Villa Hakkari
1800-luvun alussa valmistuneen rakennuksen on suunnitellut C.L Engel ja tuohon aikaan tila on ollut Svinhufvudin suvun hallussa.

Villa Hakkarissa juhlitaan, kokoustetaan, lounastetaan ja osallistutaan kokkailukursseille. Kartanoravintola on vain reilun vartin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta, mutta silti se on aivan omassa rauhassaan Kuokkalankosken virran partaalla, maaseutupuutarhan ja luonnonantimien keskellä.

Ravintoloitsija Arto Rastas ammentaa raaka-aineita ravintoloihinsa niinkin läheltä kuin Villa Hakkarin puutarhasta.Villa Hakkarissa lähiruoka on arkipäivää. Kartanon ympärillä on puutarha, jossa kasvaa kaikkea mahdollista erilaisista hedelmäpuista marjoihin ja yrtteihin. Raaka-aineita kannetaan keittiöön siis parhaillaan parin metrin etäisyydeltä keittiön ovesta.

– Lähiruoka ei ole trendi, se on meille luonnollista, jo yli kymmenen vuoden ajan Villa Hakkaria pyörittänyt ravintoloitsija Arto Rastas toteaa.

Villa Hakkari on kesäkaudella auki niin lounasravintolana kuin tilauksestakin, talvisaikaan joulunalusseutua lukuun ottamatta ainoastaan tilauksesta. Yksityistilaisuuksia onkin runsaasti.

 

Monipuoliset juhlatilat ja tekemistä rauhallisessa maalaismiljöössä

Ovia avaamalla tiloista saa yhtenäiset tai vastaavasti erilliset seurueet oman rauhansa.Villa Hakkari on monipuolisten tapahtumien paikka. Tiloja on monia erilaisia, joten se taipuu hyvinkin monenlaisten tilaisuuksien puitteiksi. Villa Hakkaria varataan paljon perhejuhlia, yritystilaisuuksia, virkistyspäiviä ja kokouksia varten.

– Meillä vietetään paljon häitä. Usein hääparit jopa vihitään puutarhassa, Katja Rastas kertoo.

Koska erilaisia juhlatiloja on lukuisia, voi Hakkarissa olla parikin tilaisuutta samanaikaisesti. Kaikilla on silti aina oma rauhansa. Toisaalta esimerkiksi hääjuhlat voidaan järjestää niin, että päärakennuksessa ruokaillaan ja juhlintaa jatketaan illan hämärtyessä pihapiiriin kuuluvassa Mansikin Kammarissa vaikka orkesterin tahtiin pyörähdellen. Myös ulkoterasseilla on mukavaista seurustella ja ruokaillakin.

Villa Hakkarissa järjestetään Kulinaarisen Instituutin kokkailukursseja.Jotkut ryhmät puuhailevat ruokailun lisäksi muutakin. Aivan Villa Hakkarin takana virtaavassa Kuokkalankoskessa järjestetään koskimelontaa. Viereinen museoraitti houkuttaa myös kävijöitä. Oma lukunsa ovat Arto Rastaan omistaman Kulinaarisen Instituutin kokkailukurssit, joita järjestetään niin yritys- kuin kaveriporukoillekin. Mikäli kurssivalikoimasta ei löydy sopivaa, voidaan sellainen räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan.

Villa Hakkari

Alkuperäinen artikkeli 10.4.2015, Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

villahakkari-terassi