Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Vuoden Nuori Kokki kisan SM-finaalikoitos järjestettiin Oulussa 20.1.2018. Tampereen taiturit veivät kisassa komean tuplavoiton, kun TAMK Catering Studiota edustava Emmiina Lehtonen voitti kisan ja Los Pollos -ravintolan vuoropäällikkönä toimiva Aarne Hietamäki tuli toiseksi. Rovaniemen Oona Lyly ChocoDelistä kokkasi tiensä kolmanneksi.

– Nyt tiedän miltä valmentajista tuntuu, kun hiihtäjät tulevat maaliin tuplavoitolla! Tämä on aivan mahtavaa ja tunnelma on korkealla, kuvailee Tampereen Paistinkääntäjien Vice-Conseiller Culinairena Toni Leskinen kisapaikalta.

Emmiina Lehtonen

Kilpailussa oli mukana yhdeksän finalistia ympäri Suomea. Kilpailutehtävänä oli valmistaa neljälle henkilölle kolmen ruokalajin menu, jossa alkuruoan tuli sisältää kuhaa ja pinaattia, pääruoan broilerinrintaa ja jälkiruokana puolukoita ja karkeita riisijauhoja.

Lehtonen lähtee syyskuussa Taiwaniin edustamaan Suomea ja kisaamaan voitosta Vuoden Nuori Kokki 2018 -maailmanmestaruuskilpailuihin.

Suomen historiassa on kaksi Vuoden Nuori Kokki -maailmanmestaruuskisavoittajaa, Arto Rastas 2005 ja Lasse Koistinen 2009.

Nuorten kokkien kilpailuja on järjestetty vuodesta 1977. 2010-luvun aikana naisvoittajien osuus  on kasvanut selkeästi. Vuoden 2017 kilpailut voitti Sanna Rahkonen ja vuonna 2015 Laura Virolainen toi Suomeen MM-hopeaa, kerrotaan Chaîne des Rôtisseurs Finlanden tiedotteessa.

– Kilpailun tarkoituksena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan ja hakea kilpailukokemusta. On hienoa huomata, että yhä useampi nuori ammattilainen luottaa itseensä ja on halukas hakemaan täysin uudenlaista kokemusta kilpailuista. Kenties aiemmin miehet ovat olleet hieman rohkeampia lähtemään mukaan, pohtii kilpailun johtaja opetusneuvos Martti Lehtinen.

FINALISTIT

Joonas Litendahl, Santa’s Hotel Tunturi, Saariselkä
Oona Lyly, ChocoDeli, Rovaniemi
Kati Leinonen, Lapland Hotels, Oulu
Otso Hellevuo, Ravintola Musta Lammas, Kuopio
Emmiina Lehtonen, Ravintola TAMK Catering studio, Tampere
Teemu Suomalainen, Holiday Club Saimaa Ravintola le Biff, Rauha
Arttu Parvianen, Roster, Turku
Aarne Hietamäki, Kana Veljet Oy, Tampere
Adele Kinnunen, Roster, Helsinki

Lue myös:
https://kohokohdat.fi/tampere/tampereen-vuoden-nuori-kokki-2018-emmiina-lehtonen/

Teksti: Ronja Honko