Kozeen Shiwan Kuva: Fembo Art

Kulinaarikenttää ruokataiteellaan ravisteleva kokki Kozeen Shiwan saapuu ravintola C:hen kokkaamaan yhteisillallisen keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalon kanssa. Yllätyksellinen kuuden ruokalajin setti seurailee ravintolan luomuista ja paikallista raaka-ainelinjaa, mutta on muuten yhtä yllätystä.

PÖYTÄVARAUS
–Kozeen on todella mielenkiintoinen ja hyvä kokki. Hänellä on kova intohimo ja aivan omanlaisensa tyyli, mutta ei tällä hetkellä ravintolaa jossa kokata. On hienoa, että saamme hänet meille vieraaksi. Hänen ruokaansa kun ei pop up -illallisia lukuun ottamatta nyt pääse missään muualla syömään, Isotalo kertoo.

Aikaisemmin Michelin-tähditetyn Askin keittiömestarina toiminut erittäin visuaalinen Shiwan on tunnettu sekä makunystyjä että ajatuksia herättelevistä pop up- vedoistaan, jotka ovat keränneet kehuja ruokavaikuttajasaralla. Isotalo ja Shiwan tapasivat aikanaan Taste of Helsingissä ja kokkivipinät alkoivat välittömästi. Yhteinen illallissessio onkin ollut suunnitteilla jo pitkään, mutta vasta nyt kalenterit loksahtivat kohdilleen.

Keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo käyttää Rekolan kasviksia ravintola C:n keittiössä.

– Pääasiallisesti menemme kasvispohjaisella linjalla, mutta tarvittaessa käytämme eläimellisiäkin raaka-aineita makua antamaan, Isotalo paljastaa tulevista yllätyksistä.

Ravintola C käyttää annoksiinsa tinkimättömästi ainoastaan kotimaisia ja pitkälti paikallisia antimia.

– Tämä on meille haasteellisin aika vuodesta, sillä vaikka tuoreita yrttejä jo on saatavilla, niin kasviksia ei juurikaan vielä. Mutta emmeköhän me jotain keksi, Isotalo virnistää selvästi haasteesta innoissaan.

Isotalon ohella myös Shiwan on tunnettu itsensä haastamisesta ja täysillä peliin laittamisesta. Luvassa onkin illallinen, jota kenenkään uusia gastronomisia huippuelämyksiä janoavan ei kannata päästää livahtamaan ohi huulien.

Kokit operoivat illallisen annokset puoliksi, eli Shiwan vastaa kolmesta ja Isotalo kolmesta annoksesta.

Kozeen Shiwan & Ilkka Isotalo -illallinen ravintola C:ssä 16.6. klo 18 alkaen.
6 ruokalajia 68e + viinipaketti
Pöytävraukset soittamalla suoraan ravintolaan tai TableOnlinen kautta.

Teksti ja kuva Ilkka Isotalosta: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva Kozeen Shiwanista: Fembo Art

PÖYTÄVARAUS KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Armas Kuppilan sunnuntaibrunssi tuo Bloody Maryn samaan pöytään kananmunan kanssa

Armas Kuppilan suloisen pitkään tarjolla oleva sunnuntaibrunssi oikea oodi kananmunalle. Saatavilla on sarja vaihtuvia ja edullisia muna-annoksia uppomunista espanjalaiseen perunatortillaan tai frittataan. Niiden kanssa maistuu...

Suomalaisen Klubin brunssi on resepti rentoon lauantaihin

Suomalaisen Klubin lauantain shoppailubrunssi on rento tapa nauttia viikonlopusta. Pitkälle iltapäivään tarjolla olevat noutopöytä- sekä listaherkut sopivat suloisen laiskaan lauantain aloitukseen tai teatteriesityksen alle.

Armas Kuppila sai uuden isännän – Pikkuannoksia ja viiniä iltaisin, munaisaa brunssia sunnuntaisin

Armas Kuppila avaa uuden isännän myötä ovensa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kuppila on pienen purtavan tai isommankin syötävän mutkaton piipahtamispaikka, jossa annoksen saa eteensä...