Food is Art -lähiruokatempaus Pellolta Pöytään jyrää vauhdilla ravintoloiden ruokalistoilla! Hella & Huone hellii asiakkaitaan 6:n ruokalajin menulla ja maailmalla unelmaansa toteuttavien suomalaistuottajien viineillä.
Food is Art -menun annokset rautaisella ammattitaidolla luonut keittiömestari Henrik Lindqvist kertoo, että lautasille on nimenomaan haluttu tuoda rehellistä maalaismeininkiä, makuja suoraan pellolta pöytään. Hieman vähemmän komponentteja, muhevia ja jopa rustiikkisia muotoja ja makuja. Tuskin koskaan aikaisemmin on fine dining -ravintolan ruoka-annokseen aseteltu esimerkiksi kaurapuuroa. Myös olutmallas yllätti jälkiruoassa, etenkin jäätelössä.
– Mallasjäätelö on monimutkainen valmistettava, mutta maku on hyvä. Se on ehkä yksi elämäni parhaita jäätelöitä, Henrik paljastaa ja lisää tykkäävänsä hyödyntää jälkiruoissa sellaisia raaka-aineita, joita normaalisti käytetään alkuruoissa.
Jopa hieman suklaisen mokkaiselta maistuva mallasjäätelö soittaa hyvin yhteen annoksen persiljaisten elementtien kanssa
Kaikki huikeamakuisen ja visuaalisesti kauniin menun raaka-aineet on metsästetty aivan muutamien kilometrien säteeltä ravintolasta. Monet ravintoloitsija Arto Rastaan toisen ravintolan, lempääläläisen Villa Hakkarin puutarhasta. Sieltä saadaan mm. päärynää, punaista ketunleipää eli tarhakäenkaalia sekä aaprottia, voimakastuoksuista yrttiä, joka on sukua varsin maineikkaalle koiruoholle.
Suomalaisuus lautasilla ja laseissa
Kotimaisuus kukkii annosten raaka-aineissa sekä yllättäen myös viinilaseissa. Hovimestari Humberto Pulido Garcés on valinnut viinit teemaan sopivasti: tarjolla on suomalaisten viinintekijöiden Outi Jakovirran, Juha Lundbergin ja Jarkko Peräsen tuotteita.
– Halusin tuoda myös viinien puolelta suomalaisuutta menukokonaisuuteen. Valitsin tuotteita sellaisilta suomalaisilta viinintekijöiltä, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa ja tehneet hienoa työtä maailmalla jo kauan, Humberto kuvailee.
Pellolta Pöytään -menu on virallisesti voimassa la 14.9. asti, mutta ainakin osa annoksista jää Hellan & Huoneen listalle kuukauden loppuun asti.
Food is Art -menu
– Lahdenkylän suppilovahveroita ja juureksia
– Hopeapoukaman ankeriasta ja lipstikkaa
– Mantereen luomukukkoa ja Villa Hakkarin päärynää
– Salvialla glaseerattua Hietasen naudanposkea
– Eeva Gullsténin kurpitsaa ja mallasta
– Villa Hakkarin luumua ja aaprottia
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy