Niin usein kuulee tuottavan ongelmia löytää Tampereelta ravintoloita, jotka ovat avoinna sunnuntaisin. Vielä vaikeampaa on löytää sellaisia, jotka ovat avoinna vielä iltakuuden jälkeen. Tässä poimintoina ravintoloita, jotka ovat avoinna sunnuntaisin. Merkkasimme vihreällä myöhään avoinna olevat ravintolat, joiden keittiö palvelee vielä kuuden jälkeenkin.

Suosittelemme kuitenkin tarkistaa aukiolot aina ravintoloiden omilta sivuilta. Aukiolot on päivitetty tälle sivulle 24.3.2019.

TRATTORIA TAMMERIN PUISTO

TRATTORIA TAMMERIN PUISTO

 Satakunnankatu 13, Tampere
ma-to 11-22, pe-la 11-23, su 12-21

Trattoria Tammerin puistossa, kuten Italiassakin ruoka on koko elämä. Tampereen vanhankaupungin ytimessä sijaitseva Trattoria on rento italialainen ruokapaikka ja illanviettoravintola.

 

VAIHMALAN HOVI KARTANO & KEITTIÖ
 Vaihmalantie 144
 Bistro: su 12-15
Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi on epäilemättä monipuolisin ja virein Pirkanmaan maaseuturavintoloista. Aivan ympäri vuoden avoinna oleva kartanoravintola tarjoilee sunnuntaisin myös viikonloppulounasta.
GASTROPUB TUULENSUU
 Hämeenpuisto 23, 33210 TAMPERE
su 15-00.30 (02), Keittiö avoinna joka päivä 24:00 asti
Gastropub Tuulensuu on valtakunnallisestikin tunnettu tunnelmallinen seurusteluravintola Tampereen Hämeenpuistossa. Ravintola on saanut tunnustusta etenkin asiantuntevasta ja hyvästä palvelustaan ja huikeasta juomavalikoimastaan. Aidon gastropubin tapaan Tuulensuusta saa myös hyvää ruokaa myöhään iltaan asti myös sunnuntaisin.
RAVINTOLA DABBAL
 Yliopistonkatu 44 A
 su 18-21 SunnuntaiBistro-menu
Ravintola Dabbal tuo pohjoisen puhtaat maut suoraan Tampereelle. Annoksissa maistuu niin Inarijärven rautu kuin Sallan vapaana laiduntanut porokin. Keittiöllä on käytössään Suomen parhaat raaka-aineet ja puuhiiligrilli tuo ruokaan perinteisen lappilaisen avotulilla kypsentämisen aromia. Sunnuntaisin Dabbalissa on tarjolla supistettu bistromenu.
SITKO PIZZA & BAR
 Näsilinnankatu 22
  su 13-21
Sitkossa tiedetään, että hyvä pizza lähtee pohjasta. Laadukkaat raaka-aineet, toimivuudeltaan pomminvarmat makukokonaisuudet. Juuri sen olennaisen kattava pizzavalikoima perustuu italialaisiin klassikoihin. Alusta asti itse valmistetun pizzan kyytipoikana maistuu tuopillinen laatuolutta. Miksei myös lasillinen viiniä.
TUHTO
 Yliopistonkatu 55, Tampere
su 12-18
Tampere-talon ravintola Tuhto on perinteistä ja paikallisuudesta ammentava, maku edellä menevä oman rahan ravintola. Raikkaat ja linjakkaat puitteet rehteine annoksineen kutsuvat nautiskelemaan Sorsapuiston tunnelmasta sunnuntainakin alkuiltaan asti.
PANIMORAVINTOLA PLEVNA
 Itäinenkatu 8, 33210 Tampere
su 12-22
Plevna on Tampereen vanhassakaupungissa Finlaysonilla toimiva keskieurooppalaistyylinen panimoravintola. Ravintola tarjoilee panimomestari Sam Viitaniemen oman panimon palkittuja tuotteita ja myös niiden kanssa hyvin yhteen sopivia ruokia. Plevna on rento ravintola, jossa voi herkutella sunnuntaisinkin.
RAVINTOLA TAMPELLA
 Kelloportinkatu 1 33100 TAMPERE
su 13-21
Tammerkosken rannalla, vanhan pellavakutomon tiloissa toimiva illallisravintola tarjoilee tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upean nostalgisessa miljöössä. Mutkattoman tyylikäs menu on maailmalta inspiraatiota hakenut, perinteitä vahvasti kunnioittava kokonaisuus. Tampella on avoinna sunnuntaisin vielä illallakin.
BODEGA SALUD
 Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
su 13-21
Espanjalainen pikkuravintola Salud on kuin andalusialainen kortteli, jonka varrella isot seurueet illallistavat pitkissä pöydissä, perheet kokoontuvat omiin looseihinsa ja pariskunnat löytävät kahdenkeskisen rauhan. Samaan aikaan tapasbaarin puolelle poikkeaa väkeä nauttimaan talonviiniä tai sangriaa pienten tapas-annosten kera.
2H+K, KEITTIÖ
 Aleksanterinkatu 33, 33100 TAMPERE
su 13-23
2h+k eli Kaksio on pikkuinen, välimerellisen rustiikkista ruokaa tarjoileva ravintola Kyttälän kaupunginosassa. Kaksio on suosittu kortteliravintola, joka on avoinna myös sunnuntaisin.
