c eloranta mv kohokohdat
Viinimestariksi opiskeleva Juulia Eloranta on ravintola C:n uusi huippusommelier-lupaus.

Ravintola C on saanut uuden, nuoren ja innokkaan sommelièren, joka on motivoitunut oppimaan, kehittymään ja palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Kisakenttäänkin hän on ottanut jo tuntumaa, ja ravintoloitsija-sommelière Christina Suominen näkeekin uuden suojattinsa yltävän kisamenestyksekkäisiin korkeuksiin.

Christina Suomisella on huikea ammattitaito ja pettämätön viinivainu.
Christina Suominen

C:n sali on ollut perintesti osaavassa ja alati kehittymään kurkottavassa huomassa. Kansainvälistä kisamenestystä huikeuksiin asti niittäneen Heidi Mäkisen ja kansallisella tasolla mainiosti menestyneen Matti Kuukkanen-Fagerin siirryttyä kohti uusia haasteita, jäivät suuret saappaat tyhjilleen. Niitä täyttämään on tullut 24-vuotias Juulia Eloranta.

Ravintola-ala on vetänyt Elorantaa vahvasti puoleensa aina, mutta ensin hän kuuli keittiön kutsun. Eloranta ei olekaan ensimmäistä kertaa C:n tiimissä mukana, vaikka salin puolen hän on valloittanut vasta nyt. Keittiötaustainen Eloranta teki harjoittelujakson C:ssä suorittaessaan yhdistelmäopintoja.

– Saimme valita viimeisen harjoittelupaikan itse ja halusin tietenkin parhaaseen ravintolaan oppimaan. Olin silloin luonnollisesti keittiön puolella, koska kokiksi valmistuin, mutta jo silloin oli selvää, että olen enemmän salipuolelle suuntautunut, Eloranta valottaa.

Kuten moni muukin alalle mielivä, aikoi Eloranta alunperin nimenomaan keittiöön, eikä pitänyt salipuolta vaihtoehtona.

– Kun 16-vuotiaana hakee alan kouluun, niin sitä ajattelee, että haluaa tietenkin keittiöön. Mutta sitten kun oikeasti olin siellä keittiössä, niin sali alkoikin tuntua todella houkuttavalta. Siellä saa jutella ja olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Olen asiakaspalvelija henkeen ja vereen!

Opintojen ohella koko ajan työskennellyt Eloranta valmistui joulukuussa ammattikorkeakoulusta restonomiksi ja aloittaa helmikuussa viinimestarin opinnot. Viinitiedonjano on valtava.

c juulia eloranta 2 kohokohdat
Juulia Eloranta

– Työskentely C:ssä on ihan uskomaton tilaisuus oppia ja kehittyä. Täällä oppii hirmuisesti joka päivä. Christina järjestää minulle päivittäin ennen vuoron alkua sokkomaisteluita, antaa kirjoja luettavaksi ja jakaa omaa osaamistaan.

– Juulia on erittäin motivoitunut. Hänellä on selkeä suunta ja hän tietää mitä haluaa. Se on hyvin harvinaista tänä päivänä tällä alalla ja tuossa iässä, Suominen kuvailee suojattiaan.

Kisaaminen kiinnostaa Elorantaa erityisesti ja Suominen siihen tietenkin kannustaa ja antaa edellytykset. Ensimmäinen osakilpailu sommelierien SM-kisoissa on jo koettuna.

– Kisaaminen on todella kova motivoiva tekijä. Se tekee treenaamisesta rutiinia ja on oman ammatillisen kehityksen tukena. Nyt kun olen saanut restonomiopinnot päätökseen, pystyn keskittymään hyvin viinimestariopintoihinkin. Ja onhan tässä isot saappaat täytettävinä. Siinä on vielä paljon tekemistä, Eloranta toteaa vaatimattomasti Mäkiseen ja Kuukkanen-Fageriin viitaten.

Ravintola C motivoituneine ja alati kouluttautuvine sommeliereineen on taatusti jatkossakin nostamassa osaltaan salitaitajien ansaittua arvostusta. Juomaosaamisessaan oivalliset ja hyvän pelisilmän saliammattilaiset kun ovat kokemukseni mukaan ravintoloiden todellisia käyntikortteja. Heidän työnsä asiakkaiden viihtyvyydestä vierailun alusta loppuun asti huolehtijoina on valtaisa osa kokonaiselämystä. Ja elämyksiä C nimenomaan tarjoaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola C muuttaa maalle – Elämysillallisten pop up -ravintola Rekolan tilalla 13.-17.8.2019

Ravintola C muuttaa viikoksi maatilalle ja luo elämyksellisiä illallisia ravintolasaliksi muovautuvassa navettarakennuksessa. Ravintolan suurin yhteistyökumppani Rekolan biodynaaminen tila kun täyttää vaikuttavat 400 vuotta, minkä...

Suomalaisen Klubin brunssi on resepti rentoon lauantaihin

Suomalaisen Klubin lauantain shoppailubrunssi on rento tapa nauttia viikonlopusta. Pitkälle iltapäivään tarjolla olevat noutopöytä- sekä listaherkut sopivat suloisen laiskaan lauantain aloitukseen tai teatteriesityksen alle.

Armas Kuppila sai uuden isännän – Pikkuannoksia ja viiniä iltaisin, munaisaa brunssia viikonloppuisin

Armas Kuppila avaa uuden isännän myötä ovensa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kuppila on pienen purtavan tai isommankin syötävän mutkaton piipahtamispaikka, jossa annoksen saa eteensä...