Hävikki on ravintolassa surullinen mutta väistämätön tosiasia. Hyvää ruokaa menee hukkaan väkisinkin. Mutta nyt ravintoloitsija Arto Rastas on keksinyt hyödyntää Bistro LePotissa edelliseltä päivältä jääneen lounasruoan sekä asiakkaiden, ravintolan että luonnon eduksi.
– Olen jo pitkään miettinyt millä saataisiin hieman pienennettyä lounasruokien ylijäämää, ruokahävikkiä ja samalla lisättyä varastomme kiertoa ylijäämien osalta. Asiakasmäärät vaihtelevat kuitenkin meidän tapauksessa aika lailla ja lounaan oikean määrän valmistaminen ei aina ole helppoa, Arto kuvailee.
– Leftover lunch tarkoittaa sitä, että edellisen päivän lounaalta jäänyt ruoka jäähdytetään asianmukaisesti, tarjoillaan seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä ja myydään puoleen hintaan. Ruoan määrä ilmoitetaan ravintolan facebook-sivuilla aina aamuisin.
Halukkaat, ja nopeat, saavat jatkossa Leftover lunch -annoksia 4,75 euron hintaan, mihin sisältyy siis lämmin ruoka ja vihersalaatti. Tällä tavoin ravintolan ruokahävikki saadaan pienenemään, vältytään ruokien pakastamiselta ja pystytään nostamaan varaston kiertoa. Asiakas taas saa lounaansa puoleen hintaan. Kaikki voittavat.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy