Tampereen ravintoloista tuttuja PRO-finalisteja oli tänä vuonna kosolti: Emmiina Lehtonen (vas.) Tullin Saunalta, Essi Piira Tuhtosta, Arto ja Katja Rastas moninaisista ravintoloistaan sekä muista yrityksistään, Kirsi Seppänen Berthasta, Juha Rautakorpi Linnasta ja Hertsistä ja Juhana Paturi Tampere-talosta. Kuva: PRO 2019/Aromi, kuvanmuokkaus: Lifestyle Media Oy

Ravintola-alan arvostetut Oscar-pystit eli PRO-palkinnot jaettiin 31.1. Finlandia-talossa juhlitussa gaalassa, jossa Tampereen timanttiset tekijät pokkasivat palkintoja.

Ravintolan asiakaspalvelija -palkinnon voitti Tampere-talossa sijaitsevan ravintola Tuhton vuoropäällikkö ja tehopakkaus Essi Piira. Saman katon alle saatiin myös Vastuullisuus-pysti, jonka nappasi Tampere-talon ravintoloiden keittiötoiminnoista vastaava keittiöpäällikkö Juhana Paturi.

Vuoden yrittäjä -palkinnon sai ravintoloitsijakaksikko Katja ja Arto Rastas. He pyörittävät yrityskatrasta, johon kuuluu Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Villa Hakkari, Ravintola Penélope, Hella & Huone Deli sekä Helsingin Kulinaarinen Instituutti ja Arto Rastas Catering.

Arto Rastas kuvaili tuntemuksiaan tuoreeltaan näin:

– Olemme tästä kunniasta ylpeitä. Pitkä matka on kuljettu ja monenlaista on koettu. On jopa ravintoloita suljettu, mutta uskoa ei olla menetetty. Haluan yleensä aina laittaa näissä asioissa henkilökunnan parrasvaloihin, sillä he tekevät todella arvokasta työtä, mutta nyt tämän pystin myötä täytyy sille korkeimmalle pallille kyllä nostaa asiakkaat. Ilman heitä tämä matka ei olisi neljäätoista vuotta kannatellut. Toivottavasti heidän myötään kannattelee myös jatkossa, kiitos!

Sarjoja kisassa on 15 ja niissä huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Tästä näet kaikki tamperelaisfinalistit: Ravintola-alan himoitut palkinnot jaetaan pian – PRO-finalisteissa äänestettävinä tamperelaisia taitureita

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA

Essi Piira
Ravintola Tuhto

Pirteä tehopakkaus Essi Piira työskentelee vuoropäällikkönä Tampere-talossa sijaitsevassa Tuhto-ravintolassa. Piira vastaa ravintolan toiminnasta ja huolehtii palvelun laadusta. Lisäksi ”Some-Essin” vastuulla on Tuhton nettinäkyvyys, jonka merkityksestä kertovat kasvavat asiakasmäärät.

YRITTÄJÄ

Katja Rastas ja Arto Rastas
Helsingin Kulinaarinen Instituutti, Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Villa Hakkari, Ravintola Penelope, Hella & Huone deli, Arto Rastas catering, Helsinki/Tampere

Lujasti työtä taidolla puskeva ravintoloitsijakaksikko Katja ja Arto Rastas pyörittää yrityskatrasta, johon kuuluu Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Villa Hakkari, Ravintola Penélope, Hella & Huone Deli sekä Helsingin Kulinaarinen Instituutti ja Arto Rastas Catering. Rastaat johtavat työyhteisöönsä ilmeisen tyytyväisiä tiimejään perheenomaisesti ollen läsnä ja tavoitettavissa. Tehotiimi on ollut mukana yritystoiminnassa vuodesta 2004 lähtien ja operoi yrityksineen miljoonien liikevaihtoa. Tampereen kulinaarikenttää kehittänyt kaksikko on avannut tänä syksynä ravintolan myös Helsinkiin: Penélopea pyöritetään yhteisomistuksessa ja -työssä Hans Välimäen kanssa.

VASTUULLISUUS

Juhana Paturi
Tampere-talo

Keittiöpäällikkö Juhana Paturi vastaa kaikkien Tampere-talon ravintoloiden keittiötoiminnoista. Työ Tampere-talon vastuullisuusohjelman parissa on alkanut jo vuonna 2001, mikä tekee Paturista yhden vastuullisen ruokatuotannon ja ympäristövastuullisen ruokakulttuurin pioneereista Suomessa. Vastuullisuus näkyy ravintolatoiminnassa mm. muun muassa ionisoidun veden käyttämisessä sekä Tampere-talon kattopuutarhan yrttiviljelmien ja oman talon mehiläisten hunajan muodossa. Hunajaa hyödynnetään mm. Tuhto-ravintolassa ja onpa sitä hyödynnetty oman Pörri Beeri -oluen valmistuksessakin.