Purebite, May Pansod ja Markus Pajunen.
May Pansod ja Markus Pajunen Purebiten annosten ennakkomaistelumeiningissä vuonna 2014 .

May Pansod ja Markus Pajunen ovat luoneet yhdessä ravintolan, jonka raikkaissa ja maultaan rehevissä annoksissa maistuu vahva ja aito aasialainen vivahde. Joidenkin Purebiten annosten komponentit ovat puhtaasti aasialaisia, mutta pääsääntöisesti ruoka on idän ja lännen rakkaustarina, aivan kuin Pansodin ja Pajusen liittokin.

Vuonna 2014 avattu Purebite on pikkuinen perheomisteinen ravintola, jonka keittiössä häärää Thai-makujen erikoisekspertti May Pansod ja salissa asiakkaita palvellen isännöi Markus Pajunen. Pansod rakentaa rohkeasti vahvoja siltoja aasialaisen ja pohjoismaisen makukartan välille. Alkuperäinen idea Thai-makujen tuomisesta mm. salaattiannoksiin vaati kuitenkin kohtaamisen Pajusen kanssa.

May Pansod on kokannut myös pok pokia Purebitessa.

Kun unelma omasta ravintolasta alkoi vuosia sitten kyteä Pajusen mielessä, oli nopsaan mukaan napattavan ruoan tarjonta oikeastaan pelkää pizzaa ja kebabia. Pajunen halusi tarjota sille raikkaan, terveellisen mutta silti erittäin makurikkaan vaihtoehdon, joka soveltuisi niin lounasannokseksi kuin iltasyötäväiseksikin.

– Urheilen paljon, joten arvostan ruoan terveellisyyttä mutta myös runsaita makuja. Aika paljon sai olla lujaa uskoa omaan linjaan, kun lähdin sellaista ravintolaa suunnittelemaan, Pajunen muistelee.

Makumerkeissä tapahtui myös pariskunnan ensikohtaaminen, sillä Pansod oli töissä aasialaisessa ravintolassa, jonne Pajunen meni asiakkaaksi. Rakkauden roihahtamisen ja mielitietyn ruokien maistelun jälkeen kirkastuikin sitten se, että ruokaan napattaisiin mukaan aasialaista potkua. Purebiten Thai-makumaisemainen ruokakonsepti oli syntynyt.

Runsaat lämpöiset salaatit ovat wokkien ohella Purebiten suosituimpia annoksia.

Purebite-makujen alkujuuret sijaitsevatkin oikeastaan Thaimaassa, jossa Pansodin äiti piti 80-luvulla katuruokaravintolaa. Pikkuinen May autteli äitiään ja imi samalla itseensä mausteiset maut sekä sukureseptit. Pansod käy edelleen Thaimaassa kotikonnuillaan niin sukulaisia tapaamassa kuin paikallisiin makumaisemiin sukeltamassakin. Matkoilta tarttuu mukaan usein myös ideoita Purebiten keittiöön tuomisiksi.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

May Pansod pikkutyttönä äitinsä kanssa ruokakojulla. Kuva: May Pansodin albumi