tryffelit-tiiliholvi

Ravintola Tiiliholvi juhlistaa tryffeliviikkoja kuuden ruokalajin komealla tryffelimenulla. Menu hellii sisällään niin sieni-tryffelitäytteistä haukimureketta, saksanhirveä tryffelikastikkeella kuin tryffelibriossin kanssa tarjottavaa ja päärynäkastikkeella aateloitua Kyrösjärven sorsaakin.

– Sorsat on metsästetty Kyrösjärveltä. Kun kerralla kynittiin noin 40 sorsaa, niin hengitysnaamari piti olla kynijällä päällä, hovimestari Mika Lintula kertoo nauraen.

Ihan jokaisessa menun annoksessa on tryffeliä jossain muodossa. Sekä tryffelit että annoksille valitut viinit tulevat Italiasta Alban alueelta saman maineikkaan toimittajan, Gianluca Poggion kautta. Gianluca on itse kotoisin Albasta, joten sekä alueen tryffelit että viinit ovat miehellä mainiosti hallussa. Hänen tryffeleitään oli tarjolla Tiiliholvissa jo viime vuonnakin.

Liekit leimuavat kattoon asti

liekitys 2

Näin syksyn tummina iltoina Tiiliholvissa myös liekitetään lujasti. Pihviannos esivalmistellaan keittiössä, mutta kokki laittaa liekit leiskumaan näyttävästi salin puolella.

Hovimestari Mika Lintula sytyttää kynttilät ja asiakkaiden mielenkiinnon Tiiliholvin huikeaa juomatuotetta kohtaan.– Kokki tulee saliin liekittämään pihvin konjakkia käyttäen. Liekit sammutetaan kaatamalla kastiketta pihvin päälle.

Moinen lieskojen lennätys ei edes onnistuisi missä tahansa ravintolassa paloturvallisuussyistä, mutta Tiiliholvi onkin nimensä mukaisesti täyttä tiiltä. Konjakkia hulautetaan sessiossa sen verran, että lieskat käyvät likimain katossa asti ja jaloa juomaa jää vielä antamaan makua liekit sammuttavaan kastikkeeseenkin. Tryffeliviikkojen alussa vaihtuvalle à la carte -listalle tulee miekassa tarjottava coeur de filet, joka liekitetään myös.

Tryffelit on tunnettu jo tuhansia vuosia

Hurmaavana herkkuna arvostetut tryffelit keksittiin jo tuhansia vuosia sitten. Faaraoiden Egyptissä niistä valmistettiin ylellistä ruokaa hanhenrasvassa keittämällä. Antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset taas liittivät tryffeliin erilaisia parantavia voimia. Hieman mystisinä nautinnon lähteinä tryffelit olivat jopa katolisen kirkon kielletyllä listalla jonkin aikaa, sillä niillä katsottiin olevan seksuaalista voimaa edistävä vaikutus. Uskallatko kokeilla?

Tryffelimenu

Haukea ja jättirapua

Sorsaa ja päärynää

Saksanhirveä ja valkoista tryffeliä

Juustoja ja taatelia

Suklaata ja appelsiinia

Petit fours

Menu 76 euroa
Viinipaketti 59 euroa

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy, Liekityskuva: Tiiliholvi

Albassa tryffelit kuuluvat pikkukauppojen valikoimiin.Kuva: Panoramio.com, chris119

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

LAHJAVINKKI: Tiiliholvi ja Elämyslahjat taituroivat pimeässä nautittavan illallisen tilauksesta

Tiiliholvissa on mahdollista haastaa ja herkistää makuaistiaan, kun ravintola alkaa järjestää pimeitä illallisia yhteyistyössä ElämysLahjojen kanssa. Jännittävä, aivan säkkipimeän syleilyyn ruokailijat sulkeva ruokailukonsepti on ollut hyvin suosittu maailmalla.

Tiiliholvin vorschmack on uuden à la carten kruunupää – Myös lounas uudistui monipuolisemmaksi

Tiiliholvin à la carte on uudistunut tuoden annoskuvioihin tullessaan esimerkiksi vorschmackin. Tiiliholvin keittiötiimin versioimana se on anjovis-perunapyreen, helmisipuleiden sekä punajuuren kruunaama mallaskastikkeinen rilletteilmestys. – Olemme...
Ravintola Tiiliholvi

2 syö ja 1 maksaa Tiiliholvin yllätysmenun hiihtolomaviikolla 24.-29.2.2020

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Hiihtolomaviikolla ravintola hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla neljän ruokalajin yllätysmenun kahdelle yhden hinnalla. Eli 2 syö, 1...