Henri Salenius hanapaljousasian äärellä. Sori Brewing vastaa jatkossa Sitkon olutvalikoimasta niin 20:n hanan kuin noin 80:n pullo-oluenkin osalta. Olutarsenaalissa on Sorin omien tuotteiden ohella maltaisia ympäri maailmaa.

Kaksi alansa tinkimätöntä tekijää, hapanjuuritaikinaisia pizzoja taituroiva Sitko sekä oluita pieteetillä paneva Sori Brewing paiskasivat kättä ja oivallisia maltaisia hanoihin. Tuloksena on pizzan ja oluen pyhä liitto, Sitko & Sori. Ja 20 olutta hanassa, noin 80 pullossa.

Ravintoloitsija Henri Saleniuksen Sitkossa on alusta asti panostettu hyvään olueen. Uuden Sori-yhteistyön myötä makunupit ja -valikoimat väännetään kuitenkin kaakkoon. Kuvio on käynyt ja kohonnut kaikella hartaudella.

– Olemme Henrin kanssa juonineet tätä varmaan pari vuotta. Idea vain vaati jalostamista ja sopivaa ajankohtaa tehdä tämä tarpeeksi isosti, Sori Brewingin toimitusjohtaja Pyry Hurula kertoo.

– Meillä on hyvin samankaltaiset arvomaailmat. Ihastuin Sorin tinkimättömään laaduntavoitteluun ja siihen, että siellä tehdään rohkeasti myös muiden panimoiden tuotteista poikkeavia oluita, Salenius summaa.

Myös Sitkon pizza vuosikausien hartaudella kehiteltyine aitoine hapanjuuritaikinoineen on rohkeuden ja tinkimättömyyden tuotos.

Paluu Tampereelle tähtäimessä pitkään – Sitko & Sorin olutvalikoimassa tuotteita ympäri maailmaa

Sori syntyi nimensä mukaisesti Tampereen Sorilla, mistä itse panimopuuhaa lähdettiin pyörittämään Viron puolelle. Vuosi sitten sorilaiset avasivat oman hanaisan ja ruokaisan Sori Taproom -ravintolan Helsinkiin. Paluu kotikaupunkiin on kuitenkin ollut mielessä jo pitkään.

– Sydämemme on aina ollut Tampereella, missä toimintamme alkoi. Meillä on myös paljon tamperelaisia osakkaita, jotka ovat odottaneet paluutamme kuin kuuta nousevaa. Kova ennakkoinnostus on muutenkin yllättänyt positiivisesti, Hurula kertoo iloisena.

Yhteistyöpalikat Sitkon kanssa napsahtelivat paikoilleen, ja nyt saman katon alta saakin sekä alusta asti käsityönä tehtyä pizzaa että olutta. Sori vastaa jatkossa täysin Sitkon olutvalikoimasta.

– Minulla on täysi luottamus Sorin osaamiseen. Nämä herrat myös tuovat mielenkiintoisia oluita ympäri maailmaa sekä omaan Sori Taproom -ravintolaansa Helsinkiin sekä meille Sitkoon. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme sellaisia olutelämyksiä, mitä he eivät muualla Pirkanmaan alueella pääse kokemaan, Salenius toteaa.

Olutuudistusten myötä myös sisustusta muovailtiin hiukan. Nyt pelkästään oluen äärelle nautiskelemaan tulijoille saadaankin pitkän pöydän sijaan useita pikkupöytiä baarijakkaroineen, joten baarin asiakaspaikat tuplaantuvat saman tien. Pääasiassa ryhmien käytössä tähän asti ollut alakerran 30-paikkainen tila saadaan nyt myös olutmielisten käyttöön.

Salenius on itsekin ollut pienpanimo-oluiden intohimoinen ystävä jo vuosikausia. Hän on siis paneutunut syvälle paitsi pizzataikinan ja siihen liittyvän hiivan sekä fermentoinnin, myös oluen saloihin. Jopa siinä määrin, että lähti lopulta ammentamaan olutoppia ammattikorkeakoulun pienpanimomestari-kurssilta. Lopputyön hän operoi Sori Brewingilla. Ja kuinkas sitten kävikään!

Sitko & Sori, Näsilinnankatu 22

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy


KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY