wistub alsace tarte flambee iso kohokohdat
Perinteinen tarte flambée täytetään ranskankermalla, sipulilla ja pekonilla, mutta Wistub Alsacessa on paljon muitakin täytevaihtoehtoja.

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen ”pizza”, tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina kuin pieninä ja niin suolaisina kuin makeanakin mallina. Yksin syötäviksi ja kaverin kanssa jaettaviksi.

wistub alsace tarte flambee guy peled kohokohdat
Keittiömestari Guy Peled

Uusi kiviarinauuni on juuri saatu ravintolaan ja napattu heti kuumaan käyttöön. Palaute on ollut välittömästi hyvää lapsiasiakkaita myöden. Eikä ihme, sillä onhan pizza yksi suomalaisten suurimpia mielitiettyjä ruokarintamalla.

Pizzalla ja tarte flambéella on yhteiset juuret, mutta ne ovat silti hiukan eri asia. Kun pizzaan tulee tomaattikastiketta, aateloidaan tarte flambée taas ranskankermalla. Toisinaan alsacelaista versiota kutsutaankin valkoiseksi pizzaksi. Tarte flambéen nimi juontaa juurensa uunissa loimuavista liekeistä.

– Aikanaan, kun taloissa leivottiin leipää valtavissa puu-uuneissa, testattiin uunin kuumuus paistamalla siinä kovan paistolämmön vaativa flammekueche eli tarte flambée: ohut- ja rapsakkapohjainen leipomus, jonka päälle ripoteltiin kaapista löytyviä aineksia. Yleensä siis ranskankermaa, sipulia ja pekonia, ravintoloitsija Mauri Rinne kertoo.

Wistub Alsacessa rennosti puualustalta tarjottavaa tarte flambée’ta saa kahdessa eri koossa ja sekä suolaisena että makeana, joten sitä voi syödä helposti niin seurustelun lomassa napostellen, alkupalana, pääruokana kuin jälkihyvänäkin. Kaverina maistuu niin suunmyötäinen viini kuin huurteinen olutkin.

– Näitä on lupa syödä ihan sormin! Kokki veistelee palat valmiiksi ja sitten vaan maistellaan. Palan voi halutessaan vaikka kääräistä rullalle ja haukkailla menemään, ravintoloitsija Jukka Suontausta kuvailee.

wistub alsace tarte flambee

wistub alsace tarte flambee sali viini kohokohdatWistub Alsacessa on ollut tarte flambée annosvalikoimassa aina, mutta tuhdimpipohjaisena versiona. Nyt uuden uunin myötä pohjasta saadaan yhtä ohut ja rapsakka kuin herkun synnyinseudullakin.

Tyypillisimmillään tarte flambée sisältää ranskankermaa, sipulia ja pekonia, mutta muitakin täytekombinaatioita ravintolasta löytyy. On mm. kauden sieniä, kylmäsavulohta, Munster-juustoa ja erityishuomioita maistelijoissa herättänyt vuohenjuustoinen ja hunajainen yhdistelmä. Vaihtuvat kasvistäytteet valmistetaan aina sesongin raaka-aineista. Pieni tarte flambée maksaa 9,50e ja suuri 14,50e.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

wistub alsace tarte flambee sali kohokohdat
Pienet tarte flambéet maistelussa. Makeassa versiossa on täytteenä juuri nyt parhaimmillaan olevia omenoita.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Villisorsa valmistuu moneksi Wistub Alsacen keittiössä

Laukontorin laidalle on saapunut uuden menun myötä sorsainen syksy. Wistub Alsacen keittiössä kokataan villiä siivekästä monella eri tavalla ja ollaan onnesta omenaisina satokauden raaka-ainerunsaudesta....

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Vaihtoehto pizzalle – Wistub Alsacen uusi tarte flambée -uuni käy kuumana

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina...