Kozeen Shiwan Kuva: Fembo Art

Kulinaarikenttää ruokataiteellaan ravisteleva kokki Kozeen Shiwan saapuu ravintola C:hen kokkaamaan yhteisillallisen keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalon kanssa. Yllätyksellinen kuuden ruokalajin setti seurailee ravintolan luomuista ja paikallista raaka-ainelinjaa, mutta on muuten yhtä yllätystä.

PÖYTÄVARAUS
–Kozeen on todella mielenkiintoinen ja hyvä kokki. Hänellä on kova intohimo ja aivan omanlaisensa tyyli, mutta ei tällä hetkellä ravintolaa jossa kokata. On hienoa, että saamme hänet meille vieraaksi. Hänen ruokaansa kun ei pop up -illallisia lukuun ottamatta nyt pääse missään muualla syömään, Isotalo kertoo.

Aikaisemmin Michelin-tähditetyn Askin keittiömestarina toiminut erittäin visuaalinen Shiwan on tunnettu sekä makunystyjä että ajatuksia herättelevistä pop up- vedoistaan, jotka ovat keränneet kehuja ruokavaikuttajasaralla. Isotalo ja Shiwan tapasivat aikanaan Taste of Helsingissä ja kokkivipinät alkoivat välittömästi. Yhteinen illallissessio onkin ollut suunnitteilla jo pitkään, mutta vasta nyt kalenterit loksahtivat kohdilleen.

Keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo käyttää Rekolan kasviksia ravintola C:n keittiössä.

– Pääasiallisesti menemme kasvispohjaisella linjalla, mutta tarvittaessa käytämme eläimellisiäkin raaka-aineita makua antamaan, Isotalo paljastaa tulevista yllätyksistä.

Ravintola C käyttää annoksiinsa tinkimättömästi ainoastaan kotimaisia ja pitkälti paikallisia antimia.

– Tämä on meille haasteellisin aika vuodesta, sillä vaikka tuoreita yrttejä jo on saatavilla, niin kasviksia ei juurikaan vielä. Mutta emmeköhän me jotain keksi, Isotalo virnistää selvästi haasteesta innoissaan.

Isotalon ohella myös Shiwan on tunnettu itsensä haastamisesta ja täysillä peliin laittamisesta. Luvassa onkin illallinen, jota kenenkään uusia gastronomisia huippuelämyksiä janoavan ei kannata päästää livahtamaan ohi huulien.

Kokit operoivat illallisen annokset puoliksi, eli Shiwan vastaa kolmesta ja Isotalo kolmesta annoksesta.

Kozeen Shiwan & Ilkka Isotalo -illallinen ravintola C:ssä 16.6. klo 18 alkaen.
6 ruokalajia 68e + viinipaketti
Pöytävraukset soittamalla suoraan ravintolaan tai TableOnlinen kautta.

Teksti ja kuva Ilkka Isotalosta: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva Kozeen Shiwanista: Fembo Art

PÖYTÄVARAUS KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

C juhlii 10-vuotissyntymäpäiviään tarjoamalla 3 ruokalajin illallisen 40 eurolla 1.9. asti

Mikäli ravintola C on vielä kokematta, on nyt mitä mainioin ja edukkain tilaisuus se tehdä. Kaupungin ja koko maan kokkipuukonterävimpään kulinaariseen kärkeen kuuluva ravintola...

Ruokataiteilija Kozeen Shiwan kokkaa ravintola C:ssä 16.6.2018

Kulinaarikenttää ruokataiteellaan ravisteleva kokki Kozeen Shiwan saapuu ravintola C:hen kokkaamaan yhteisillallisen keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalon kanssa. Yllätyksellinen kuuden ruokalajin setti seurailee ravintolan luomuista ja paikallista raaka-ainelinjaa,...

Kirsi Seppänen on Vuoden Nuori Sommelier 2018 – kultaa ja hopeaa Tampereelle

Tampereella ravintola Suomalaisella Klubilla 7.5.2018 järjestetyn Vuoden Nuori Sommelier -kisan tiukka finaalitaisto ratkesi tamperelaisen Kirsi Seppäsen voittoon. Kisa olikin melkoista tamperelaisosaajien juhlaa, sillä hopeasijalle tiensä taituroi Juulia...