Ravintoloitsijat Ilkka Isotalo ja Christina Suominen ovat C:n innovatiivinen tehotiimi.

Ravintola C:n viinintekijäillalliset ovat aina olleet tapauksia viineistä viehtyneiden vuosikalentereissa. Niin nytkin, kun C:n Wine Maker Dinner kaataa kaukaista Kataloniaa laseihin ja kokkaa puhdasta paikallista lautasille. Espanjalainen Terra Altan alueen Celler Piñol saapuu C:hen 26.1. Juanjo Piñolin esittelemänä.

Celler Piñol Wine Maker Dinner ajoittuu samaan viikonloppuun, jolloin Tampereen Viinitukku järjestää yhdessä Lapland Hotellin kanssa Tampereella Viinivaellus-viinitapahtuman monine viinitaloineen. Espanjalainen Celler Piñol on yksi niistä, ja Juanjo Piñol saapuukin siis C:hen kertomaan viineistään ravintoloitsija-keittiömestari Ilkka Isotalon luoman menun lomassa.

– Juanjo otti meihin yhteyttä ja kysyi, josko haluaisimme pitää viinintekijäillallisen. Kyseessä on Tampereen Viinitukun yksi vanhimmista ja mielestäni yksi laadukkaimmista yhteistyökumppaneista, ravintoloitsija-sommelière Christina Suominen kertoo.

Viinitila on tuttu C:n väelle myös konkreettisesti, sommelière Juulia Eloranta oli syksyllä tilalla työharjoittelussa viinimestarikurssilaisten kanssa. Eloranta on myös ollut valikoimassa Celler Piñolin valikoimasta viinejä menulle.

Juulia Eloranta on C:n uusi huippusommelierlupaus.

– Valitsimme yhdessä Juulian kanssa mielivaltaisesti viinit ja Ilkka sovittaa menua sitten niihin, Suominen valottaa veikeästi.

– Piñolin lippulaivaviini, Mather Teresina, tarjoillaan tosin juuston kanssa niin, että kombinaatio on toissijainen ja viini aivan pääosassa. Toki juustolla on taipumusta saada viini laulamaan. Mikä sen kunnoittavampaa talon isoäidille tehdylle viinille!

Viinintekijäillallisella on luvassa klassista sommelier-työtä viinin ja ruuan liittoja loihtien ja varmasti jälleen myös sykäyttäviä kokemuksia vieraille tarjoillen. Pikkuinen C suo mainion tilaisuuden myös viinistä ja ruoasta kiinnostuneiden kulinaristien kohtaamiseen ja ajatusten vaihtamiseen.

– Syödään yhdessä, tavataan samanhenkisiä ihmisiä yhteisen harrastuksen parissa. Kenties luodaan jopa uusia tuttavuuksia, Suominen kertoilee.

Wine Maker Dinner 26.1.2018 klo 18, menu 68€ viinit 57€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

C:n kasvatti Master of Wine Heidi Mäkinen on Sommelierien uusi puheenjohtaja

Maailmanmaineikas viiniosaaja ja Master of Wine Heidi Mäkinen on valittu Suomen Sommelierit ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Mäkinen seuraa tehtävässä kuusi vuotta yhdistystä luotsannutta Samuil Angelovia,...

Ravintola C sai operatiivisen keittiömestarin Atte Jussilasta

Kaupungin kulinaarisen kärjen Ravintola C on saanut operatiivisen keittiömestarin Atte Jussilasta keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalon siirtyessä toimimaan aktiivisemmin armas C’ateringin puolella. Michelin-tähditetystä Orasta oppia ja...

Ravintola C muuttaa maalle – Elämysillallisten pop up -ravintola Rekolan tilalla 13.-17.8.2019

Ravintola C muuttaa viikoksi maatilalle ja luo elämyksellisiä illallisia ravintolasaliksi muovautuvassa navettarakennuksessa. Ravintolan suurin yhteistyökumppani Rekolan biodynaaminen tila kun täyttää vaikuttavat 400 vuotta, minkä...