Lapland Hotel Tampereen kattohuoneisto on kokenut aivan totaalisen muodonmuutoksen. Käyttämättöminä olleet vanhat saunatilat räjäytettiin tyylikkäiden ja toiminnoiltaan modernien, tunnelmallisten sauna- ja juhlatilojen tieltä. Kero kolmine saunoineen on avattu löylyteltäväksi.

Lappi-henkisen saunamaailman nimeksi valikoitui osuvasti Kero, mikä tarkoittaa paljasta tunturinlakea. Kerossa ollaankin paitsi hotellin, myös kaupungin kattojen yläpuolella.

– Päivällä täällä voi järjestää kokouksia huikein näkymin ja illalla tunnelmallisia illallisia, cocktailtilaisuuksia tai rentoja saunailtoja. Tämä on myös kaupungin ainoa hotellin tilaussauna, jossa pääsee ulos vilvoittelemaan ja maisemia ihastelemaan, hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kuvailee.

Saunoihin kuljetaan saunapolkua pitkin.

Saunoille astellaan ainutlaatuista lappilaista saunapolkua pitkin. Lapin Nattastunturien kuvien lisäksi polulla nautitaan nimittäin myös äänimaisemasta.

Tavallisia saunoja on kaksin kappalein ja toinen niistä on aina asiakkaiden löylyteltävissä. Käytettävissä on myös hulppea infrapunasauna, jossa voi tavallisen rentoutumisen lisäksi esimerkiksi kuunnella musiikkia kaunein luontokuvin taikka vaikka taivuttautua ohjatusti lempeisiin jooga-asanoihin.

– Infrapunasaunan lauteilla voi hot-joogata tai katsella Lapin rentouttavia maisemia ja suunnata sitten illalliselle juhlatilan puolelle, kertoilee Mönkkönen.

Toista tavallisista saunoista vuokrataan yksityistilaisuuksiin yhdessä juhlatilan kanssa. Myös infrapunasaunan voi varata käyttöön samassa yhteydessä, mutta muuten myös se on hotellivieraiden nautittavissa. Tarvittaessa koko saunakerros on toki mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön.

Komeamaisemaisissa tiloissa pystyy kokoustamaan tai illastamaan pitkän pöydän äärellä istuen juhlavasti jopa 18:sta asiakkaan seurueella. Cocktailtilaisuuteen taas mahtuu väljästi noin 40 vierasta. Suurelta näytöltä voi katsoa joko Lapin maisemia, kokousmateriaalia tai vaikka lätkämatsia. Ruokapuoli muovautuu myös tilanteen mukaan.

– Alakerran Dabbal-ravintolan menuja on saatavilla tänne yläkertaan, mutta myös rentoa saunailtaruokaa.

Lue myös: Upea sauna- ja juhlatila valmistuu Lapland Hotellin huipulle

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

dabbal-oluet
Hotellin valikoimissa olevat Lapin Panimon oluet maistuvat myös saunajuomina.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY