Doc Lounge Tampere ja Tampere Food Club järjestävät tiistaina 11.4. ruokakulttuuri-illan Ravintola Klubilla. Aluksi nähdään Pierre Dechampsin dokumenttielokuva Noma: My Perfect Storm, joka kertoo kööpenhaminalaisen, useita kertoja maailman parhaaksi valitun ravintola Noman tarinan. Leffan jälkeen Tampere Food Club isännöi keskustelua Tampereen ruokaskenestä alan vaikuttajien johdolla. Luvassa myös maistiaisia!

Noman luova voima on makedonialaistaustainen René Redzepi, joka muutti lapsena Tanskaan paetakseen Jugoslavian levottomuuksia. Hän alkoi tehdä kunnianhimoista ruokaa käyttäen vain paikallisia raaka-aineita. Hän juhlii ruuassaan sieniä, sammaleita ja sillejä. Dokumentissa päästään seuraamaan, kuinka jokainen Noman annos syntyy kuin taideteos, mutta ruoan kauneudesta huolimatta kattiloiden takana kuohuu.

Dokumenttia seuraa keskustelu, jossa pohditaan Tampereen ravintola- ja ruokaskenen nykytilaa ja tulevaisuutta. Olisiko Noma-ilmiö mahdollinen Tampereella, ja mitä se vaatisi? Keskustelemassa on joukko tamperelaisia alan tekijöitä ja vaikuttajia: ravintoloitsijoita, keittiömestareita, toimittajia ja blogisteja. Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua keskusteluun. Luvassa on myös pieniä pirkanmaalaisten tuottajien tarjoamia maistiaisia.

KESKUSTELUSSA MUKANA:
Katuruokayrittäjä Juuso Ahvanainen
Ruokatoimittaja ja yrittäjä Ronja Honko
Ravintoloitsija–keittiömestari Ilkka Isotalo
Lähiruokakauppias Sanna Iso-Markku
Blogisti Jani Kinnunen
Ravintolakriitikko Vesa Laitinen
Ravintoloitsija Sami Lappalainen
Blogisti Emmi Nuorgam
Ravintoloitsija Saara Sinivuori
Kokki ja yrittäjä Santeri Vuosara

HUOM. Elokuva alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18. Lipunmyynti alkaa klo 17.30.

Elokuva on englanninkielinen. Sitä ei ole tekstitetty suomeksi.

Tapahtuma


Noma-elokuva ja keskustelua Tampereen ruokaskenestä Klubilla 11.4.2017

Päivä: ti 11.04.2017
Aika: 18:00
Hintaluokka: 5€
Tapahtuman kotisivut: https://www.facebook.com/events/263904820734824/

Tapahtumapaikka


Klubi Tampere
Klubi Tampere
Tullikamarinaukio 2
Tampere