Pitkään haudutettuja possunposkia, cajunperunaa, juurespyreetä ja madeirakastiketta.

Muokattu: 8.2.2014

Taas on tullut se aika vuodesta, kun Myllärit vallataan! Opinnoissaan loppuvaiheessa olevat restonomiopiskelijat pääsevät jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan näyttämään kyntensä ravintolan pyörittämisessä niin keittiön kuin salinkin puolella 10.-16.2. Nyt Myllärien keittiössä kokataan cajunia!

Tänä vuonna ravintolan valtaajat kuljettavat vieraansa bluesin, jazzin ja cajun-makujen kehtoon, New Orleansiin. Louisianan alueen keittiölle tyypilliset rouheat annokset ovat saaneet opiskelijoiden käsissä niin sanotusti illallisravintolaan sopivan salonkikelpoisen olomuodon, mutta muhevan mausteiset maut mureine lihoineen ja konstailemattomine asetteluineen ovat ehtaa cajun-keittiötä.

New Orleans- ja cajun-teeman inspiroivana ajatuksena oli yhdistää musiikki ja ruoka. Mikäpä olisi siihen parhaiten ja mielenkiintoisemmin sopiva teema kuin bluesin ja jazzin reheväruokainen sydän, New Orleans.

– Halusimme tuoda New Orleansin ja sen ruoat vähän uudistetussa, nykypäivän muodossa esille. Musiikki on tietenkin myös tärkeässä roolissa, ja lauantaina 15.2. täällä onkin oikea jazz-bändi musisoimassa, salipäällikkö Emmi Vihersaari kertoo.

Opiskelijat hoitavat viikon ajan sekä lounas- että illallistarjonnan alusta loppuun samalla teemalla. Viikon päätteeksi sunnuntaina luvassa on brunssi, joka tarjotaan noutopöydästä. Luvassa on sekä kylmänä että lämpimänä maisteltavia antimia. Ja kuohuviiniä, tietenkin.

– Pyrimme hyödyntämään raaka-aineita monipuolisesti. Esimerkiksi menulla olevista porsaanposkista saatetaan tehdä brunssille vaikkapa hyvää rilletteä, keittiöpäällikkö Matti Hulpio kertoo.

Ravintoloitsija Santeri Tiitola on ennakkoillallisen jälkeen hyvin tyytyväinen ravintolan valtaajien toimiin.

– Ei ole sellaista oloa, että pitäisi olla selän takana valvomassa. Toisaalta heillä onkin jo ennestään työkokemusta kaupungin hienoista ravintoloista. Tämä porukka on hyvin valmis ja odotan tältä teemaviikolta paljon. Mielenkiintoista on nähdä, miten he vielä yhdistävät musiikin tähän kaikkeen. En usko, että Tampereella olisi toista ravintolaa, joka tarjoaisi tällaista ruokaa saati kokonaisuutta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY