MAINOS
Villa Hakkarissa juhlitaan, kokoustetaan, lounastetaan ja osallistutaan kokkailukursseille. Kartanoravintola on vain reilun vartin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta, mutta silti se on aivan omassa rauhassaan Kuokkalankosken virran partaalla, maaseutupuutarhan ja luonnonantimien keskellä.
Lonely Planet on julkaissut nettisivuillaan listauksen niistä suomalaisravintoloista, joita se suosittelee. Matkakirjajätin Restaurants in Finland -sivun ensimmäisessä näkymässä on 16 ravintolan katras, jossa komeilee mm. Gastropub Tuulensuu. Alempaa listalta löytyy muitakin tamperelaisravintoloita.
Masuuni tuli tunnetuksi kyytön hyödyntämisestä jo keittiömestari ja lähiruokapioneeri Heikki Ahopellon aikoina. Pentti Ukkosen kasvattama kyyttövasikka onkin tullut vuosien mittaan tutuksi monille ravintolan asiakkaille.
Tiiliholvin alkuvuosi on täynnä herkullisuutta ja tunnelmallisuutta. On blinirunsautta, mielenkiintoisia raaka-aineita monipuolisesti valmistettuina, sadan kynttilän ystävänpäiväillallista sydämellisine erikoismenuineen.
Ravintola Tiiliholvi juhlistaa tryffeliviikkoja kuuden ruokalajin komealla tryffelimenulla. Menu hellii sisällään niin sieni-tryffelitäytteistä haukimureketta, saksanhirveä tryffelikastikkeella kuin tryffelibriossin kanssa tarjottavaa ja päärynäkastikkeella aateloitua Kyrösjärven sorsaakin. Ihan jokaisessa annoksessa on tryffeliä jossain muodossa.
Gastropub Tuulensuuhun on saapunut Ranskasta kuorma tuoreita ostereita. Meren makuiset, asiakkaalle valmiiksi avattavat herkut nautitaan luonnollisesti raakana joko sitruunan tai hakatun sipulin ja punaviinietikkaliemen kanssa.
Finlaysonin Palatsi sykäyttää jälleen komein viinein. Nyt ravintolaan on saatu itävaltalaisen Esterházyn jaloja juomia siemailtaviksi. Niistä löytyy hyviä kumppaneita myös juuri vaihtuneelle syksyiselle kausimenulle, jonka annoksissa maistuvat ravut, riista ja marjat.
Ravintola Tiiliholvin ulkoterassi on saatu täyteen kesäterään! Suojaisalle ulkoterassille voi tilata kaikkia ravintolan listan annoksia, joten nautinto on taattu niin sisä- kuin ulkotiloissakin.
Ravintola Tiiliholvin uusin lista on mielenkiintoinen ja yllätyksekäs kokonaisuus. 18.6.2014 asti voimassa olevalle listalle keittiömestari Jarkko Mattila on luonut annoksia, joissa on muualla maailmalla käytettyjä jujuja.
Ravintolaillallinen yritys- tai kaveriporukalla on rento ja mukavainen kokemus, mutta yhteinen kokkailukurssi on mielenkiintoinen vaihtoehto valmiiseen pöytään istumiselle. Lempäälän Villa Hakkarissa järjestetään Helsingin Kulinaarisen Instituutin kursseja ryhmille tilauksesta.
Tämän hetken tunnetuin eteläafrikkalainen kokki, Marlene van der Westhuizen, saapuu vierailevaksi keittiömestariksi Tiiliholviin 11.-12.4. Marlenen suunnittelema menu on saatavilla kuitenkin jo 7.4. alkaen ja sen kumppaneiksi on valittu myös viinit Etelä-Afrikasta, De Grendelin viinitilalta, jota edustamaan paikalle saapuu kellarimestari Charles Hopkins.
Vuodenajan sesonki näkyy tälläkin kertaa Masuunin ruuissa. Alkuruokien joukosta löytyy muun muassa kauden yhtä suurinta herkkua, blinejä, sekä kevyesti savustettua sellerikeittoa. Myös Pentti Ukkosen Kyyttövasikka tekee paluun Masuunin listalle.