keskiviikko, 30 marraskuun, 2022

MAINOS

Etusivu Teemat Ranskalainen

Teema: Ranskalainen

Ravintola 4 Vuodenaikaa, Tampereen kauppahalli
Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi ulkopuolelle. Ja muhkean ranskalaisen aamiaisen tyytyväistyvän vatsansa sisäpuolelle. TOIMITUKSEN VINKKI! 4 Vuodenajan lauantain aamiainen on loistava, hieman aikaisempi vaihtoehto brunssille.   Monipuolisen, alusta asti itse valmistetun aamiaisen pääroolissa...
Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa sai kesällä sulkeutuneen Delinsä tilalle hienon kabinettitilan, joka monipuolistaa ravintolan palvelutarjontaa. Esimerkiksi kysytty Chef's Table laajenee nyt palvelemaan useampaa ruokailijaa. Ja aivan omassa rauhassa. – Chef's Table on ollut todella kysytty, mutta siihenhän ei mahdu kuin 4 tai ihan maksimissaan 5 asiakasta. Halusimme suuremman tilan ja...
Katettu pöytä, yllätysmenu, valikoidut viinit, keittiömestari seurueelle tarjoilemassa... Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa yllättää asiakkaat sekä pöytävarausmahdollisuudella että keittiömestarin yllätysmenumauilla. Torstaisin ja perjantaisin voi varata pöydän 2-5 aterioijalle. 4 Vuodenaikaan aivan Delin viereen on ilmestynyt Chef's Table eli pöytä, jonka voi varata torstaisin ja perjantaisin yllätysmenun maisteluun joko kahden kesken taikka...
4 Vuodenaikaa messevine lihatiskeineen alkaa olla jo legendaarisen tunnettu monipuolisista raakamakkaroistaan, joita ostavat niin Kauppahallissa vierailevat asiakkaat kuin monet ravintolatkin. Tänä vuonna touhua tukemaan saatiin dry ager -kaappi, joka monipuolisti ja maultaan mahtavoitti koko lihatiskitouhun. Dry ager -kaappi rantautui ravintolaan keväällä ja siinä on siitä saakka jalostettu antaumuksella niin ankkaa, karitsaa,...
Ranskalainen gastronomia karkeloi jo kolmatta kertaa herkullisesti, kun yli 2000 keittiömestaria viidellä eri mantereella tarjoaa samanaikaisesti ranskalaista illallista asiakkailleen 21.3. 2017. Myös Euroopassa, Suomessa, Tampereella. Maineikas 4 Vuodenaikaa keittää omaa ylistystään ranskalaiselle aterialle kuuden ruokalajin Goût de France -illallisen muodossa. Goût de France -tapahtumaa ryhdyttiin järjestämään keittiömestari Alain Ducassen sekä...
Kauppahallin suursuosittu lounasravintola 4 Vuodenaikaa on uudenvuodenaattona poikkeuksellisesti myös ilta-aikaan tunnelmoitavissa. Ravintoloitsija Yoni Ichtertz ja tuore keittiömestari Juho Rajamäki päättivät nimittäin järjestää Kauppahallissa juhlaillallisen asiakkaiden nautiskella ja vastaanottaa juhlavuosi 2017 tyylillä. – Vaikka olemme lounasravintola, haluamme olla mukana myös illlallistouhussa ihan oman mielenkiinnon takia. Tässä pääsee tekemään erilaista kuin lounasaikaan,...
Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin pitkä kokemus ja Tepposen raikkaat visiot. Ja yhä enemmän lähituottajien antimet sekä luomu. Wistub Alsacen keittiössä kokataan uusia annoksia pitkiä perinteitä ja tuoreita elementtejä yhdistellen. – Yhdistämme...
4 Deliin on tullut hodareiden lisäksi hiukan pubiruokamaisia lautasannoksia. Haukattavat syntyvät 4 Delissä muutenkin valmistettavista ja ulos myytävistä raaka-aineista, kuten esimerkiksi raakamakkarasta ja paahdetuista juureksista. Uudet pääosin brittiläis-ranskalaiset makukarnevaalit on jälleen laatinut makkaramestari Darren Elmhirst. Uusin annostulokas on Bangers & Mash eli lautasellinen omatekoista makkaraa, muusia ja karamellisoiduista sipuleista valmistettua punaviinipohjaista kastiketta. Lisäksi...
Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina kuin pieninä ja niin suolaisina kuin makeanakin mallina. Yksin syötäviksi ja kaverin kanssa jaettaviksi. Uusi kiviarinauuni on juuri saatu ravintolaan ja napattu heti kuumaan käyttöön. Palaute...
Rapuja Tampereella: Taas eletään saksiniekkaista aikaa. Rapuja on siis saatavilla ja Arto Rastaan Bistro LePotissa vieläpä poikkeuksellisen edulliseen hintaan, vain 2,5 e per kipale. Maalaisranskalaisessa Bistro LePotissa rapukausi on jo alkanut. Saksiniekkoihin pääsee pureutumaan perin edullisesti, sillä ravintoloitsija Arto Rastas ei halua rapujen olevan vain harvojen herkkua. Hinta on taatusti kaupungin halvimmasta...
Hävikki on ravintolassa surullinen mutta väistämätön tosiasia. Hyvää ruokaa menee hukkaan väkisinkin. Mutta nyt ravintoloitsija Arto Rastas on keksinyt hyödyntää Bistro LePotissa edelliseltä päivältä jääneen lounasruoan sekä asiakkaiden, ravintolan että luonnon eduksi.
Wistub Alsace laski hintojaan heti vuoden alussa, joten nyt viinituvan leppoisassa tunnelmassa ruokailee ja siemailee entistä edukkaammin. Vaikkapa talvilistan reheviä ja muhevia makuja, jotka lämmittävät pakkasen koettelemia sisällä kotoisassa pikkuravintolassa.

MAINOKSET

Ravintolat Tampere – Dabbal Kitchen & Bar
banneri-ihku-baari-tampere