Lihaisan mehevät raakamakkarat ovat 4 Vuodenajan lihatiskin kestosuosikkeja. Jatkossa jotkut makkarat pääsevät pötköttämään myös ravintolan uuteen dry ager -kaappiin moninaisten lihojen ohella.

4 Vuodenaikaa messevine lihatiskeineen alkaa olla jo legendaarisen tunnettu monipuolisista raakamakkaroistaan, joita ostavat niin Kauppahallissa vierailevat asiakkaat kuin monet ravintolatkin. Tänä vuonna touhua tukemaan saatiin dry ager -kaappi, joka monipuolisti ja maultaan mahtavoitti koko lihatiskitouhun.

Dry ager -kaappi rantautui ravintolaan keväällä ja siinä on siitä saakka jalostettu antaumuksella niin ankkaa, karitsaa, possua kuin useampaa eri rotua nautaakin.

– Meillä on tiskissä maailman parhaita rotuja ja Platinum-luokan lihoja, kertoo keittiömestari Juho Rajamäki innoissaan.

Myös hinta on todella maltillinen: ulkofileetä myydään 53,80e/kg. Liha liikkuukin niin rivakasti, että osa kanta-asiakkaista on oppinut jo varaamaan omat herkkupalansa, ettei jäisi nuolemaan rasvattomia näppejään.

– He osaavat jo käydä kurkkaamassa kaapilla ja kysyä, että saisiko tuon tai tuon. Usein niin menee puolikkaita ja välillä kokonaisiakin fileitä. Platinum-luokan Black Angus -entrecôte on myydyin dry ager -tuotteemme. Toinen kova on Iberico-possun sisäfilee, mikä eroaa kotimaisesta porsaanlihasta todella paljon. Liha on tummempaa ja maukkaampaa.

Pääasiassa lihoja myydään tiskistä mukaan, mutta makuun voi päästä myös ravintolan lounaalla, jolla perinteinen ulkofilee saapuu lautaselle dry age -versiona aina saatavuuden mukaan.

Dry ager -kaapin hyllyillä köllöttelee messevät määrät monipuolisia laatulihoja Black Angus -naudasta ankkaan ja karitsaan. Jotkut kanta-asiakkaat ovat jo oppineet kurkistelemaan kaappiin mieliherkkujaan tähyten ja tilaten.

Tiskin päätuote on kuitenkin edelleen raakamakkara, jonka suosio on suunnaton niin ravintoloiden osalta niiden tilatessa omia mittatilausreseptiikan makkaroitaan kuin asiakkailla, jotka saapuvat toisinaan kylmäkasseineen hyvinkin kaukaa 4 Vuodenajan antimien houkuttamina. Makkaraa kun voi tuikata myös pakastimeen ja sulatella sekä paistella sieltä sitten vesi kielellä.

Dry ager -kaappi on sytyttänyt Rajamäen ideoimaan erilaisia lihatuotteita myös makkaroiden osalta reseptit mielessä hyrräten. Seuraava etappi onkin saada moninaiset makkaraketjut kaapin makurikastavaan syleilyyn.

– Toivottavasti jo ennen joulua saadaan ensimmäinen makkarasatsi ulos, Rajamäki hykertelee täpinöissään.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
4 Vuodenaikaa
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola 4 Vuodenaikaa, Tampereen kauppahalli

Aamiainen ja lounas Kauppahallissa – myös lauantaisin

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi...
Vappu Tampere

Vappu Tampere 2022: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2022 vapputarjontaa  – vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen.<!-- Haluamme vinkata myös, että...

4 Vuodenaikaa sai uuden kabinettitilan – Varaa oma Chef’s Table tai vaikka aamiaispalaveri

Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa sai kesällä sulkeutuneen Delinsä tilalle hienon kabinettitilan, joka monipuolistaa ravintolan palvelutarjontaa. Esimerkiksi kysytty Chef's Table laajenee nyt palvelemaan useampaa ruokailijaa....