PERISCOPE
 Vuolteenkatu 1, Tampere
su 13-17
Kauppakeskus Ratinan huipulla kohoaa periskooppimaisesti maailman makuja tähyävä ravintola Periscope, Arto Rastaan kunnianhimoisesti toteuttama monipuolinen näköalaravintola lounge-baareineen ja hulppeine ulkoilmaterasseineen.
RAVINTOLA PUREBITE
 Hatanpään valtatie 4, 33100 TAMPERE
su 13-18
Koskikeskusta vastapäätä sijaitseva Purebite on salaatti- ja wokkipainoitteinen ravintola, jonka ruoissa on vahva aasialainen potku. Purebite taipuu myös sunnuntairuokailuun alkuillasta.
RAVINTOLA ASTOR
 Aleksis Kiven katu 26, 33200 TAMPERE
su 13-20 (kesällä su suljettu)
Ravintola Astor on tamperelainen klassikko, joka on ollut alusta asti tyylilleen uskollinen eurooppalaistyyppinen ravintola ja bistroruokia tarjoileva brasserie. Ravintolassa kunnioitetaan mannereurooppalaisen keittiön perinteitä ja asiakkaiden toiveita. Ravintola on avoinna sunnuntaisin lukuunottamautta kesäkautta.
NANDA DEVI
 Näsilinnankatu 17, 33210 TAMPERE
su 12-22
Intialainen ravintola Nanda Devi kerää koolle terveellisen ruoan ystävät. Laadukas intialainen ravintola rakentaa arkisin suositun lounaspöydän ja illalla intialaisen juhlapöydän, joka on katettuna koko viikonlopun. Ravintola on aina ollut avoinna myöhään sunnuntaisinkin. Maineikkaan ravintolan monipuolista à la carte -listaa täydentää mm. perinteiset intialaiset tandooriruoat.
LOS POLLOS
 Hatanpään valtatie 1, Koskikeskuksen Otavalan tunneli
su 13-18
Los Pollos on laadukkaaseen, rivakasti tarjolle tulevaan ruokaan erikoistunut espanjalaistyylinen kanaravintola, joka on avoinna myös sunnuntaisin. Päätuote on erilaisine lisukkeineen tarjottava grillattu kana, mutta siivekkäästä valmistetaan myös muita annoksia.
GASTROPUB KALEVA
 Pellervonkatu 9, Tampere
su 13-20
Gastropub Kaleva on tasokas ja ruokaisa pubi Kalevan kaupunginosassa. Gastropub Kalevan keittiö tarjoilee nyt laadukasta italialaista ruokaa aina antipastoista herkullisiin pizzoihin ja maukkaisiin pääruokiin – myös sunnuntaisin. Muidenkin gastropub-perheen klassikkoannoksia löytyy listoilta.
GASTROPUB NORDIC
Otavalankatu 3, 33100 TAMPERE
Avoinna su 15-24
Gastropub Nordic erikoistunut kotimaisiin ja skandinaavisiin pienpanimotuotteisiin sekä pohjoisen makuja arvostaviin ruoka-annoksiin. Näpsäkkä gastropub on avoinna myös sunnuntaisin ja ruokatarjonnasta löytyy niin pientä purtavaakin kuin reilujakin annoksia. Nordicin Ankka on yksi talon nimikkoannoksista.
PYYNIKIN BREWHOUSE
 Verkatehtaankatu 2, 33100 TAMPERE
su 13–22 (keittiö 13–21)
Intohimosta olueen ja rohkeaan ruokaan. Siitä vaahtosi idea Pyynikin käsityöläispanimon ja Hans Välimäen oman panimoravintolan perustamiseksi. Valikoima humalluttaa määrällään ja laadullaan – saatavilla ovat kaikki käsityöläispanimon tuotteet.
MUUSA
 Satakunnankatu 10, 33100 Tampere
Keittiö su 12-16 & 16-22
Olympia-korttelin gastrobaarihenkinen ravintola Muusa on kerännyt kehuja makukarnevaaleihin asti yltävästä ja kasviksia monipuolisesti hyödyntävästä ruoastaan. Lihaisiakaan antimia ei silti ole Muusassa unohdettu. Sunnuntaisin päivä aloitellaan suositulla brunssilla ja keittiö on avoinna myöhään illalla.
AMARILLO ILVES
 Hatanpään valtatie 1, 33100 TAMPERE
su 12-00
Sokos Hotel Ilveksen Amarillo on iltaisin tunnettu tex-mexistään ja viikonloppuisin keskiyön tuntien rokkaavasta baaribailauksesta. Kaupungin tunnetuimpiin kohtauspaikkoihin lukeutuvasta ravintolasta saa arkisin myös lounasta.

20RAVINTOLA PLATE

RAVINTOLA PLATE

Platessa nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta Tampereen keskustan parhaalla paikalla. Plate ei ole komponenttikikkailuja tai erikseen tilattavia lisukkeita. Ruoka on rehtiä ja selkeästi lautaselle pleitattua. Siitä kielii ravintolan nimikin. Keittiömestari Mikko Humpin luoma lista on monipuolisesti makurikas ja maltillisesti hinnoiteltu.

Lue lisää: Uusi ravintola Plate on makurikas ja maltillisesti hinnoiteltu

 Hämeenkatu 7, 2. krs, TAMPERE
 ma-ti 11-22, ke-to 11-23, pe 11-00, la 12-00, su 12-19