torstai, lokakuu 24, 2019

Uusi ravintola

Kohokohdat.fi on Tampereen ravintolamaailman ajankohtaisopas, ja esittelemme Tampereen ravintoloiden lisäksi uudet tulokkaat ja kerromme niiden taustat. uusia ravintoloita laatutietoisille herkkusuille.

Tiedätkö uuden ravintolan vai oletko avaamassa sellaista. Ilmoitathan meille!

Hämeenkadun länsipäähän, entisen Marusekin hulppean korkeisiin tiloihin avautuu 18.10. vanhojen tuttujen tekijöiden uusi välimerellinen ravintola, monien makujen Maranga. Hankkeen taustalta löytyy niin Guru´s Kitchenin entinen keittiöpäällikkö Essi Nikkinen kuin Salsalladasta tuttu ravintolapäällikkö Antoni Duhov. Ruokalistan makumaailmaa on ammennettu mm. Kreikan, Espanjan, Portugalin sekä Italian ruokakulttuurista. Ravintola Marangan keittiömestarina toimii Sanni Pirilä,...
Winebridgen hehkuvan kuumassa uunissa tirisee tämän tästä ravintolan suosikkisyötäväisiksi nousseita flammkucheneita. Kyseessä on Ranskan Alsacen alueen erityisherkku ja pizzan pikkuserkku, joka runoilee rakkaudesta viinin kanssa. Monenkin. Rakkaalla syötävällä on monta nimeä. Ranskalasille se on tarte flambée, alsacelaisille yleensä flammekueche, saksalaisille taas flammkuchen. Nimestä riippumatta se on jotain yksinkertaisen maukasta ja...
Bistro Miss Ada juhlistaa 2-vuotissyntymäpäiviään tuomalla Tampereen kokkitaiturit Ylöjärvelle 7.–11.10. Kymmenen kokkia tekee pareittain taikojaan hyödyntäen paikallisten tuottajien raaka-aineita. Luvassa on siis viisi juhlailtaa ja viisi erilaista, kunkin kokkiparin näköistä ja makumaisemaista menua. Idea moiseen pop up -kulinaarikarkeloon syttyi siitä, että ravintoloitsija-keittiömestari Guy Peled haluaa paitsi tarjota asiakkailleen uusia elämyksiä,...
Platessa tarjotaan lauantaina 5.10. ainutlaatuinen samppanjainen viinintekijäillallinen. Laseissa maistuvat Barbier Louvet'n huikeat kuplivat juomat ja lautasilla keittiötiimin makukuviot, jotka on luotu illallisen samppanjoihin sointuviksi. Perheomisteisen Barbier Louvet'n historia kantaa aina vuoteen 1835 asti. Nykyään yhdessä veljensä kanssa viinitaloa vetävä Céline Barbier Poulain saapuu Ranskan Champagnesta Platen vieraaksi. Yhdessä nautitaan sekä...
Maineikkaisiin Pyynikin Käsityöläispanimon oluisiin pääsee pulahtamaan Pyynikin Brewhousessa niin lennosta napattavien omatoimitastingien kuin ohjattujen tasting-sessioidenkin muodossa. Kumpikin olutmaistelu on notkeasti yhdistettävissä myös ruokamaisteluun. Aivan Tampereen ydinkeskustassa kuohuu kuuluisan kosken ohella myös kuuluisa olut. Lukuisat Pyynikin oluet ovat nimittäin niittäneet mitalimenestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin kisakentillä, ja niitä makuja pääsee maistelemaan...
video
G Livelab Tampere avasi ohjelmistokautensa elokuussa ja klubin lavalla on nähty jo monimuotoinen esiintyjäkaarti. Esimerkiksi maanantaina 23.9. klubille saapuu Aili Ikonen & Jukka Perko Avara. https://kohokohdat.fi/tampere/ma-23-9-aili-ikonen-jukka-perko-avara-g-livelabissa/ Huippumodernilla musiikkiklubilla esiintyy syyskauden aikana laaja ja monipuolinen kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä kärkiartisteja. Myös Dj-setit ovat vallanneet puistoklubin. Uusi, kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen ehdoilla suunniteltu liveklubi G Livelab...
