poronkaristys-deliporo
Poronkäristystä. Kuva: Deliporo.fi

Parhaillaan meneillään oleva pian loppuva jahtikausi on tuonut Tampereen ravintoloiden pöytiin Suomen luonnon parhaat lihaisat antimet.

Päivitimme poimintoa 24.1.2020

Riistaliha on luonnonmukaista. Eläin saa elää ja kasvaa vapaana, ja riistalihalla on yhtä pieni hiilijalanjälki kuin itse poimituilla marjoilla ja sienillä.

1

Ravintola Dabbal tuo syksyn villit ja muhevat maut lautasille tuttuun tapaan. Dabbal on yksi harvoista tamperelaisista ravintoloista, josta saa aina riistaruokia.

POROTARTAR
kuusenkerkkäteriyakia ja mustaherukkaa L, G

POROA JA KUUSENKERKKÄÄ
Porotartar, kuusenkerkkäteriyakia ja mustaherukkaa

LAPIN MAKUPALOJA
Poropannukakkua, kuusi-teriyakikastiketta, puolukkamajoneesia ja nappirouskua…

PORONPAISTIKÄRISTYSTÄ
Poron paistikäristystä, puikulaperunamuusia, suolakurkkua ja puolukkaa

PÄIVÄN PORO
Poro on yksi upeimmista raaka-aineista Lapista. Dabbalin keittiömestarilta kahdella tavalla valmistamana.

PORON VASAN MAKSA
Paistettua poronvasanmaksaa, puikulaperunamuusia, kermaista riistakastiketta, paistettua sipulia ja puolukkaa

Yllätyksellinen Winemaker’s Dinner Dabbalissa – 30 viinintekijää ja yli 100 viiniä illallisella

2

Gastropub Tuulensuu

Vaikka belgityylinen Gastropub Tuulensuu ei tule heti ensimmäisenä mieleen riistaravintolana, siellä on jo monen vuoden ajan kaikessa hiljaisuudessa tarjoiltu lähiriistaa ravintoloitsijan tuntemilta metsästäjiltä. Marraskuun alussa päivittyneelle ruokalistalle saapui juuri alkuruokiin riistaisaa makua Juupajoen Villisikarillette & Leipä -annoksen muodossa sekä pääruokiin villiä riistaa Urjalan Peurapata & Juuressose -annoksessa.

ALKURUOKIA:
Juupajoen Villisikarillette & Leipä

PÄÄRUOKIA
Urjalan Peurapata & Juuressose
Päivän Hirvi. Vaihtuva annos Valkeakosken Uskilan kylän hirvestä

3

Ravintola Sasor on alusta asti satsannut laadukkaisiin, mahdollisuuksien mukaan läheltä saapuviin raaka-aineisiin ja tarjoillut lautasille riistakauden parhaita raaka-aineita. Kaikki porsaan-, naudan-, peuran ja hirvenlihat ovat kotimaisia.

Pääruoka:
HIRVENLIHA-KASKINAURISRUUKKU (L)
Tarjoillaan leivällä ja juustolla kuorrutettuna

4

Luomuun ja pellolta pöytään -ideologiaan tukeutuva gourmet-ravintola C hyödyntää paljon myös Pirkanmaan metsien upeita antimia.

Peuraa Punkalaitumelta, punajuurta ja punakaalta Rekolasta

5

LAPINTIEN POROA
Yön yli haudutettua poronpotkaa, haudutuslientä, pikkelöityjä sieniä, puolukkaa ja puikulaperunasosetta (L, G)

Tampellan uusi syysmenu ottaa satokauden juureksista ja marjoista kaikki aromit irti – Grilli käy kuumana

6

Vaihmaln Hovin kartano & keittiö sijaitsee Pirkanmaan parhaiden metsästysmaiden keskiössä ja asiakkaat saavatkin nautiskella loistavista raaka-aineista

VILLIPEURAA
Vesilahtelaista villipeuran rilletteä, haudutusliemessä muhitettuja gnoccheja, tuhtia tomaattikastiketta sekä juustoa L

PIZZA-ANNOS
Dille, Palvikinkkua, pepperonia, pekonia sekä ylikypsää Vesilahden peuraa

Lahjakortti Vaihmalan Hovin Kupliville illallisille 2020

Ravintola Tuhto

TUHTO

Tuhton keittiömestari Kalle Laakso tiimeineen on suunnitellut uuden ravintolan näköisen a’ la carte -listan ja haluaa nostaa tällä kertaa omana suosikkinaan ajankohtaisen raaka-aineen. Niin alkuruokana tarjottavan kotimaisen hirven lihasta tehdyn tartarin, kuin pääruokapuolta edustavan hirven ulkofileen maistuvine lisukkeineen.

10

Lisää riistaruokia:

Kun riistasta puhutaan, katse kohoaa nopeasti ylös ravintola Näsinneulaan. Ravintolan käyntikortiksi muodostuneen Finlandia-menun pääruokana ja myös pääruokavaihtoehtona koreilee Kaldoaivin poronvasa, jonka valmistaminen Näsinneulassa onnistuu vankalla kokemuksella.

Ravintola Heinätorin Heinätorin Menusta löytyy pääruokavaihtoehtona peuraa.

Ravintola Harald Tampereella
Ravintola Harald Tampereella on kuuluisa riistaruoistaan.

Myös Ravintola Viikinkiravintola Harald on tunnettu riistaherkuistaan. Monimuotoisimman kosketuksen riistan eri makuihin saa valitsemalla Mimirin riistamiekan, johon pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, riekonrintaa, hirvimakkaraa