
HUOM! Tämän poiminnon tiedot ovat vanhentuneita, mutta löydät kuitenkin vinkkejä paikkoihin, joista saa tunnetusti riistaruokia Tampereella.
Parhaillaan meneillään oleva pian loppuva jahtikausi on tuonut Tampereen ravintoloiden pöytiin Suomen luonnon parhaat lihaisat antimet.
Päivitimme poimintoa 24.1.2020
Riistaliha on luonnonmukaista. Eläin saa elää ja kasvaa vapaana, ja riistalihalla on yhtä pieni hiilijalanjälki kuin itse poimituilla marjoilla ja sienillä.
Ravintola Dabbal tuo syksyn villit ja muhevat maut lautasille tuttuun tapaan. Dabbal on yksi harvoista tamperelaisista ravintoloista, josta saa aina riistaruokia.
POROTARTAR
kuusenkerkkäteriyakia ja mustaherukkaa L, GPOROA JA KUUSENKERKKÄÄ
Porotartar, kuusenkerkkäteriyakia ja mustaherukkaaLAPIN MAKUPALOJA
Poropannukakkua, kuusi-teriyakikastiketta, puolukkamajoneesia ja nappirouskua…PORONPAISTIKÄRISTYSTÄ
Poron paistikäristystä, puikulaperunamuusia, suolakurkkua ja puolukkaaPÄIVÄN PORO
Poro on yksi upeimmista raaka-aineista Lapista. Dabbalin keittiömestarilta kahdella tavalla valmistamana.PORON VASAN MAKSA
Paistettua poronvasanmaksaa, puikulaperunamuusia, kermaista riistakastiketta, paistettua sipulia ja puolukkaa
Yllätyksellinen Winemaker’s Dinner Dabbalissa – 30 viinintekijää ja yli 100 viiniä illallisella
Gastropub Tuulensuu
Vaikka belgityylinen Gastropub Tuulensuu ei tule heti ensimmäisenä mieleen riistaravintolana, siellä on jo monen vuoden ajan kaikessa hiljaisuudessa tarjoiltu lähiriistaa ravintoloitsijan tuntemilta metsästäjiltä. Marraskuun alussa päivittyneelle ruokalistalle saapui juuri alkuruokiin riistaisaa makua Juupajoen Villisikarillette & Leipä -annoksen muodossa sekä pääruokiin villiä riistaa Urjalan Peurapata & Juuressose -annoksessa.
ALKURUOKIA:
Juupajoen Villisikarillette & LeipäPÄÄRUOKIA
Urjalan Peurapata & Juuressose
Päivän Hirvi. Vaihtuva annos Valkeakosken Uskilan kylän hirvestä
Ravintola Sasor on alusta asti satsannut laadukkaisiin, mahdollisuuksien mukaan läheltä saapuviin raaka-aineisiin ja tarjoillut lautasille riistakauden parhaita raaka-aineita. Kaikki porsaan-, naudan-, peuran ja hirvenlihat ovat kotimaisia.
Pääruoka:
HIRVENLIHA-KASKINAURISRUUKKU (L)
Tarjoillaan leivällä ja juustolla kuorrutettuna
Luomuun ja pellolta pöytään -ideologiaan tukeutuva gourmet-ravintola C hyödyntää paljon myös Pirkanmaan metsien upeita antimia.
Peuraa Punkalaitumelta, punajuurta ja punakaalta Rekolasta
LAPINTIEN POROA
Yön yli haudutettua poronpotkaa, haudutuslientä, pikkelöityjä sieniä, puolukkaa ja puikulaperunasosetta (L, G)
Vaihmaln Hovin kartano & keittiö sijaitsee Pirkanmaan parhaiden metsästysmaiden keskiössä ja asiakkaat saavatkin nautiskella loistavista raaka-aineista
VILLIPEURAA
Vesilahtelaista villipeuran rilletteä, haudutusliemessä muhitettuja gnoccheja, tuhtia tomaattikastiketta sekä juustoa LPIZZA-ANNOS
Dille, Palvikinkkua, pepperonia, pekonia sekä ylikypsää Vesilahden peuraa
Ravintola Tuhto
Tuhton keittiömestari Kalle Laakso tiimeineen on suunnitellut uuden ravintolan näköisen a’ la carte -listan ja haluaa nostaa tällä kertaa omana suosikkinaan ajankohtaisen raaka-aineen. Niin alkuruokana tarjottavan kotimaisen hirven lihasta tehdyn tartarin, kuin pääruokapuolta edustavan hirven ulkofileen maistuvine lisukkeineen.
Lisää riistaruokia:
Kun riistasta puhutaan, katse kohoaa nopeasti ylös ravintola Näsinneulaan. Ravintolan käyntikortiksi muodostuneen Finlandia-menun pääruokana ja myös pääruokavaihtoehtona koreilee Kaldoaivin poronvasa, jonka valmistaminen Näsinneulassa onnistuu vankalla kokemuksella.
Ravintola Heinätorin Heinätorin Menusta löytyy pääruokavaihtoehtona peuraa.

Myös Ravintola Viikinkiravintola Harald on tunnettu riistaherkuistaan. Monimuotoisimman kosketuksen riistan eri makuihin saa valitsemalla Mimirin riistamiekan, johon pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, riekonrintaa, hirvimakkaraa