Lie Mi tuo uudenlaisen vietnamilaistyylisen väriräiskyväisen ja makurikkaan ravintolan kaupunkiin. Ystävykset ja yhtiökumppanit Kimsy Poon ja Kara Ching ovat asuneet Suomessa lapsuudesta asti, joten niin vietnamilainen kuin suomalainenkin keittiö ovat heille hyvin tuttua kauraa. Kenties juuri siksi Lie Mi ei olekaan tiukasti vietnamilainen ravintola, vaan veikeää annosleikittelyä sekä aasialaisin...
Tuomiokirkonkadulle kulinaarikaupunginosa Kyttälään avautunut Aloha Ramen kokkaa keittiössään japanilaisia ramen-nuudelikeittoja sekä havaijilaisia poke-riisikulhoja. Myös salaatteja saa. Havaijilainen tuulahdus alunperin hyvin perinteiseksi kaavailtuun ramen-makumaailmaan löytyi luonnostaan keittiötaiturin myötä. - Ramen-ravintolan avaaminen on pyörinyt mielessäni jo muutaman vuoden, kun ystäväni sellaisen puuttumisesta Tampereen katukuvassa mainitsi. Aika ei silloin tuntunut vielä oikealta, mutta...
Kyttälän kulinaarikaupunginosa on saanut jälleen uuden työssään tinkimättömän tekijän. Pikkuinen ravintola Fujimi avautui tarjoten modernia japanilaista ruokaa erityisesti tyystin käsityönä valmistettu sushi sydämenasianaan. Fujimin paikalla on valmistettu sushia aikaisemminkin, viimemmäksi Oca Sushi & Robatan toimesta. Nyt ravintola on japanilaisomistuksessa ja japanilaisen keittiömestarin käsissä. Omistajavaihdos tapahtui jo maaliskuussa, mutta ravintola toimi...
Broor on paikka piipahtaa lasilliselle töiden jälkeen, aperitiiville ennen illalliselle suuntaamista tai tavata ystäviä yhdessä kilistellen ja iltaa pitkään istuskellen. Kyseessä on vahvasti juomakärki edellä kulkeva viinibaari, mutta saapa sieltä lasillisten lomaan myös pikkuisia annoksia. Linja-autoasemaa vastapäätä sijaitsevan Broorin liiketilalla on pitkä olutbaarihistoria, mutta uuden omistajakaksikko Jussi ja Antti Airilan käsissä...
Kesällä sulkeutunut 931 on avautunut uusissa keittiö- ja salikäsissä Arthouse Cafe Kehräsaarena. Christina Suomisen, Teija Vainiolan ja Ilkka Isotalon boheemi baarimainen kahvila tarkoittaa hyvää synergiaa Niagara-elokuvateatterin kanssa, omaperäistä leffapurtavaa ja tietenkin laatujuotavaa. Ruokasaralla pääroolissa poseeraa smørrebrød. Kehräsaaren Arthouse Cinema Niagara -elokuvateatterin kupeessa toiminut ravintola 931 ei ehtinyt olla kauan suljettuna, kun kaupungin...
Ravintola Kajo ja vesilahtelainen Kurjen biodynaaminen tila ovat aloittaneet ystävyys- ja yhteistyötoiminnan tilan monipuoliset tuotteet ja ruokakulttuuri keskiössään. Jatkossa Kurjen tilalta tulee Kajon keittiöön raaka-aineita laajalla skaalalla niin asiakkaiden tuoreina nautittaviksi kuin säilöttyinäkin syödyksi. – Meille on tärkeää se, että tuottajillamme on kasvot. Tunnemme kalastajamme ja lihan sekä kasvisten tuottajat....

SEURAA TAMPEREEN KOHOKOHTIA

3,096tykkääjääTykkää
560SeuraajatSeuraa
34TilaajatTilaa
MAINOKSET banneri-ihku-baari-tampere

banneri-dabbal