Gastropub Tuulensuu nostaa loppuvuoden ajan joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian haasteellista tehdä normilistalle. Päivän tempauksina ne kuitenkin onnistuvat hienosti ja tarjoavat tilaisuuden ehtaan makumatkailuun.

SUNNUNTAINA 18.11.  Jänispaisti. 15€. Pitkään haudutettua Jänispaistia kuten mummo sen teki. Yksinkertainen on kaunista.

Klassikkokimaran alkutaipale on hyvin riistainen, sillä sitä aikaahan syksy on. On kokonaisena paistettua Urjalassa vapaana pompotelleen peuran jalkaa, täytettyä fasaania, jänispaistia ja hirveä monessa muodossa. Luvassa on myös Martinhanhea, ostereita, voissa paistettua merianturaa ja kastanjoilla täytettyä viiriäistä.

– Siellä on sellaisia annoksia, joihin ihmiset ovat tutustuneet matkoillaan tai ovat ehkä nähneet ruokaohjelmissa, vaikka eivät ole päässeet koskaan itse maistamaan, ravintoloitsija Sami Lappalainen kertoo.

Suunnitelmissa on tehdä pääosin eurooppalaista ruokaa, sillä Tuulensuun ylivoimaisen valtavassa olut-, viini- ja viinavalikoimasta löytyy niille sulavasti sointuvia juomakumppaneita vaikka kuinka. Nyt onkin tilaisuus kokeilla jonkun tietyn maan kulttiruokaa juuri sen kyseisen maan juomien kanssa, mikä täydellistää kokemuksen.

– Tarjoamme myös kansainvälisiä vanhan ajan hienoja ruokalajeja, kuten Beef Wellington, kokonainen ankanmaksapateella ja sienillä päällystetty häränfilee, joka on kääritty voitaikinakuoreen.

Mikäli klassikkoannostouhu saa asiakkaat intoutumaan, on myös kevätpuolelle luvassa teema-annoksia vähän erilaisin emmein.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

7.10. Haxe. 19.50€. Jättimäinen lopetus Oktoberfesteille, haasta itsesi kokonaisella sianpotkalla tai jaa kavereiden kera. Ja kylkeen tietysti litran tuopillinen kuohuvaa!

14.10. Kokonaisena paistettua peuranjalkaa. 19.50€. Urjalan Kehrosta kaadettua villiä valkohäntäpeuraa paahdettujen perunoiden ja uunijuuresten kera, luonnollista ja rehtiä.

21.10. Täytettyä fasaania. 24.50€. Tweed-vaatteet päälle ja torvet soimaan, kylkeen claret tai Fullers ESB?

28.10. Sole Meunière. 24.50€. Voissa paistettua merianturaa ja keitettyjä perunoita voisulan kera. Juomaksi suosittelemme Loiren laakson Sauvignon Blancia.

4.11. Hirvipeijaiset. Ei vain yksi annos vaan joko Hirvi-oopperaleipä 9.50€, Hirvikeitto 6.50/11.50€ tai Hirvipaisti ja perunat 19.50€. Takakontilla ei tarvitse piipahtaa, meiltä löytyy palan painiketta.

11.11. Martinhanhi. 24.50€. Kokonaisena paistettua hanhea Pyhän Martin, Martti Lutherin ja sadonkorjuun kunniaksi. Mainion punkun lisäksi kannattaa muistaa vaihtoehtona perisuomalainen Sahti.

18.11. Jänispaisti. 15€. Pitkään haudutettua Jänispaistia kuten mummo sen teki. Yksinkertainen on kaunista.

25.11. Steak & Kidney pie. 17.50€ Voitaikina kuoreen leivottua häränliha-munuaiskastiketta, voisulaa, muhennettuja herneitä ja uuniperuna. Pint please!

2.12. Poronkäristys ja pottuvoi. 19.50€. Porosta, Suomesta.

9.12. Häränfilee Wellington. 24.50€. Häränfileetä, ankanmaksapateeta ja sieniä voitaikinakuoressa. Vaatinee seurakseen punaista Bordeaux-viiniä…

16.12. Tryffelirisotto. 15€. Höyryävän kuumaa, notkeaa risottoa. Lisämaksusta höyläämme päälle tuoretta Alban valkoista tryffeliä 5€/g.

23.12. Tuoreita ostereita (3.50€/kpl) ja Kastanjoilla täytetty viiriäinen. 19.50€. Nyt aletaan joulunviettoon ranskalaisissa fiiliksissä ja tunnelmaa kohottaa entisestään Champagne.

30.12. Fish & Chips. 15€. Huomenna poksahtelevat kuohujuomat ja ilotulitteet, tänään otetaan rennosti.

TO-SU 13.-18.11. Super Herkkuviikko Puutarhakadulla