Wistub Alsace, linnunpesä

Kuvat suuremmiksi klikkaamalla!

Päivitetty 5.10.2014

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiömestari Guy Peled on luonut ravintolalle uuden listan, joka tuo lämpöä ja valoa pimenevään syksyyn. Mikä muu lohduttaa syksyn koleudessa paremmin kuin mehevä possu, lempeä karitsa tai suloinen linnunpesä.

Syksy saa makuhermot luonnostaan kaipaamaan tuhdimpaa ja lämmitäväisempaa ruokaa. Uudelle listalle onkin luotu perin possuisa annos, jossa on paitsi pitkään haudutettuja porsaanposkia, myös 4Vuodenajan varta vasten Wistub Alsacelle tekemää makkaraa.

– Heti kun 4Vuodenajan Yoni Ichtertz aloitti makkaroiden valmistuksen, oli selvää että haluamme meille hänen tekemiään makkaroita. Mikä olisi ranskalaisempaa kuin ranskalaisen miehen valmistama ranskalainen makkara ranskalaiselle ravintolalle?

Annoksen possumakkara on salvialla maustettua ja sitä valmistetaan tilauksesta ainoastaan Wistub Alsacelle.

Luomukaritsaa ja linnupesiä lautasille

Tolvilan Kartanon kanssa viime keväänä aloitettu yhteistyö saa yleisön pyynnöstä jatkoa, ja karitsa kirmaa jälleen listalle. Keväällä ihmiset olivat positiivisesti yllättyneitä siitä, että ravintolassa sai paljon sisäelimiä. Monet eivät koskaan aikaisemmin olleet maistaneet esimerkiksi karitsansydäntä tai -munuaisia ja pitivät niistä kovasti.

Tällä kertaa karitsaa onkin listalla mm. pitkään haudutettua lapaa ja sisäelimiäkin sisältävänä muhennoksena lehtitaikinakuoressa tarjottuna.

Jälkiruokavalikoimassa sykäyttää suloinen linnupesä hedelmäisine kompotteineen.

– Keski-idässä näitä on melkeinpä jokaisessa ravintolassa. Kompotti on tehty täsmälleen samalla tavalla kuin isoäitini teki sen. Paitsi että käytän riisi- enkä vehnäjauhoista tehtyjä nuudeleilta, sillä halusin tehdä annoksesta täysin gluteenittoman, Guy kertoo.

Itse asiassa koko ravintolan uusi menu on täysin laktoositon ja saatavilla myös gluteenittomana. Wistub Alsace tekeekin yhteistyötä Suomen Keliakialiiton kanssa.

– Erityisruokavaliot ovat nykyään arkipäivää. Haluamme huomioida asiakkaita yksilöllisesti ja kun kaikki valmistetaan alusta asti käsityönä, se on meille mahdollista, ravintolapäällikkö Hanna-Leena Oja kuvailee.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Karitsa-annoskuva: Guy Peled

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Villisorsa valmistuu moneksi Wistub Alsacen keittiössä

Laukontorin laidalle on saapunut uuden menun myötä sorsainen syksy. Wistub Alsacen keittiössä kokataan villiä siivekästä monella eri tavalla ja ollaan onnesta omenaisina satokauden raaka-ainerunsaudesta....

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Vaihtoehto pizzalle – Wistub Alsacen uusi tarte flambée -uuni käy kuumana

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina...