Gastropub Tuulensuun ravintoloitsija Sami Lappalainen on ostanut jälleen ystäviltään Urjalasta vapaana kirmannutta peuraa. Metsiin ja pelloille villisti levinnyttä riistaa kokataan tuttuun tapaan päästä häntään koko loppuvuoden ajan.

Peuraa ei löydy ravintolan listalta, vaan sitä on tarjolla päivän annos -tyylisesti. Kaikki ruhonosat hyödynnetään vuorollaan herkullisimmalla tavalla.

– Luista keitetty liemi on oma suosikkini ja tänä vuonna siitä valmistetaan peurakeittoa. Liha on erittäin mureaa varsinkin nyt, kun saimme peuranvasan lihaa, paljastaa Lappalainen.

Sarvipäät ovat eettinen ja riistanhoidollinenkin valinta. Etelä-Pirkanmaalla sijaitseva Urjalan kunta on peurakannaltaan Suomen tihein keskittymä. Lukemat ovat lähennelleet jopa sataa peuraa tuhannella hehtaarilla.

Valkohäntäpeura on tulokaslaji, jonka juuret ovat Laukon kartanon lahjoituksena vuonna 1934 saamissa 7 eläimessä. Nykyisin peuroja on Suomessa ainakin 100 000.

Myös Tuulensuun Klassikkosunnuntait jatkuvat ja sielläkin annoksista löytyy peuraa monessa muodossa. Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä tarjolla on myös peurakeittoa 10€ / annos.

 

Tapahtuma


Tapahtumapaikka


 Hämeenpuisto 23
Tampere

 Hotellit läheisyydessä