Paistettua hirven ulkofileetä tummalla pekoni-tattikastikkeella, perunafondantilla sekä sienisillä ja marjaisilla metsän mauilla.

Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille. Luonnosta ammentavan makukimaran kanssa siemailtavaksi sopii monikin ravintolan viinikaapin antimista. Huikeita helmiäkin on saatavilla.

Menu kulkee laineilta kohti metsää jokiraputäytteisestä toast skagenista aloittaen, tummalla pekoni-tattikastikkeella kruunattuun hirven ulkofileeseen ja karpalokastikkeiseen mustikkapannacottaan päätyen.

Astorin viinikaapista löytyy riistaisten makujen kumppaneiksi monia mainioita rypäleherkkuja, esimerkiksi jo ikoniseksi muodostunut cabernet sauvignon Don Melchorilta.

– Meillä on sellaista pientä kellariviiniajattelua täällä Astorissa. Kaapista löytyy esimerkiksi Don Melchor, joka on vuodesta toiseen Chilen paras viini ja yksi koko maailman huippuviineistä. James Sucklin antoi tälle vuoden 2015 vuosikerralle 98 pistettä. Tampereelta tätä saa Astorista ja Finlaysonin Palatsilta, viineistä innostunut ravintolapäällikkö Simo Järvenpää valottaa.

– Löytyy myös yksi Italian viininviljelyksen keulakuvista, Gaja, ja heiltä vuoden 2012 barolo. Se on aivan upea riistaviini!

Baroloa Järvenpää suosittelee erityisesti à la carte -listan sorsa-annoksen kylkeen.

– Suositusviininä kausimenun skagenille on riesling Stefan Winteriltä, hirvelle taas tarjotaan italialaista Tommasi Arelea. Sen rypäleitä on ensin kuivattu 60 päivää, millä makuun saadaan täyteläisyyttä, mehukkuutta ja hilloisuutta, Järvenpää kuvailee.

Jälkiruoalle suositellaan sopivaa kumppania ravintolan vaihtuvasta jälkiruokaviinivalikoimasta. Tarjolla saattaa olla tilanteen mukaan hyvinkin harvinaista herkkua.

ASTORIN KAUSIMENU

Toast skagen jokiravuista

Paistettua hirven ulkofileetä
Tumma pekoni-tattikastike ja perunafondant

Mustikkapannacotta
Karpalokastiketta ja valkosuklaavaahtoa.

Menu 49€
Viinipaketti 25€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

RAVINTOLA ASTOR ARTIKKELEISSA

Astorin kesä on järvikalaisa ja sensongin makuja seuraileva

Kesällä Ravintola Astorin keittiöfilosofia saa suvisävyn. À la carte -annoksia vähennetään hiukan ja niiden suhteen kokataan tiiviisti sesongin parhaiden saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Siitä...

Astorin kausimenu surffaa jokiravuista hirveen ja metsäiseen mustikkaan maineikkain viinein

Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille. Luonnosta ammentavan makukimaran kanssa siemailtavaksi sopii monikin ravintolan viinikaapin antimista. Huikeita helmiäkin...

Isänpäivä Tampere 2020: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...