombonsa voi halutessaan tuunata maksullisilla lisäelementeillä. Kuplivan tilaaminen tekee aamiaisesta juhlan!

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi ulkopuolelle. Ja muhkean ranskalaisen aamiaisen tyytyväistyvän vatsansa sisäpuolelle.

TOIMITUKSEN VINKKI! 4 Vuodenajan lauantain aamiainen on loistava, hieman aikaisempi vaihtoehto brunssille.

 

Monipuolisen, alusta asti itse valmistetun aamiaisen pääroolissa poseeraa muna. Ja siitä on moneksi.

– Ranskassa kananmuna on todella tärkeä raaka-aine. Esimerkiksi aamiaisessamme sitä on briossissa, uppomunana ja kastikkeessa, ravintoloitsija Yoni Ichtertz luettelee.

Ichtertz kertoo, että eri tuottajien munissa on suuriakin eroja. 4 Vuodenaikaan kananmunat saapuvat Kyheröisen kanatilalta, Marttilasta.

– Heidän muniensa keltuainen on hyvin pullea, eikä valkuainen leviä etikkaveteen rikottaessa, vaan pysyy kauniisti keltuaisen ympärillä. Näin uppomuna on myös kaunis tarjota. Ja maku on tietenkin todella hyvä.

Aamiaisbriossissa on aina uppomuna hollandaisekastikkeella, mutta sen lisäksi täytteeksi voi vielä valita joko itse savustettua possun ulkofileetä, viereisen Nygrenin kylmäsavulohta tai päivän kasvisvaihtoehdon.

– Lisäksi mukaan kuuluu croissant mansikkahillolla, meillä itse puristettua appelsiinimehua ja itselle mieluista kahvia tai teetä. Mukaan voi halutessaan pienestä lisämaksusta lisätä vielä päivän juustoa vaihtuvalla lisukkeella, keittiömestari Juho Rajamäki kertoo.
4 Vuodenaikaa
Aamiaiskokonaisuus kaikkine emmeineen onkin sen verran runsas ja nälkää karkottava, että sen nautittuaan voi lounastustakin siirtää loitommaksi. Vaikka aamiaisesta ei epämiellyttävän täysinäinen olo tulekaan, ei syömään tosiaankaan tarvitse kirmata heti yhdeltätoista.

– Aamiaisestaan voi aina tehdä myös juhlavamman version, sillä kello yhdeksästä alkaen juomaksi voi ostaa lasillisen kuohuviiniä, samppanjaa tai vaikka klassisen raikasta kuohuviinidrinkki Mimosaa, Ichtertz vinkkaa.

Arkeakin kannattaa silloin tällöin säkenöittää kuplin, mutta ihan viimeistään lauantaina onkin kupliva taatusti paikallaan.

Aamiainen ti-pe klo 9-11 ja la klo 9-12 hintaan 12e sisältäen briossin uppomunalla ja täytteellä (kala, liha tai kasvis), croissantin hillolla, tuorepuristettua appelsiinimehua, kahvin tai teen. Annoksen voi halutessaan tuunata lisähintaan. Kuohuviiniä voi ostaa klo 9 alkaen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Alkuperäinen juttu 24.11.2017, Tekstiä päivitetty viimeksi 30.11.2020 Toni Honko. Jutun tiedot voivat muuttua. Siksi sitä päivitetään toistuvasti.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

4 Vuodenaikaa sai uuden kabinettitilan – Varaa oma Chef’s Table tai vaikka aamiaispalaveri

4 Vuodenajan lihatiskissä dry ager -kaapin antimia ja maailmanluokan lihoja edulliseen hintaan

LUE MYÖS

Ravintola 4 Vuodenaikaa, Tampereen kauppahalli

Aamiainen ja lounas Kauppahallissa – myös lauantaisin

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi...

4 Vuodenaikaa sai uuden kabinettitilan – Varaa oma Chef’s Table tai vaikka aamiaispalaveri

Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa sai kesällä sulkeutuneen Delinsä tilalle hienon kabinettitilan, joka monipuolistaa ravintolan palvelutarjontaa. Esimerkiksi kysytty Chef's Table laajenee nyt palvelemaan useampaa ruokailijaa....

Varaa oma Chef’s Table 4 Vuodenajasta ja nauti keittiömestarin tarjoilema yllätysmenu torstaisin ja perjantaisin

Katettu pöytä, yllätysmenu, valikoidut viinit, keittiömestari seurueelle tarjoilemassa... Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa yllättää asiakkaat sekä pöytävarausmahdollisuudella että keittiömestarin yllätysmenumauilla. Torstaisin ja perjantaisin voi varata...