huber-airola-koponen-2
Keittiömestari Pekka Koponen ja ravintolapäällikkö Elina Airola ottavat Huberin ohjat heti vuodenvaihteen jälkeen.

Huberissa on uusi ääni soittokellossa! Ravinteliin on saatu niin kovan luokan keittiömestari kuin Ramsayn ravintoloissa pitkään työskennellyt ravintolapäällikkökin. Kosolti muutoksia on näköpiirissä ja myös liha viritetään uusille taajuuksille.

Vuodenvaihteen jälkeen Huberin ohjat ottavat ravintolapäällikkö Elina Airola ja keittiömestari Pekka Koponen. Tiimin into kehittää ja uudistaa ravintolaa on luja.

Mika Roito ja Pekka Salmela
Ravintoloitsijat Mika Roito ja Pekka Salmela

Pekka on Pontevien porukassa vanha tuttu, sillä hän oli mukana Berthan keittiössä aivan ravintelin alkutaipaleella. Koponen on ehtinyt toki työskennellä monissa muissakin maineikkaissa tamperelaisravintoloissa, kuten mm. Perlassa, Paakarissa ja viimemmäksi Näsinneulassa. Huberiin miestä veti liha.

– Liha kiinnostaa minua todella ja täällä on hienot mahdollisuudet viedä osaamistaan sekä tuotetta eteenpäin. Olemme päässeet HK:n kanssa sopimukseen, joka mahdollistaa aivan uusien tekniikoiden hyödyntämisen ja poikkeuksellisen upeisiin raaka-aineisiin käsiksi pääsemisen vuodenvaihteen jälkeen, Koponen vihjaa.

Huberiin saapuu tammikuussa mm. koe-erä hurmaavan makuista, käsin valikoitua lypsylehmänlihaa. Läheskään kaikkia uusia lihakujeita ei vielä voi paljastella, mutta varmaa on ainakin se, että tiloihin saadaan uusi, valtaisa lihakaappi raakakypsytystä varten.  Jatkossa Huber on myös auki maisteltavaksi koko päivän lounaasta iltamyöhään. Ruokaa saa tilattua aina yhteentoista asti.

Ravintolapäällikkö vie palvelun uudelle tasolle

Huberin ravintolapäälliköksi saadaan Elina Airola suoraan Lontoosta. Airola muutti Tampereelta 10 vuotta sitten ja on viimeiset 6 vuotta työskennellyt Lontoossa, joista 4 vuotta Gordon Ramsayn ravintoloissa. Tampereen ravintolameininkiä Airola katsoo innostunein silmin.

– Tampereen ravintolakulttuuri on muuttunut valtavasti. Kun asuin vielä Tampereella, oli näkyvissä kovasti ketjuuntumista, mutta nyt tilanne on toinen. Lisäksi hmiset käyvät nyt paljon enemmän ulkona syömässä. Myös viinimaailma on muuttunut ja asiakkaat ovat muutenkin juomista todella kiinnostuneita, Airola kertoo.

Huberin tiskillä ruokaillessa tai tuopillisella istuskellessa pääsee seurailemaan kokkien puuhia avokeittiössä.
Tiskin ääressä voi jatkossa seurata kokkipuuhien lisäksi myös drinkkitaiturointia.

Baaritiskin pullot kokevatkin nyt siirtymyksen Huberin etupuolen tiskille, jolloin juomataiat voivat tapahtua aivan asiakkaan silmien edessä.

– Haluamme tuoda drinkkejä esiin enemmän. Maailmalla ravintolaan saapuessa nautitaan yleensä drinkki ja haluamme tuoda tätä kulttuuria myös täällä esille enemmän. Meille voi tulla lihan takia, mutta voi tulla myös juomien takia!

Tai miksei myös palvelun, sillä siihen Airola aikoo panostaa ihan erityisesti. Huberin konsepti ja jo ihan ruokalistakin edellyttää salihenkilökunnalta osaamista, sillä se pitää avata asiakkaalle. Erilaisia lihoja on tarjolla erilaisissa koko- ja hintaluokissa, eikä asiakkaan tarvitse tietää ennen ravintolaan tuloaan ruhonosien tai leikkuiden nimiä, raakakypsytyksen saloja tai kuinka suuri määrä lihaa lautaselle kannattaisi vaikkapa pikkunälkään pötkäyttää. Henkilökunta on heitä varten.

dry aged huberVaikka ravintolakulttuurin saralla Suomi taivaltaakin hiukan jälkijunassa eteläisempään Eurooppaan verrattuna, on tyylissämme ja tavoissamme toimia Airolan mukaan myös edistyksellisempiä piirteitä. Keittiön ja salin toimiva vuoropuhelu ja keskinäinen kunnioitus on yksi niistä.

Kun Airola sukelsi Helsingistä Lontoon keittiöihin, oli keittiökulttuurishokki melkoinen. Airola työskenteli neljässä Ramsayn ravintolassa, joilla oli kova maine. Eräässä niistä hierarkia oli erityisen kova. Kun tyyliin sopeutui, oppi oikeat kommunikaatiotavat ja löysi hyvän tiimin, tykästyi Airola työskentelyyn Lontoossa kuitenkin niin lujasti, että mietti jo, ettei tulisi takaisin Suomeen laisinkaan. Onneksemme näin kuitenkin kävi ja salitaituri saatiin kuljettamaan uusia kujeita Tampereen Huberiin.

Vuodenvaihteen jälkeen alkaa valjeta, millä kaikella Huberin uusi tiimi vielä ravintelia rikastuttaakaan. Kun grillaus on intohimo, vain ritilän reunat ovat rajana.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY