pasi pekka mika bertha
Ravinteli Berthan sommelier Pasi Mamia ja ravintoloitsijat Pekka Salmela sekä Mika Roito.

Helsinki-Vantaan lentoaseman tasokas Fly Inn avaa uudistuneena 17. joulukuuta. Tamperelainen Ravinteli Bertha on kutsuttu tuomaan omat makunsa maailmanmatkaajien maisteltaviksi juuri sekä ilmeensä että ruokalistansa päivittäneeseen ravintolaan.

Uutuutena Fly Inn -ravintolan annosvalikoimaan pyrähtäneitä Fly Inn Featuring -annoksia luomaan on valittu Suomen kärkipään ravintola-alan tekijöitä. Heti ensimmäiset makumaisemat lennähtävät paikalle mm. White Guide Nordicin maamme ravintolaparhaimmistoon pisteyttämän Berthan toimesta.

– Yhteistyö Fly Inn Restaurantin kanssa antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä ruokafilosofiaamme Suomen kansainvälisimmällä areenalla, ravintoloitsijat Mika Roito ja Pekka Salmela iloitsevat.

Tamperelaista tunnelmaa Ravinteli Berthan vierailun aikana täydentävät Visit Tampereen tuottamat lyhytelokuvat, joita on nähtävillä baarialueen monitoreissa.

Vuonna 1969 avattu Fly Inn on päivittänyt myös sisustustaan. Uudistunut klassikkoravintola yhdistää tuoreella tavalla elementtejä suomalaisesta luonnosta ja käsityöläiskulttuurista.

– Helsinki-Vantaalle on viime vuosina avattu valtavasti uusia ravintoloita. Tästä huolimatta suomalaisuutta henkivä Fly Inn on säilyttänyt suosionsa matkustajien keskuudessa. Fly Innin monivuotinen menestyminen HelsinkiMenu-kilpailussa ei varmasti ainakaan ole vähentänyt kulinaristien kiinnostusta ravintolaan. Uskomme, että fine dining -henkisille kokemuksille on lentoasemalla kysyntää jatkossakin, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisista palveluista vastaava Elena Stenholm Finavialta.

FLY INN FEATURING BERTHA

KAALI, TATTI, RUIS 9,60
Kirkas liemi paahdetusta kaalista, tattipyreetä ja luomuruista

SYDÄNSALAATTI, PUNAJUURI, VUOHENJUUSTO 9,60/14,60
Paahdettua punajuurta, vuohenjuusto kreemiä ja sydänsalaattia

JUURISELLERI, METSÄSIENI, SPELTTI 17,90
Paahdettua selleriä, metsäsieniä ja spelttiä

SEI, PARSAKAALI, PIIMÄ 21,40
Paistettua seitä, grillattua parsakaalia ja piimävoikastiketta

POSSU, MAA-ARTISOKKA, MALLAS 23,60
Grillattua rypsipossun niskaa, paahdettua maa-artisokkaa ja mallaskastiketta

SUKLAATA, MUSTAHERUKKAA, JOGURTTI 6,40
Suklaakreemiä, mustaherukalla maustettua jogurttia

FLY INN MENU

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola LiV

50 Parasta Ravintolaa -listalla Tampereen seudulta seitsemän ravintolaa – mukana kaksi uutta nousijaa

50:n parhaan listalle ylsi Tampereen seudulta 7 ravintolaa, kolme enemmän kuin viime vuonna. Tampereen parhaat ravintolat ovat Kajo 18, Huber 28, Hella ja Huone 33, LiV 41, Bertha 42, Apaja 46 ja Kangasalta Paakari, 49.

Berthan Kirsi Seppänen on Suomen Paras Sommelier 2021 – Kultaa ja pronssia Tampereelle

Ravinteli Berthan saliosaaja Kirsi Seppänen taituroi tiensä The Best Sommelier of Finland 2021 sponsored by Wines of Germany -kilpailun voittoon. Suomen Paras Sommelier -kisan...

”Better than sex”-risottokoulu, huippukokkien kotiruokaa, leipäjuurta, ravintola-annoksia marketista – Ravintolat ideoivat uusia herkullisia keinoja...

Moni ravintolatiimi on operoinut kekseliäitä noutoruokakeinoja koronakriisin keskellä. Ruoan tyylilajikin on saattanut vaihtua täysin. Nyt mennään poikkeuksellisin ja kenties rouheammin antimin, mutta mausta ja...