sunnuntai, kesäkuu 16, 2019

Uusi ravintola

Kohokohdat.fi on Tampereen ravintolamaailman ajankohtaisopas, ja esittelemme Tampereen ravintoloiden lisäksi uudet tulokkaat ja kerromme niiden taustat. uusia ravintoloita laatutietoisille herkkusuille.

Vietnamilaisravintola Lie Mi päräytti kaupungin ravintolakenttää 6.6. spektaakkelimaisen näyttävin avajaiskarkeloin. Kekkereissä säkenöivät niin juomat, maut, persoonat kuin paljetitkin – lavashow'n varasti juhlaväen hurmannut Miss Divet alias Marko Vainio. – Meillä on ollut aika vauhdikkaat ensimmäiset viikot. Jos joku kysyy, että mikä päivä tai kellonaika on, niin en tiedä! Palkkasin jo...
Lie Mi tuo uudenlaisen vietnamilaistyylisen väriräiskyväisen ja makurikkaan ravintolan kaupunkiin. Ystävykset ja yhtiökumppanit Kimsy Poon ja Kara Ching ovat asuneet Suomessa lapsuudesta asti, joten niin vietnamilainen kuin suomalainenkin keittiö ovat heille hyvin tuttua kauraa. Kenties juuri siksi Lie Mi ei olekaan tiukasti vietnamilainen ravintola, vaan veikeää annosleikittelyä sekä aasialaisin...
O Boteco on eteläamerikkalaisin varrasruoin ja väri- ynnä makukylläisin cocktailein kukkuroitettu kulmakuppila, joka avautuu 13.3. The Bullin paikalle. ravintoloitsijapariskunta Anu ja Sami Lappalaisen ja taitavan henkilökunnan kekseliäissä käsissä. Bullin burgereita rakastaville heti alkuun tiedoksi, että nämä eivät ole purilaisjäähyväiset: vanhasta The Bullista säästetään muhkea olutvalikoima ja ne suosituimmat burgerit, joiden...
Kesällä sulkeutunut 931 on avautunut uusissa keittiö- ja salikäsissä Arthouse Cafe Kehräsaarena. Christina Suomisen, Teija Vainiolan ja Ilkka Isotalon boheemi baarimainen kahvila tarkoittaa hyvää synergiaa Niagara-elokuvateatterin kanssa, omaperäistä leffapurtavaa ja tietenkin laatujuotavaa. Ruokasaralla pääroolissa poseeraa smørrebrød. Kehräsaaren Arthouse Cinema Niagara -elokuvateatterin kupeessa toiminut ravintola 931 ei ehtinyt olla kauan suljettuna, kun kaupungin...
Ravintola Platen sunnuntaissa puraistaan burgereita. Sämpylöiden sisään paistetaan niin muhkeita lihaisia pihvejä kuin uutukaisia erittäin lihamaisia herneproteiinipihvejäkin, jotka hämäävät haukkaajansa luulemaan niitä ehdaksi lihaksi. Sunnuntaiherkkua on saatavilla siis niin kasvis- kuin lihavaihtoehtoja mieliville. Kokeilla voi vaikka kumpaakin. Olisiko tässä vallan sokkomaistelun paikka? Platen kasvisburgerin Beyond Meat -pihvin rakenne on häkellyttävän...
Hervanta saa haukata kiinni laatupizzaan, kun Insinöörinkadulle pian avautuva trattoria Il Posto vääntää pizzauunin napit kaakkoon ja nostaa hartaudella nostatetun taikinan työstettäväksi. Uusi linjakkaasti sisustettu ravintola tarjoaa pizzan ohella muitakin italialaisia makuja, mutta päätuotteena on kuitenkin ravintoloitsijoiden ehdoton rakkaus, napolilainen pizza. – Pizza on meidän rakkautemme! Olen tehnyt pizzaa monia...
