jali 2

Klikkaa kuvat suuremmiksi

Stefan’s Steakhouse uudisti listansa talven kylmästä salin lämpimään herkuttelemaan houkuttelevaksi. Maisteltavissa on niin poroa, possua kuin villiä, vapaata ja paikallista valkohäntäpeuraakin. Aterian päätteeksi antaudutaan yltäkylläisille suklaanautinnoille

Keittiömestari Otto Sovelius on jälleen loihtinut listallisen kauniita ja mielenkiintoisia annoksia. Alkuruokapuolen piristävä ja hauska combo on Black & Pineapple eli Tapolan mustaamakkaraa tuoreella tavalla ananascarpaccion kaverina. Idea annokseen syttyi lissabonilaisessa viinibaarissa. Siellä Otto maisteli annoksen, jossa oli yhdistetty paikallista morcilla-verimakkaraa ja ananasta. Suomessahan mustamakkara syödään perinteisesti puolukkahillon kanssa, mutta ananas ei loppujen lopuksi ole makumaisemaltaan niin kovin kaukana siitä. Makea ja hapan sekin. Toimii.

Myös riista juhlii listalla. Urjalasta ravintolaan saadaan villiä ja vapaana kirmannutta valkohäntäpeuraa, joka on metsästetty Pirkanmaan alueelta. Eettistä sarvipäätä on listalla sekä alkuruokana pintasavustetun fileen muodossa että pääruokapuolella ehtana fileepihvinä.

Eettisiä asioita on pohdittu myös hävikin vähentämisen muodossa. Kun ravintolassa leikataan sisäfileepihvejä, menee lihaa väkisinkin aina noin 30% hukkaan, sillä kaikki pihvit pitää operoida täydellisen muotoisiksi. Stefan’s Steakhousessa tuo äärimmäisen mainion makuinen ylijäävä liha on keksitty jauhaa ja paistaa luksukkaiksi hampurilaispihveiksi. Listalle ilmestyneen burgerin pihvi on siis puhdasta wagyu-sisäfileetä.

Ja kun jouluisissa tunnelmissa jo aletaan olla, niin orastavaan kinkun kaipuuseen vastaa ylikypsä kuorrutettu porsaanpotka, joka tarjotaan ihan erityisellä tavalla valmistetun maltaisen olut-rosmariinikastikkeen kanssa.

Annoskauneutta ja kekseliäitä yhdistelmiä

Stefan’s Steakhousessa on perinteisesti ollut perin kauniita ja kekseliäitä alkuruokia. Jälkihyvistä puhumattakaan. Pihviravintolana toimiminen antaakin keittiömestarille enemmän vapauksia toteuttaa villejä visioitaan erityisesti niiden parissa.

– Kun ihmiset tulevat tänne syömään meille pääsääntöisesti lihaa pääruoaksi, ei sitä tarvitse juurikaan olla alkuruokapuolella. Etenkin niissä annoksissa pääsee sitten toteuttamaan vapaasti ideoita niin merenelävien kuin kasvistenkin suhteen, Otto summaa.

Luovuus rönsyilee ja kukkii suloisesti myös jälkiruokien saralla. Erityisesti sykäyttää suklaaunelma, jonka itse säikeilty sokerikori hellii sisällään omatekoisia suklaisia suupaloja: valkoista, tummaa, minttua, pähkinää, lakkaa, karamellia… Idean annokseen Otto sai linnunpesämäisestä kuvasta, joka sinällään muistuttaa hänen omaa luomustaan perin etäisesti. Mutta inspiraatiokuva napattiin talteen ja mieleen muhimaan. Kun silmiin osui sitten Jali ja suklaatehdas -elokuva, oli idea valmis: syötävä kupillinen erilaisia suklaamakeisia. Yksi niistä ehdottomasti suklaisen tikkukaramellin muodossa. Unelmallista.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Stefan's Steakhouse, keittiömestari Otto Sovelius
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY




LUE MYÖS

Stefan’sissa terassinautintoja koko listan mitalta

Kesä on vihdoin starttaamassa paisteisine päivineen ja odotettu ulkosalla ruokailu ja juomailu on tosiasia. Stefan's Steakhousen terassilta on komeat näkymät niin vesille kuin kesälistan...

Stefan’s Steakhousen kevät on täynnä annoskauneutta

Stefan's Steakhousella on uusi kevättalvinen lista, jolla kirmaa laatunaudan lisäksi niin villiporo kuin possukin. Ja lautasille uiskentelevat lähijärvien eettiset eväkkäät.

Stefan’s Steakhouse grillaa ja chillaa kesämauin

Stefan's Steakhouse on uudistanut listansa. Lautasille asetellaan niin kesäisen ja hedelmäisen keveitä kuin paahtavan grillikesän lihaisiakin makuja.