henriks-suvi-kynttilat

Henriksin tarjoilija Suvi Vainonen on lähdössä kisaamaan maaliskuussa taituroitavaan Vuoden Tarjoilija -kisaan. Aurinkoinen Suvi odottaa kisalta kokemuksia, ammattitaidon vahvistumista ja verkostoitumista.

Vinkkaus osallistua kisaan tuli Suville vähän yllätyksenä ja viime hetkillä. Nopsaan hän päätti kuitenkin täyttää kisan ennakkotehtävät ja parin päivän päästä kutsu kisoihin tulikin. Suvi on innoissaan tulevista haasteista kovatasoisessa kisaseurueessa.

– Koen, että tässä on mahdollisuus verkostoitua ja kehittyä tarjoilijana, Suvi kuvailee ja kertoo harjoittelevansa kisaa varten vielä mm. liekitystä.

Reipas ja hymyileväinen Suvi pitää hyvänä asiana myös sitä, että Vuoden Tarjoilija -kisojen myötä salityöntekijöiden osaamista ja työn merkitystä tuodaan enemmän esille.

– Ravintolakokemus ei koostu pelkästä ruoasta, vaan paljon myös siitä, kuinka sinua palvellaan, Suvi toteaa napakasti.

Niin kuin totta ja oikein onkin. Kokit ovat edelleenkin vahvasti julksuuden valokeilassa ja nuorten usein hyvin epärealististenkin unelma-ammattiaatosten kohteina, kun salihenkilökunta jää vielä harmillisesti varjoon ja paitsi kaikesta gloriasta. Todellisuudessa tarjoilijan työpanos on kuitenkin varsin merkittävä tekijä asiakkaan ravintolassa viihtymisessä. Hyväkään ruoka ei välttämättä saa asiakasta palaamaan, jos palvelu ei ole ammattitaitoista ja huomioivaa. Ja toisaalta taas osaava tarjoilija osaa paikata tilanteen, vaikka kaikki ei keittiön osalta menisikään ihan niin kuin suomenruotsalaisessa lifestyle-ohjelmassa. Mutta ehkäpä huippusalitaiturit ovatkin juuri niitä tulevaisuuden tähtiä ravintola-alalla?

Suvi on tulessa 26.-27.3. Kilpailu käydään samaan aikaan Vuoden Kokki -kisan kanssa, sillä tarjoilijat tarjoilevat kokkiparinsa luomat annokset kisapöydissä istuville vieraille. Tampereelta kisaan on lähdössä myös Tanja Reinikainen Masu Asian Bistrosta. Kilpakumppaneina Suvilla ja Tanjalla on mm. monista kisoista tutut Demon Katrina Laitinen ja viime vuonna Suomen Paras Sommelier -tittelin voittanut Murun Markku Niemi.

Kisasta lisää ELO-säätiön sivuilla

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Vappu Tampere

Vappu Tampere 2024: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2024 vappubrunssit ja vappulounaat. Vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen. Huom! Sivua säännöllisesti. Kaikki...
Pinot Noir -viikot Tampereella

[20.5.-2.6.] Riesling & Co -viikot 2024 Tampereella

Rapsakat saksalaiset viinit piristävät 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta on mukana tällä kertaa kahdeksan ravintolaa: Gastropub Tuulensuu, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant &...

Henriks avautuu uudistuneena 17.2. – Pikkusyötäviä, seurustelua sekä illastusta

Mittavan ja pitkään suunnitellun uudistuksen läpikäynyt Henriks avautuu 17.2. bistro Henriksinä. Niin sisustus kuin ruokalistakin on päräytetty tähän päivään liki 40-vuotiaan ravintolan klassikkojuuria unohtamatta. Vuodesta...