lapland-parveke

Lapland Hotel Tampereen ylimpään kerrokseen ryhdytään remontoimaan hulppeita sauna- ja juhlatiloja, joista aukeaa upea näkymä yli kaupungin. Lappi-henkiseen, tyylikkääseen kokonaisuuteen kuuluu mm. infrapunasauna suurella screenillä ja äänimaisemainen saunapolku.

Moni tamperelainen muistaa rakennuksen vuokrattavat saunatilat vuosien takaa. Aikanaan ne olivat höyrysaunoineen ja kylmävesialtaineen ”ihan Amerikkaa”, kuten Lapland Hotel Tampereen hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kuvailee. Tilat olivat kuitenkin niin suurta päivitystä vailla, ettei niitä otettu enää käyttöön Lapland Hotellia avattaessa. Suunnitelmissa oli kyllä ryhtyä remonttiin jossain vaiheessa. Saunatilojen kysyntä on ollut yllättäen todella kova.

– Ihmiset muistavat, että täällä on ollut saunatilat ja kyselevät niitä. Kysyntä on ihan yllättänyt meidät, Mönkkönen kertoo.

Kattohuoneisto tuleekin kokemaan nyt ihan täydellisen muodonmuutoksen: kaikki muut paitsi kantavat rakenteet kaatuvat uusien Lappi-henkisten keloseinien tieltä, tiloihin luodaan rentoja sohvaryhmiä ja aivan ainutlaatuinen äänimaisemainen saunapolku, jota pitkin löylyihin astella. Suunnittelijana toimii Pervin Imaditdin Arkval Arkkitehdit Oy:stä.

Saunat tulevat olemaan niin asiakkaiden ilona kuin tilauksesta tarjolla, sillä tavallisia saunoja on kaksin kappalein ja lisäksi rakentuu vielä suuri infrapunasauna.

– Infrapunasaunaan tulee myös suuri screen, eli lauteilla voi vaikka hot-joogata tai katsella Lapin rentouttavia maisemia, Mönkkönen paljastaa.

Toinen saunoista on hotellivieraiden käytettävissä, ja toista saunaa juhlatiloineen taas vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Myös infrapunasaunan voi varata käyttöön samassa yhteydessä, mutta muuten myös se on hotellivieraiden nautittavissa. Tarvittaessa koko saunakerros on toki mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön.

Komeamaisemaisissa tiloissa pystyy kokoustamaan tai illastamaan pitkän pöydän äärellä istuen juhlavasti noin 16 asiakkaan seurueella. Cocktailtilaisuuteen taas mahtuu noin 30 vierasta.

– Päivällä siellä voi järjestää kokouksia huikein näkymin ja illalla tunnelmallisia illallisia, cocktailtilaisuuksia tai rentoja saunailtoja.

Hotellin asiakkaille tarjotaan löylyttelymahdollisuutta iltaisin, mutta kiinnostuksen ja kysynnän mukaan saattaa aamusaunakin korkeuksissa lämmetä.

Koska saunatilat käytännössä suorastaan räjäytetään uuteen uskoon, sulkeutuu hotelli heti joulun jälkeen viikoksi meluhaittojen vuoksi. Ovet suljetaan 25.12. kiinni ja avataan taas 2.1. Senkin jälkeen remontti toki jatkuu, mutta ei enää häiritse hotellin vieraita.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

dabbal-oluet
Hotellin valikoimissa olevat Lapin Panimon oluet maistuvat myös saunajuomina.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY