Katettu pöytä, yllätysmenu, valikoidut viinit, keittiömestari seurueelle tarjoilemassa… Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa yllättää asiakkaat sekä pöytävarausmahdollisuudella että keittiömestarin yllätysmenumauilla. Torstaisin ja perjantaisin voi varata pöydän 2-5 aterioijalle.
4 Vuodenaikaan aivan Delin viereen on ilmestynyt Chef’s Table eli pöytä, jonka voi varata torstaisin ja perjantaisin yllätysmenun maisteluun joko kahden kesken taikka vaikka viidestään.
– Ensimmäistä kertaa koko ravintolan 15-vuotisen taipaleen aikana meille on mahdollista tehdä pöytävaraus lounasaikaan, keittiömestari Juho Rajamäki myhäilee ja kertoo pöytävarauksia jo ropisseen.
Idea Chef’s Tablesta on muhinut hartaalla ruokarakkaudella Rajamäen sekä ravintoloitsija Yoni Ichtertzin mielessä jo parin vuoden ajan. Kevään kuluessa se kypsyi ja on nyt valmista tarjottavaksi. Pöytään tarjoiltava keittiömestarin yllätysmenu tulee noudattamaan ravintolan ranskalaista linjaa sesonkeja seuraillen, raaka-aineiden huippulaatuun panostaen.
– Aloitamme kala- ja äyriäispainotteisesti ja siirrymme kelien kylmetessä lihoihin. Kun esimerkiksi merisiiliä on hyvin saatavilla, niin sitäkin on luvassa, Rajamäki paljastaa tulevista makukuvioista.
Lautasilla tulevat maistumaan myös kotimaisten ja paikallisten pientuottajien antimet niin paljon kuin siihen on mahdollisuus.
4 Vuodenajan erikoisillalliset ovat äärimmäisen suosittuja ja aina erittäin nopeasti loppuun varattuja. Chef’s Table tarjoaakin nyt useampia mahdollisuuksia pöytävarauksen nappaamiseen ja Tampereen Kauppahallin tunnelmasta sekä Rajamäen makumuuveista nauttimiseen. Myös illastusmahdollisuus avautuu, sillä Chef’s Table menuineen on varattavissa Iltahalli-päivinä kahden lounaskattauksen lisäksi klo 17 kattauksin.
– Kyllähän tämä tuo sellaista lisäkipinää tekemiseen! Olemme organisoineet asiat niin, että pystyn torstaisin ja perjantaisin irrottautumaan muusta keittiötyöstä tähän. Kokkaan, tarjoilen ja esittelen annokset sekä tarvittaessa myös viinit. Kyseessä on siis ihan nimensä mukaisesti keittiömestarin pöytä, Rajamäki kuvailee innoissaan.
Kauppahallin valtaisan raaka-ainerunsauden ympäröimänä kun ollaan, saattaa menun annosvalmistus saada toisinaan yllättäviäkin piirteitä, jotka Rajamäki haluaa toistaiseksi säilyttää yllätyksinä aterioimaan suuntaaville.
4 Vuodenajan asiakaskunta on viinien suhteen valveutunutta ja varsin laatutietoista, joten Chef’s Table tuo tilaisuuden yllättää asiakas myös viinillisesti.
– On hienoa, kun pääsee tekemään ja tarjoamaan asiakkaille vähän jotain erilaista lounasaikaan. Olen erityisen kiinnostunut pienten, perheomisteisten tilojen viineistä, joilla on tarina, sommelière Mia Merta kuvailee.
Koska sali ja keittiö musisoivat mainiosti yhteen, voi annosmakujen suunnannäyttäjänä olla viinikin.
– Minun on myös helppoa tehdä annos sopimaan johonkin Mian löytämään mielenkiintoiseen viiniin, Rajamäki valottaa.
Chef’s Table ja keittiömestarin kolmen ruokalajin yllätysmenu pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin klo 11 ja 13.30 kattauksin. Iltahallipäivinä lisäksi klo 17 kattaus. Menu 39e.
VARAA PÖYTÄTeksti ja henkilökuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Chef’s Table -kuvat: Mainostoimisto Uhma