rajamaki-ichtertz
Juho Rajamäki ja Yoni Ichtertz kokkaavat ranskalaisen ruoan ylistystä. 4 Vuodenajan erikoisillalliset ovat äärimmäisen suosittuja ja ne varataan usein nopeasti loppuun. Pöytävaraus kannattaakin tehdä rivakasti.

Ranskalainen gastronomia karkeloi jo kolmatta kertaa herkullisesti, kun yli 2000 keittiömestaria viidellä eri mantereella tarjoaa samanaikaisesti ranskalaista illallista asiakkailleen 21.3. 2017. Myös Euroopassa, Suomessa, Tampereella. Maineikas 4 Vuodenaikaa keittää omaa ylistystään ranskalaiselle aterialle kuuden ruokalajin Goût de France -illallisen muodossa.

Goût de France -tapahtumaa ryhdyttiin järjestämään keittiömestari Alain Ducassen sekä Ranskan ulkoministerin Laurent Fabiusin aloitteesta. Keittiömestarien kansainvälinen komitea, johon kuuluu mm. Paul Bocuse, seuloo kaikki osallistuvat ravintolat ja valvoo ehdotettujen aterioiden laatua.

– Joka vuosi on tarkat vaatimukset siitä, minkälainen menun tulee olla, jotta se ilmentää ranskalaisuutta oikealla tavalla. Niiden lisäksi tämän vuoden teemaan kuuluu runsas kasvisten käyttö, kestävän kehityksen esilletuominen sekä vähäisempi määrä suolaa, sokeria ja rasvaa, keittiömestari Juho Rajamäki luettelee.

4 Vuodenajalle lisävaatimukset ovat helppoja toteuttaa, sillä ravintola sijaitsee Kauppahallissa keskellä lähiseuduilta saapunutta raaka-ainerunsautta. Menulla tulee olemaan mm. Näsijärven ahventa sekä vapaana pompotellutta peuraa. Ahven saapuu Nygreniltä ja peura samalta metsästäjältä, jolta saatiin uudenvuodenillallisellakin herkuteltu hirvi. Hirven tapaan peurakin tulee ravintolaan kokonaisena ja myös hyödynnetään kokonaan.

Samana päivänä klo 14 ravintolassa on tarjolla myös erikoislounas, joka valmistetaan Goût de France -hengessä.

Klassisen uusi tuleminen

Ranskalainen ja klassinen keittiö kaikkinensa on ollut viime vuosina hieman unohduksissa pohjoismaisen keittiön jyrätessä, mutta Rajamäki uskoo niiden nousevan uuteen suosioon.

– Uskon, että klassinen keittiö alkaa nousta jälleen. Tällä hetkellä maailman parhaat ravintolat tulevat Keski-Euroopasta, kuten esimerkiksi Osteria Francescana, Rajamäki toteaa.

– Lisäksi ruokailun sosiaalinen puoli varmasti tulee korostumaan. Tuodaan isoja vateja pöytiin ja jaetaan yhdessä annoksia, ravintoloitsija Yoni Ichtertz lisää.

4 Vuodenaikaa tuo syömiseen sosiaalisuutta jo pelkällä olomuodollaan, sillä ravintolassa istutaan ranskalaisille lounasravintoloille tyypilliseen tapaan likimain kylki kyljessä pitkien pöytien ääressä.

– Illallisella sosiaalinen tunnelma vielä korostuu, kun istuu samassa pöydässä sen kolme, neljä tuntia, minkä illallinen kestää, Rajamäki toteaa.

4 Vuodenaikaa onkin saanut kiitosta siitä, että siellä tutustuu uusiin ihmisiin. Ja onhan kaikilla kyseiseen ravintolaan ruokailemaan suuntaavilla jo lähtökohtaisestikin jotain yhteistä – rakkaus hyvään ruokaan.

Goût de France -erikoisillallinen Kauppahallissa 21.3.2017 klo 19.

Goût de France

Goût de France -illallismenu

Kurkkukeittoa & jogurttiserbettia
Peura-tartar & lakkaa
Näsijärven ahventa, omenaa & porkkanaa
Ranskalaisia juustoja & luumua
Tyrniä & makeita yrttejä
Mustaherukkasoufflé

54e

Kutsuja 4 Vuodenajan erikoisillallisille saa liittymällä ravintolan postituslistalle: ERIKOISLOUNAAT JA -ILLALLISET

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola 4 Vuodenaikaa, Tampereen kauppahalli

Aamiainen ja lounas Kauppahallissa – myös lauantaisin

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi...

4 Vuodenaikaa sai uuden kabinettitilan – Varaa oma Chef’s Table tai vaikka aamiaispalaveri

Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa sai kesällä sulkeutuneen Delinsä tilalle hienon kabinettitilan, joka monipuolistaa ravintolan palvelutarjontaa. Esimerkiksi kysytty Chef's Table laajenee nyt palvelemaan useampaa ruokailijaa....
Vappu Tampere

Vappu Tampere 2021: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit – myös noutotilauksina

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2021 vapputarjontaa  – vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin omassa kodissa tai vaikkapa puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti niin pöytävarausten...