Laukon kartano päärakennuksineen ja ravintoloineen sijaitsee kauniissa puistomaisemissa. Laukossa järjestetäänkin lukuisia kesätapahtumia puistokonserteista historiaa henkiviin hevosturnajaisiin. Kuva: Erja Lempinen

Hyvä ruoka on aina ollut osa Laukon kartanoa, yhtä maan suosituimmista kulttuurikohteista. Tapahtumiaan kehittävässä Laukossa myös ruoka halutaan päivittää palvelemaan vieraita paremmin. Siksi siitä on kutsuttu vastaamaan keittiömestari Arto Rastas, joka tiimeineen nostaa ruokatuotteen laadukkaasti mutta mutkattomasti uudelle tasolle.

 

MUISTATHAN VARATA AJOISSA!

PÖYTÄVARAUS

– Laukko kehittää kulttuuritarjontaansa koko ajan. Mielestäni on hienoa, että samalla myös ruokatuotetta halutaan kehittää entisestään ja tarjota asiakkaille uusia ruokaelämyksiä jatkossakin, toteaa Rastas iloisena.

Rastas on arvostettu ja palkittu keittiömestari, jolla on pitkä kokemus myös kartano- ja kesäravintoloista Villa Hakkarista Tyrvään Pappilaan. Hän lupaakin Laukkoon laadukasta mutta rennolla otteella valmistettavaa ja nautittavaa ruokaa, jossa kotimaiset ja lähituottajien raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Varsin maltillisesti hinnoiteltujen pöytiin tarjoiltujen annosten ohella luvassa on runsas alkupalapöytä. Kokit valmistavat ruokaa myös ulkosalla grillaten.

Keittiömestari Arto Rastas

– Tuon sinne savuntuoksua, kunnon räyhäkästä hiiligrillimenoa ja meininkiä. Niin, että tarvittaessa saadaan vaikka puolikas sika grilliin makaamaan, Rastas kuvailee innostuneena.

Laukon suosittujen kesätapahtumien volyymi on kasvanut parissa vuodessa niin suureksi, että ne vaativat jo kartanonrouva Liisa Lagerstamin ja hänen miehensä Jouni Minkkisen täyden työpanoksen. Oli luontevaa etsiä sopiva yhteistyökumppani ruokatuotteesta vastaamaan.

– Haluamme tarjota elämyksiä niin taide- kuin ruokasarallakin, korkealaatuisuutta joka tavalla. Mielestäni yhteistyö Arto Rastaan kanssa on tilaisuus yhdistää kaksi laadukasta brändiä, Lagerstam toteaa tyytyväisenä.

Katja ja Arto Rastas palkittiin hiljattain PRO Yrittäjä -palkinnolla. Kesäravintola avautuu heidän vetämänään 4.6. ja sulkeutuu syksyllä 1.9. Ryhmille avoinna tilauksesta 1.5.– 30.9.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Laukon kartanon ravintola Juhlatalli. Kuva: Raija Kolehmainen