Broor on paikka piipahtaa lasilliselle töiden jälkeen, aperitiiville ennen illalliselle suuntaamista tai tavata ystäviä yhdessä kilistellen ja iltaa pitkään istuskellen. Kyseessä on vahvasti juomakärki edellä kulkeva viinibaari, mutta saapa sieltä lasillisten lomaan myös pikkuisia annoksia. TOIMITUKSEN VINKKI! Äitienpäivänä normaalisti avoinna ja äideille tarjotaan jälkiruoat Linja-autoasemaa vastapäätä sijaitsevan Broorin liiketilalla on pitkä...
Kauppakeskus Ratinan huipulla kohoaa periskooppimaisesti maailman makuja tähyävä ravintola Periscope, Arto Rastaan kunnianhimoisesti toteuttama monipuolinen näköalaravintola lounge-baareineen ja hulppeine ulkoilmaterasseineen. Kaksikerroksinen, valtavaikkunainen ravintolasali suo nautiskelijoilleen niin auringonpaistetta kuin kaupungin valojakin. Ja erityisesti mielenkiintoisia makukimaroita. Hyönteisherkkujakin luvassa on. Ylhäällä Periscopessa valon määrä on huikea ja näkymä kaupunkiin kaunis. Alhaalla Ratinan suvannossa...
Winebridgen annosmaut sinkoilevat listalle aivan ympäri maailmaa. Hiljattain keittiöön on saatu osuva kokkivahvistus, jolla on ranskalaisten Michelin-tähtiravintoloiden vankka tekniikkatausta ja taiwanilaisen ruokakulttuurin elämäniloinen asenne ruokaa kohtaan. Ja makukokemuksia sekä keittiöosaamista yllättävistäkin maista. Marco Kanieckia osuvampaa keittiötaituria on vaikea kansainvälisen Winebridgen keittiöön kuvitella. Hän on suorittanut tutkintonsa Ranskassa ja työskennellyt Pariisin...
Plate ei ole komponenttikikkailuja tai erikseen tilattavia lisukkeita. Ruoka on rehtiä ja selkeästi lautaselle pleitattua. Siitä kielii ravintolan nimikin. Keittiömestari Mikko Humpin luoma lista on monipuolisesti makurikas ja maltillisesti hinnoiteltu. Ravintoloitsijaveljekset Jussi ja Antti Airila avasivat Platen Hämeenkadun varteen suuri-ikkunaiselle paraatipaikalle. Raikkaasti sisustettu toisen kerroksen ravintolatila saa pöydilleen Humpin tiimin...
Hyvän pizzan salaisuuksiin kuuluu kärsivällisyydellä kohotettu taikina, tietää Luca Platania, mies Pizzarium- ja Pizzeria Luca -ravintoloiden takana. Kymmenen vuotta sitten Roomasta Turkuun suunnannut pizzataituri intoutui levittämään hyvän pizzan ilosanomaa suomalaisille vaimonsa kanssa. Touhu lähti lentoon basilika pöllyten, ja nyt pizzaa paistetaan Lucan malliin monessa kaupungissa, pian myös Kööpenhaminassa. Ja...
Kauppakeskus Ratinassa sijaitseva Tratto tarjoilee laaturaaka-aineista valmistettua mutkatonta italialaista ruokaa – ja pizza kuuluu luonnollisesti annostarjontaan. Pizzojen menekki onkin noussut ravintolassa tasaisesti. – Tällä hetkellä suosituin pizza on Al Prosciutto, mutta kasvis-pizza Alla Caponataakin menee paljon. Myös Margherita pitää puolensa. Monihan valitsee nimenomaan sen, kun menee uuteen ravintolaan syömään. Margherita...

SEURAA TAMPEREEN KOHOKOHTIA

2,981tykkääjääTykkää
560SeuraajatSeuraa
34TilaajatTilaa
MAINOKSET banneri-ihku-baari-tampere

banneri-dabbal