Tampereen ravintoloista tuttuja PRO-finalisteja on tänä vuonna kosolti! Emmiina Lehtonen (vas.) Tullin Saunalta, Essi Piira Tuhtosta, Arto ja Katja Rastas moninaisista ravintoloistaan sekä muista yrityksistään, Kirsi Seppänen Berthasta, Juha Rautakorpi Linnasta ja Hertsistä ja Juhana Paturi Tampere-talosta. Kuva: PRO 2019/Aromi, kuvanmuokkaus: Lifestyle Media Oy

Ravintola-alan odotetut Oscar-pystit eli PRO-palkinnot jaetaan jälleen tammikuussa. Finalisteiksi on valikoitunut useita huikeita taitureita ja oivallisia osaajia Tampereen ravintoloista. Tykitä hyvät perustelut ilmoille ja kannusta ynnä äänestä suosikkiasi!

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Sarjoja on 15 ja niissä huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Nämä ravintola-alan arvostetuimmat palkinnot jaetaan juhlavin menoin vuosittaisessa PRO-gaalassa. Vuoden 2019 palkinnot pokataan 31.1.2019. Äänestys eli kommentointi sulkeutuu 16.12.2018.

HOVIMESTARI/SOMMELIER

Kirsi Seppänen
Ravinteli Bertha, Tampere

Värikäs viinimimmi Kirsi Seppänen on jo kisakenttien kuningatar! Hän on nimittäin sekä Vuoden nuori sommelier että Suomen Paras Sommelier vm. 2018. Monissa maineikkaissa ravintoloissa työskennellyt osaaja siirtyi syksyllä Ravinteli Berthan sommelieriksi. Seppänen on viinityötä pelkäämätön ja innolla niin kisoihin kuin oman ammattiosaamisen kartuttamiseksi treenaava taituri.

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA

Essi Piira
Ravintola Tuhto

Pirteä tehopakkaus Essi Piira työskentelee vuoropäällikkönä Tampere-talossa sijaitsevassa Tuhto-ravintolassa. Piira vastaa ravintolan toiminnasta ja huolehtii palvelun laadusta. Lisäksi ”Some-Essin” vastuulla on Tuhton nettinäkyvyys, jonka merkityksestä kertovat kasvavat asiakasmäärät.

RAVINTOLAN KOKKI

Emmiina Lehtonen
Tullin Sauna

Emmiina Lehtonen on kisamenestystä niittänyt taituri, joka on keittänyt kokemusta keräten jo monissa huippuravintoloissa niin Tampereella kuin Oslon Maaemossakin. Lehtonen on Vuoden nuori kokki 2018: hän edusti Suomea myös MM-kisoissa ja sijoittui hienosti kolmanneksi. Lehtonen on restonomiopinnoissaan aivan loppusuoralla ja tekee esimiesharjoittelua omalla työpaikallaan Tullin Saunalla. Opinnäytetyössään Lehtonen käsitteli hyönteisruokamenun tuotteistamista ravintolakäyttöön, ja Tullin Saunalla onkin ollut ötökkäteemameininkiä Lehtosen vetämänä.

YRITTÄJÄ

Katja Rastas ja Arto Rastas
Helsingin Kulinaarinen Instituutti, Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Villa Hakkari, Ravintola Penelope, Hella & Huone deli, Arto Rastas catering, Helsinki/Tampere

Lujasti työtä taidolla puskeva ravintoloitsijakaksikko Katja ja Arto Rastas pyörittää yrityskatrasta, johon kuuluu Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Villa Hakkari, Ravintola Penélope, Hella & Huone Deli sekä Helsingin Kulinaarinen Instituutti ja Arto Rastas Catering. Rastaat johtavat työyhteisöönsä ilmeisen tyytyväisiä tiimejään perheenomaisesti ollen läsnä ja tavoitettavissa. Tehotiimi on ollut mukana yritystoiminnassa vuodesta 2004 lähtien ja operoi yrityksineen miljoonien liikevaihtoa. Tampereen kulinaarikenttää kehittänyt kaksikko on avannut tänä syksynä ravintolan myös Helsinkiin: Penélopea pyöritetään yhteisomistuksessa ja -työssä Hans Välimäen kanssa.

VASTUULLISUUS

Juhana Paturi
Tampere-talo

Keittiöpäällikkö Juhana Paturi vastaa kaikkien Tampere-talon ravintoloiden keittiötoiminnoista. Työ Tampere-talon vastuullisuusohjelman parissa on alkanut jo vuonna 2001, mikä tekee Paturista yhden vastuullisen ruokatuotannon ja ympäristövastuullisen ruokakulttuurin pioneereista Suomessa. Vastuullisuus näkyy ravintolatoiminnassa mm. muun muassa ionisoidun veden käyttämisessä sekä Tampere-talon kattopuutarhan yrttiviljelmien ja oman talon mehiläisten hunajan muodossa. Hunajaa hyödynnetään mm. Tuhto-ravintolassa ja onpa sitä hyödynnetty oman Pörri Beeri -oluen valmistuksessakin.

RAVITSEMUSPÄÄLLIKKÖ

Juha Rautakorpi
Tampereen yliopiston Linna-ravintola, TTY-Hertsi-ravintola, Sodexo,

Keittiömestari Juha Rautakorpi johtaa rautaisen ammattilaisen ottein kahden ison korkeakouluravintolan toimintaa. Rautakorpi on yhdeksän toimintavuotensa aikana ottanut valveutuneen asiakasryhmän haltuun ja täyttää asiakasodotukset ennen kuin ne ehtivät nousta pintaan. Esimiehenä Rautakorpi haluaa tehdä henkilökunnan työnteon mahdollisimman helpoksi, mikä näkyy asiakkaille rentoutena ja hyvänä ilmapiirinä.

PRO-FINALISTIT