Seurailemme sivuillamme sesonkien herkkuja. Jahtikausi on tuonut Tampereen ravintoloiden pöytiin Suomen villin luonnon parhaat lihaisat antimet. Riistakauden metsäisiä makuja on tarjolla ainakin näissä Tampereen illallisravintoloissa.

Seurailemme syyskaudella aktiivisesti tamperelaisravintoloiden tarjontaa ja tämän jutun tiedot päivitimme viimeksi 30.11.2021.

Riistaliha on luonnonmukaista. Eläin saa elää ja kasvaa vapaana, ja riistalihalla on yhtä pieni hiilijalanjälki kuin itse poimituilla marjoilla ja sienillä.

Riistaruokia Tampereen ravintoloissa

1 Dabbal ravintola Tampere

Ravintola Dabbal tuo syksyn villit ja muhevat maut lautasille tuttuun tapaan. Puuhiiligrillaava Dabbal on yksi harvoista tamperelaisista ravintoloista, josta saa aina riistaruokia.

Dabbalissa saa aina poroa usealla eri tavalla ja eri ruhon osista valmistettuna

Maailman parhaat raaka-aineet ja puhtain ilma myös Ravintola Dabbalin ylpeyden aiheita

2 Gastropub Tuulensuu on suosittu ravintola Tampereella.

Gastropub Tuulensuu

Vaikka belgityylinen Gastropub Tuulensuu ei tule heti ensimmäisenä mieleen riistaravintolana, siellä on jo monen vuoden ajan kaikessa hiljaisuudessa tarjoiltu lähiriistaa ravintoloitsijan tuntemilta metsästäjiltä. Talven aikana Urjalasta saapuu tänäkin vuonna peuraa.

Metsästäjät ovat saaneet saalista! Urjalan peuraa on saapunut Tuulensuuhun Urjalan Uskilan kylästä. (Päivitetty 30.11.2021)
3

Ravintola Sasor on alusta asti satsannut laadukkaisiin, mahdollisuuksien mukaan läheltä saapuviin raaka-aineisiin ja tarjoillut lautasille riistakauden parhaita raaka-aineita. Kaikki porsaan-, naudan-, peuran ja hirvenlihat ovat kotimaisia.

Peuranlihakäristys (L,G)
Pottumuusia, venäläistä suolakurkkua ja punssilla terästettyä karpalohilloa
Pääruoka-annos (bongattu ruokalistalta 9.12.2021)
4

Luomuun ja pellolta pöytään -ideologiaan tukeutuva ravintola C hyödyntää paljon myös Pirkanmaan metsien upeita antimia.

Peuraa Punkalaitumelta
Bongattu ruokalistalta 9.12.2021

 

5

Vaihmalan Hovin kartano & keittiö sijaitsee Pirkanmaan parhaiden metsästysmaiden keskiössä Lempäälässä ja asiakkaat saavatkin nautiskella loistavista raaka-aineista.

Peuraa ja viiriäistä bistron alkuruoissa / Riistaa saattaa löytyä myös vaihtuvissa Päivän liha -annoksista
(Bongattu listalta 30.11.2021)

9 Ravintola LiV Tampereella

Laukontorin äärellä toimii yksi tämän hetken suosituimmista pikkuravintoloista Tampereella. Laukonpeuran käyttäminen kuulostaakin luontevalta.

Laukonpeuran filettä Wallenberg ja madeirakastiketta
(Päivitetty 30.11.2021)

10
Tiiliholvissa riistaruokia on aina syyskaudella saatavilla. Edellisvuosina tarjolla on ollut muun muassa kuvan sorsaa. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Ravintola Tiiliholvin sesonkeja seuraileva ruokalista ja Keittiömestarin maistelumenu tarjoavat tänä syksynä riistaisaa makua hirven muodossa.

Ruokalistalla ja neljän ruokalajin maistelumenulla hirven ulkofileetä ja puolukkaa
Päivitetty 25.10.2021

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

11 Grillattua poronpaistia Bistro Tammerissa

Bistro Tammer

Syystalvella Bistro Tammerissa herkutellaan pohjoisen mauilla. Syystalvella on tarjolla mehukkaaksi grillattua poronpaistia tummalla herkkutattikastikeella sekä paahdettuja juureksia ja timjamiperunakakkua.

12

Ravintola Finlaysonin Palatsi

Finlaysonin Palatsi on oiva paikka seurueille esimerkiksi pikkujouluihin tai vaikkapa synttäreille. Syksyllä 2021 riistainen vaihtoehto on kolmen ruokalajin menu numero 2 sisältäen pääruokana peuranfileetä riistakastikkeella.

(Päivitetty 30.11.2021)

 

13

Lisää riistaruokia:

Kun riistasta puhutaan, katse kohoaa nopeasti ylös ravintola Näsinneulaan. Ravintolan käyntikortiksi muodostuneen Finlandia-menun pääruokana ja myös pääruokavaihtoehtona koreilee Kaldoaivin poronvasa, jonka valmistaminen Näsinneulassa onnistuu vankalla kokemuksella.

Ravintola Heinätorin Heinätorin Menusta löytyy usein syyskaudella pääruokavaihtoehtona peuraa.

Ravintola Harald Tampereella
Ravintola Harald Tampereella on kuuluisa riistaruoistaan.

Myös Ravintola Viikinkiravintola Harald on tunnettu riistaherkuistaan. Monimuotoisimman kosketuksen riistan eri makuihin saa valitsemalla Mimirin riistamiekan, johon pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, riekonrintaa, hirvimakkaraa