Gastropub Tuulensuu

Oktoberfest on saksalaisten oluiden juhlaa Gastropub Tuulensuussa ja Kievari Kaksissa Kasvoissa. Baijerilaiset juhlaoluet ovat tietysti juhlien kohokohta, mutta gastropubissa kun ollaan, herkut eivät rajoitu vain juomiin. Esimerkiksi Tuulensuun ruokalista on joka syksyiseen tapaan vaihdettu saksalaisempaan suuntaan ja perinteisiä syyskauden herkkuja tarjoillaan Oktoberfest hengessä.

Kahdet Kasvot on kievari keskellä kaupunkia ja historiallisen pääkadun varressa.

Kaksien kasvojen hanaan saapuu vaihtelevassa järjestyksessä mm. Ayinger Festmärzen,
Karmeliten Festbier, Weihenstephaner Festbier, Paulaner Oktoberfest
Bier, Hacker-Pschorr Oktoberfest Märzen, Kievari Kekri…

Oluita voi maistella pienistä tuopposista tai kulautella juhlavasti litran kolpakoista.

Kunnioitus baijerilaista olutta kohtaan on helppo herättää testaamalla tunnettujen Oktoberfest-panimoiden oluita, kuten Hacker-Pschorr Oktoberfestbier, Paulaner Oktoberfestbier, Hofbrauhaus Oktoberfestbier, Spaten Oktoberfestbier, Löwenbrau Oktoberfestbier, Kulmbacher Festbier ja Weihenstephaner Festbier. Gastropub Tuulensuun ravintoloitsija Sami Lappalaisen mukaan Oktoberfest-tynnyrit kytketään yksitellen hanoihin.

Gastropubin tapaan tarjolla on myös Oktoberfest-tyyppisiä herkkuja ja hiukopaloja baijerilaisittain. Gastropubin lounaalla on juhlien aikana hyvin suositeltavaa nauttia ainakin pieni tuopponen olutta saksalaisten ruokien kera.

Olut on Saksassa kirjaimellisesti instituutio

Moni tietää, että jo keskiajalla kaupungin oluenpanoon tuli asetuksen mukaisesti käyttää vain humalaa, ohraa ja vettä. Tämä asetus loi pohjan Münchenin oluenpanoperinteille – ja hurjille olutjuhlille.

Silmäni oluen keskeiseen asemaan Saksassa avasi kaksi asiaa Oktoberfest-kaupungin panimosta: Alkujaan benediktiinimunkkien luostarin tuotteista ja tietämyksestä syntynyt Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan on maailman vanhin panimo ja nimensäkin perusteella Baijerin osavaltion omistama. Toiseksi, panimo toimii osana yliopistoa, joka on ainoa oluenvalmistusta opettava ja tutkiva yliopisto maailmassa. Yliopiston kehittämiin oluisiin kuuluu mm. Hoplosion hefe-weisse. Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephanin oluista Tuulensuussa on tynnyrissä Weihenstephanerin Festbier. Varmasti tutustumisen arvoinen Oktoberfest-olut sekin.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY