Parsa saapui Comoon! Keväisestä herkusta innostunut Comon väki päätti laatia à la carte -listan rinnalle vallan erillisen menun, jossa parsa on parrasvaloissa.
– Siellä on klassisia, puhtaita, keväisiä makuja, ravintolapäällikkö Piia Luoto kuvailee.
Menun alku- ja pääruokapuolelle on laadittu parsaisia annoksia, kuten parsaa ja grillattuja jättikatkarapuja appelsiinimajoneesilla sekä paistetut ahvenet paahdetuilla perunoilla, parsalla ja kerma-yrttikastikkeella. Ahvenet saapuvat ravintolaan läheiseltä Vanajavedeltä.
– Tuttu kalastaja Antti toimittaa meille kalaa Vanajasta. Hänellä on paljon verkkoja vesillä siellä, kertoo kokki Teemu Pesonen keittiön puolelta.
Parsaisia pasta- ja risottoannoksia on saatavilla sekä alku- että pääruokakokoisina, joten vaihtoehtoja koostaa mieleisensä annoskokonaisuus löytyy.
– Jälkiruokapuolella pitää tietenkin olla mansikoita, eli sinne valittiin tuoreita mansikoita ja appelsiinilla maustettua mascarponea. Toinen äärimmäisen herkullinen jälkiruoka on italialainen limoncello-juustokakku, Piia kertoo.
Jokaiselle parsaruoalle on mietitty erikseen myös suositusviinit. Ahvenannoksen kanssa Piia suosittelee Tiefenbrunnerin pinot biancoa, joka sopii myös äyriäisten kanssa nautittavaksi.
Mikäli Comoon tulee syömään isommalla porukalla, niin kannattaa pitää mielessä kabinettitila, jossa voi pitää kekkerit tai kokoukset joko suljetuin tai avoimin lasiovin. Tila on varattavissa ruokaileville asiakkaille ilman erillistä maksua. Tilassa järjestettävät viinitastingit ovat muuten mukava startti illanvietolle tai vaikka ohjelmanumero polttareihin.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy