Gastropub Tuulensuu nostaa joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian haasteellista tehdä normilistalle. Päivän tempauksina ne kuitenkin onnistuvat hienosti ja tarjoavat tilaisuuden ehtaan makumatkailuun.

Oktoberfest-aikaan Gastropub Tuulensuun ruokalista on joka syksyiseen tapaan vaihdettu saksalaisempaan suuntaa. Silloin on tarjolla perinteisiä syyskauden herkkuja Oktoberfest-hengessä ja tänä vuonna ravintola on jälleen  mukana myös Saksan Viinitiedotuksen järjestämässä tempauksessa – tällä kertaa Silvaner-viinin teemassa.
Virallisia Oktoberfest oluita tulee olemaan tarjolla Spaten, Löwenbrau, Paulaner ja Hacker-Pschorr. Lisäksi runsas määrä muita saksalaisia hana- ja pullo-oluita.
SUNNUNTAISIN tarjolla päivän Oktoberfest erikois annokset:
13.9. Wiener Schnitzel, rapeaksi paistettu vasikanleike mummonkurkkujen ja saksalaisen perunasalaatin kera. Niin yksinkertaista, niin kaunista. 20€
20.9. Paistettua ankkaa, haudutettua punakaalia, olutkastiketta ja paahtoperunoita. Niiiiin perinteistä, tähän sopii mainiosti kyytipojaksi myös Silvaner valkoviini. 20€
27.9. Kokonaisena paistettu kana ja valkosipulimajoneesia. Siinä se, suosittelemme käärimään hihat ja tilaamaan litran tuopillisen olutta huuhteeksi. 10€. Tästähän riittää jaettavaa vaikka kahdelle!
4.10. Schwein Haxe, kyllä, tänään syödään kokonaista sianpotkaa perunamuusin ja hapankaalin kera. Ei tarvinne selittelyä? 25€. Suosittelemme tekemään varauksen sillä nämä ovat usein loppuneet kesken

’Klassikkokimaran alkutaipale alkoi jo syksyllä 2018 hyvin riistaisesti, sillä sitä aikaahan syksy on. Tarjolla oli kokonaisena paistettua Urjalassa vapaana pompotelleen peuran jalkaa, täytettyä fasaania, jänispaistia ja hirveä monessa muodossa. Myöhemmin herkuteltiin  myös Martinhanhella, ostereilla, voissa paistetulla merianturalla ja kastanjoilla täytetetyllä viiriäisellä.

– Siellä on sellaisia annoksia, joihin ihmiset ovat tutustuneet matkoillaan tai ovat ehkä nähneet ruokaohjelmissa, vaikka eivät ole päässeet koskaan itse maistamaan, ravintoloitsija Sami Lappalainen kertoo.

Suunnitelmissa on tehdä pääosin eurooppalaista ruokaa, sillä Tuulensuun ylivoimaisen valtavassa olut-, viini- ja viinavalikoimasta löytyy niille sulavasti sointuvia juomakumppaneita vaikka kuinka. Nyt onkin tilaisuus kokeilla jonkun tietyn maan kulttiruokaa juuri sen kyseisen maan juomien kanssa, mikä täydellistää kokemuksen.

– Tarjoamme myös kansainvälisiä vanhan ajan hienoja ruokalajeja, kuten Beef Wellington, kokonainen ankanmaksapateella ja sienillä päällystetty häränfilee, joka on kääritty voitaikinakuoreen.

Mikäli klassikkoannostouhu saa asiakkaat intoutumaan, on myös kevätpuolelle luvassa teema-annoksia vähän erilaisin emmein.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy, Päivittänyt Toni Honko

Tuulensuun Schnitzel-viikot alkoivat

Suomen ensimmäinen gastropub Tuulensuu tuuletti ravintolakenttää – ”Kaikki sanoivat, ettei niin voi tehdä!”