KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY
Hella & Huone

Food is Art -lähiruokatempaus Pellolta Pöytään jyrää vauhdilla ravintoloiden ruokalistoilla! Hella & Huone hellii asiakkaitaan 6:n ruokalajin menulla ja maailmalla unelmaansa toteuttavien suomalaistuottajien viineillä.

Food is Art -menun annokset rautaisella ammattitaidolla luonut keittiömestari Henrik Lindqvist kertoo, että lautasille on nimenomaan haluttu tuoda rehellistä maalaismeininkiä, makuja suoraan pellolta pöytään. Hieman vähemmän komponentteja, muhevia ja jopa rustiikkisia muotoja ja makuja. Tuskin koskaan aikaisemmin on fine dining -ravintolan ruoka-annokseen aseteltu esimerkiksi kaurapuuroa. Myös olutmallas yllätti jälkiruoassa, etenkin jäätelössä.

– Mallasjäätelö on monimutkainen valmistettava, mutta maku on hyvä. Se on ehkä yksi elämäni parhaita jäätelöitä, Henrik paljastaa ja lisää tykkäävänsä hyödyntää jälkiruoissa sellaisia raaka-aineita, joita normaalisti käytetään alkuruoissa.

Jopa hieman suklaisen mokkaiselta maistuva mallasjäätelö soittaa hyvin yhteen annoksen persiljaisten elementtien kanssa

Kaikki huikeamakuisen ja visuaalisesti kauniin menun raaka-aineet on metsästetty aivan muutamien kilometrien säteeltä ravintolasta. Monet ravintoloitsija Arto Rastaan toisen ravintolan, lempääläläisen Villa Hakkarin puutarhasta. Sieltä saadaan mm. päärynää, punaista ketunleipää eli tarhakäenkaalia sekä aaprottia, voimakastuoksuista yrttiä, joka on sukua varsin maineikkaalle koiruoholle.

Suomalaisuus lautasilla ja laseissa

Kotimaisuus kukkii annosten raaka-aineissa sekä yllättäen myös viinilaseissa. Hovimestari Humberto Pulido Garcés on valinnut viinit teemaan sopivasti:  tarjolla on suomalaisten viinintekijöiden Outi Jakovirran, Juha Lundbergin ja Jarkko Peräsen tuotteita.

– Halusin tuoda myös viinien puolelta suomalaisuutta menukokonaisuuteen. Valitsin tuotteita sellaisilta suomalaisilta viinintekijöiltä, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa ja tehneet hienoa työtä maailmalla jo kauan, Humberto kuvailee.

Pellolta Pöytään -menu on virallisesti voimassa la 14.9. asti, mutta ainakin osa annoksista jää Hellan & Huoneen listalle kuukauden loppuun asti.

 

Food is Art -menu

– Lahdenkylän suppilovahveroita ja juureksia

– Hopeapoukaman ankeriasta ja lipstikkaa

– Mantereen luomukukkoa ja Villa Hakkarin päärynää

– Salvialla glaseerattua Hietasen naudanposkea

– Eeva Gullsténin kurpitsaa ja mallasta

– Villa Hakkarin luumua ja aaprottia

www.foodisart.fi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

 

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kaupungin kesäkeidas on Tampereen uusin ravintolakeskittymä: Sorsapuiston ravintolat esittäytyvät

Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia näkee piknikillä, ottamassa aurinkoa, nautiskelemassa...

Hans Välimäki kokkaa illallisen Hellassa & Huoneessa Tampereella 1.4.2017

Keittiömestari Hans Välimäki on aloittanut tänä keväänä epäsäännöllisen säännölliset illalliset, joiden teemat vaihtelevat sesongin, mieltymysten ja fiilisten mukaan. Kolme ensimmäistä iltaa myytiin Helsingissä hetkessä...

Alpha vie asiakkaat mökille ja pistää grillit kuumiksi

Kun ravintola Hella & Huone kirmasi kesälaitumille, valtasi rouhea pop up -ravintola Alpha tilat popsittavine astioineen sekä naposteltavine salivihreyksineen. Syyskuuhun saakka Salhojankadulla roihuavat siis reilusti rouheammat...