Vuoden nuori kokki Emmiina Lehtonen kokkasi tiensä komeasti pronssisijalle Nuorten kokkien MM-kisoissa Taipeissa, Taiwanissa 7.-8.9.2018. Loppukilpailumittelöissä oli mukana kisaajia 22:sta eri maasta.

Lehtonen on työskennellyt ja hionut taitojaan useassa tamperelaisessa huippuravintolassa, kuten esimerkiksi ravintola C:ssä. Nykyään Lehtosen taitavien keittiökättenjäljistä pääsee nauttimaan Tullin Sauna & Bistro -ravintolassa.

Emmiina Lehtonen

Nuorten kokkien MM-kilpailu on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs’n eli Paistinkääntäjien järjestämä. Kilpailujen tarkoituksena on mahdollistaa kokkien kehittyminen alallaan sekä osoittaa taitojaan kansallisesti ja kansainvälisesti.

Suomalaiset kokit ovat menestyneet tässä vuodesta 1977 lähtien järjestetyssä kisassa. Arto Rastas voitti kultaa vuoden 2005 Bermudan kilpailuista ja Mikko Kautto pronssia seuraavana vuonna. Lasse Koistinen saavutti kultaa vuonna 2009 Australiassa, ja Laura Virolainen toi ensimmäisenä naisena hopeaa vuonna 2015 Unkarissa. 2010-luvun aikana naisvoittajien osuus on kasvanut selkeästi.

Lue myös:

https://kohokohdat.fi/tampere/tuplavoitto-tampereelle-vuoden-nuori-kokki-sm-kisassa-emmiina-lehtonen-voitti-ja-aarne-hietamaki-tuli-toiseksi/

https://kohokohdat.fi/tampere/tampereen-vuoden-nuori-kokki-2018-emmiina-lehtonen/

Artikkelia päivitetään

Kuva: Chaîne des Rôtisseurs