Kerossa on käytettävissä täysi kokousvälineistö, joten se taipuu niin erilaisten yritys- kuin yksityistilaisuuksienkin linjakkaiksi puitteiksi.

Päivitetty 19.10.2023

Lapland Hotels Tampereen kattohuoneiston tyylikäs sauna- ja juhlatila Kero tarjoaa komeamaisemaiset ja maukkaat puitteet niin kaveriporukoiden illanvietoille, perhejuhlille, kuin kokouksille ja yrityskekkereillekin. Oma rauha ja omannäköinen tilaisuus on taattu. Saunoi sitten tai ei.

Lappi-henkisen saunamaailman nimi on osuvasti Kero, mikä tarkoittaa paljasta tunturinlakea. Kerossa ollaankin paitsi hotellin, myös kaupungin kattojen yläpuolella.

– Päivällä täällä voi järjestää kokouksia huikein näkymin ja illalla tunnelmallisia illallisia, cocktailtilaisuuksia tai rentoja saunailtoja. Tämä on myös kaupungin ainoa hotellin tilaussauna, jossa pääsee ulos vilvoittelemaan ja maisemia ihastelemaan, hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kuvailee.

Saunoihin kuljetaan saunapolkua pitkin.

Tila tarjoaa aivan oman rauhan ja erilaisia ruokaelämyksiä rennosta saunamenusta alakerran ravintola Dabbalin makumaisemiin asti.

Juomat illanviettoihin ja tilaisuuksiin tilataan yleensä etukäteen, mutta huomioitavan hienoa on, että ravintolan aivan koko juomarepertoaari on käytettävissä viinejä, väkeviä ja mainioita maltaisia myöden. Myös Laplandille luotua Lapin Panimon Lumi Ale -olutta on saatavilla muiden panimon lappilaisten oluiden ohella.

Kolme saunaa korkeuksissa – Sertifikaatti kertoo laadusta

Keron elämyksellisille saunatiloille myönnettiin vuonna 2020 Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatti. Tavallisia saunoja on kaksin kappalein ja toinen niistä on aina asiakkaiden löylyteltävissä. Käytettävissä on myös hulppea infrapunasauna, jossa voi tavallisen rentoutumisen lisäksi esimerkiksi kuunnella musiikkia kaunein luontokuvin taikka vaikka taivuttautua ohjatusti lempeisiin jooga-asanoihin.

– Infrapunasaunan lauteilla voi hot-joogata tai katsella Lapin rentouttavia maisemia ja suunnata sitten illalliselle juhlatilan puolelle, kertoilee Mönkkönen.

Toista tavallisista saunoista vuokrataan yksityistilaisuuksiin yhdessä juhlatilan kanssa. Myös infrapunasaunan voi varata käyttöön samassa yhteydessä, mutta muuten myös se on hotellivieraiden nautittavissa. Tarvittaessa koko saunakerros on toki mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön.

– Saunaa ei kuitenkaan ole välttämätöntä ottaa ollenkaan, vaan tilan voi varata kabinettityylisenä kokonaisuutena. Täällä on juhlittu esimerkiksi synttäreitä vauvasta vaariin. On ollut myös karonkkaa ja firman läksiäisiä, saunailtoja ennen ja jälkeen pelien, luettelee Vielma.

Lapland Hotels avasi vuonna 2021 Tampereelle toisenkin hotellin, jonka hengästyttävän upeiksi suunnitellut saunatilat ovat herättäneet kiinnostusta jo etukäteen. Nokia Arenan kattosauna on nimeltään Laawu Rooftop Terrace & Sauna.

Komeamaisemaisissa tiloissa pystyy kokoustamaan tai illastamaan pitkän pöydän äärellä istuen juhlavasti jopa 18:sta asiakkaan seurueella. Cocktailtilaisuuteen taas mahtuu väljästi noin 40 vierasta. Suurelta näytöltä voi katsoa joko Lapin maisemia, kokousmateriaalia tai vaikka lätkämatsia. Ruokapuoli muovautuu myös tilanteen mukaan. Kerossa herkutellaan nykyisin myös

– Alakerran Dabbal-ravintolan menuja on saatavilla tänne yläkertaan, mutta myös rentoa saunailtaruokaa.

Isoimmen kiitosvyöryn on hotellin Thumas Miilumäen mukaan saanut saunakabinetissa nautittu yllätysmenu.

– Kero-juhlatila muuntautuu luontevasti kokoustilasta illallisravintolaksi ja lopulta elämykselliseksi saunatilaksi, tiivistää Miilumäki.

Lue myös: Upea sauna- ja juhlatila valmistuu Lapland Hotellin huipulle

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

dabbal-oluet
Hotellin valikoimissa olevat Lapin Panimon oluet maistuvat myös saunajuomina.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY