4 Deliin on tullut hodareiden lisäksi hiukan pubiruokamaisia lautasannoksia Tampereen kauppahalliin. Haukattavat syntyvät 4 Delissä muutenkin valmistettavista ja ulos myytävistä raaka-aineista, kuten esimerkiksi raakamakkarasta ja paahdetuista juureksista. Uudet pääosin brittiläis-ranskalaiset makukarnevaalit on jälleen laatinut makkaramestari Darren Elmhirst.
Uusin annostulokas on Bangers & Mash eli lautasellinen omatekoista makkaraa, muusia ja karamellisoiduista sipuleista valmistettua punaviinipohjaista kastiketta. Lisäksi hodarivalikoimaan on tärähtänyt salsapitoinen yksilö nachoilla. Mahtiuutuutena listalla poseeraa kuitenkin Steak Sandwich, eli ranskalaistyylinen luksusleipä Darrenin tapaan.
– Sisällä on mediumiksi paistettu ja viipaleiksi siivutettu naudan ulkofileepihvi, tomaatti-punasipulisalaattia ja dijonnaisekastiketta. Leipä tarjotaan omatekoisten, käsinleikattujen ranskalaisten ja bearnaisekastikkeen kanssa, Elmhirst kuvailee.
Munat luksukkaassa muodossaan ovat olleet 4 Delin valikoimassa jo jonkin aikaa. Ne muodot ovat uppomunaiset Eggs Royal, Eggs Benedict ja Eggs Vegetarian, joiden pohjana toimii paistettu siivu talon omaa briossia. Eggs Royal saa päällensä Nygrenin kylmäsavulohta, Eggs Benedict pekonia ja vegeversio paahdettua munakoisoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Kaikkien päälle tulee munan lisäksi vielä omatekoinen hollandaisekastike. Sippoisen kokoiset annokset sopivat hyvin aamupalaksi, kevyeksi lounaaksi, iltapalaksi tai vaikka alkupalaksi.
4 Delissä on nykyään myynnissä myös leipurimestari Donaton aitoitalialaista leipää.
Steak Sandwich 12e, Bangers & Mash 9e, Eggs Royale, -Benedict ja -Vegetarian 6e.
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuvat: 4Deli
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY