Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin tänä vuonna 12. kerran. Korkealle arvostetun patsaan ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa sai tällä kertaa Pasi Mamia. Pasi työskentelee Ravinteli Berthassa ja on tunnettu sekä mainiosta asiakaspalvelutaidostaan että huikeasta viiniosaamisestaan.
Ravintola-alan parhaimmistoa palkittiin PRO-gaalassa Finlandia-talolla 16.1. Tilaisuudessa oli läsnä lähes 600 alan ammattilaista palkintojenjakoa seuraamassa. Valinnan teki 14-henkinen tuomaristo. Palkintoja jaettiin 12 eri sarjassa, kussakin aina 3 ehdokkaan kesken. Voittajia valittaessa vaakakupissa painoi ammattitaidon lisäksi myös esikuvallisuus ja asenne.
PRO2014-voittajat
Baarimestari: Greta Grönholm, Loimaan Seurahuone, Loimaa
Kahvilan työntekijä: Pekka Koivula, Kahvila-ravintola Hyve&Pahe, Joensuu
Ravintolan asiakaspalvelija: Pasi Mamia, Ravinteli Bertha, Tampere
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari: Oula Hänninen, Katisten Kartano, Hämeenlinna
Ravintolan kokki: Ismo Sipeläinen, G.W.Sundmans, Helsinki
Ravintolapäällikkö/hovimestari: Johan Borgar, Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki
Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö: Hanna Lohikoski, Antell-Ravintolat Oy, Hyvinkää
Ruokapalvelun työntekijä: Heli Saarela, Leijona Catering Oy/Falkonetti, Kankaanpää
Suurkeittiön kokki: Lauri Laulainen, Fazer Food Services Oy/Tulikukko, Siilinjärvi
Suurkeittiön päällikkö: Riitta Riekkinen, Ahtialan koulu, Lahti
Opettaja: Jukka Moilanen, Saimaan ammattikorkeakoulu Oy, Imatra
Yrittäjä: Samuil Angelov, Henri Alén ja Timo Linnamäki, Muru-Dining Oy, Helsinki
Lehdistön palkinto: Mikko Vesala, Sodexo Oy/Vitikka 1, Helsinki (Suurkeittiön kokki -sarja)