Villa Hakkari

Ravintolaillallinen yritys- tai kaveriporukalla on rento ja mukavainen kokemus, mutta yhteinen kokkailukurssi on mielenkiintoinen vaihtoehto valmiiseen pöytään istumiselle. Lempäälän Villa Hakkarissa järjestetään Helsingin Kulinaarisen Instituutin kursseja ryhmille tilauksesta.

Villa Hakkari on varsinainen maaseutukeidas vain noin vartin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Oman puutarhan ympäröimässä kartanoravintolassa järjestettävät kokkikurssit toimivat mainiosti  paitsi kaveriporukoille erilaiseen yhdessä viihtymiseen, myös yrityksille vaikkapa kokouksen kanssa paketoituna. Ruoanlaitossa kaikki ovat samalla viivalla titteleistä riippumatta, ja rento porukalla puuhaaminen luo yhteishenkeä. Taitavan ja opetushomman hallitsevan keittiömestarin opastuksessa tyrkyllä on takuulla myös uuden oppimista ja haastetta kunkin mielihalujen mukaan. Lopuksi istuudutaan yhdessä pöydän ääreen syömään kimpassa kokatut annokset niille sopivia viinikumppaneita siemaillen.

Valmis kurssi tai räätälöity kokonaisuus

Kaikille avoimista Kulinaarisen Instituutin kursseista Villa Hakkarissa operoidaan grillauskurssin merkeissä. Yritys- ja kaveriporukoille voidaan kursseja järjestää kuitenkin monenlaisilla teemoilla, vaikka ihan toiveiden mukaan räätälöiden.

 Entrecôte saa soosia pintaan pitkin grillausta. Sisälämpömittari kertoo kriittiset lukemat.Miehet kokkaavat nykyään kotona enenevässä määrin. Kulinaarisen Instituutin kursseista erityisesti miesten mieleen ovat riista- ja grillauskurssit. Timo Tuovila osallistui juuri jälkimmäiselle.

– Itselleni kurssin parasta antia oli yrttien käyttö, kastikkeet ja marinadit. Lisäksi sain hyviä ja selkeitä perusohjeita grillauksen onnistumiseen, varmuutta omaan tekemiseen. Vaikka aina sanotaan, että googleta jos et jotain tiedä, niin sieltä tulee miljoona vaihtelevan tasoista ohjetta. On paljon helpompaa, kun voi kysyä suoraan ammattilaiselta, Timo kuvailee.

Kulinaarisen Instituutin kursseilla viini ei suinkaan jää alkumaljana tarjottavaan kuohuviinilasilliseen, vaan keittiössä om mahdollista nauttia inspiraatioviiniä. Aterialle on lisäksi valittu vielä sopivaiset juomakumppanit. Siksipä kuljetuspuoli kannattaa suunnitella etukäteen kuntoon. Rautatieasemallekaan ei ole pitkä matka, mutta jokuset grillauskurssille saapuvat ovat suunnitelleet puolisonsa kanssa mukavan päivän kummallekin: kurssille tulevien miesten vaimot singahtavat ostoskeskus Ideaparkkiin shoppailemaan kurssin ajaksi. Ostosparatiisissa rauhassa vaellellut vaimo tulee usein maistelemaan grillailun tuloksia ja kuljettaa lopuksi uutta oppineen ja jokusen lasillisen viiniä nauttineen miehensä kotiin varsin tyytyväisenä. Hyvä kurssi, parempi mieli.

villahakkari.fi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy