Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia näkee piknikillä, ottamassa aurinkoa, nautiskelemassa jäätelöä, ulkoilemassa ja viihtymässä koko perheen tai ystävien seurassa. Lapsiperheillekin puistosta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Kun oikea nälkä yllättää, puiston ääreltä löytyy yllättäviä ravintoloita. Näihin kaikkiin voi pistäytyä myös lounasaikaan, mutta tarkista ensin ravintoloiden kesäaukiolot ravintolaesittelyistä.

Kirkasvetisestä lähteestä vetensä saava Sorsalammi ja sen vesisuihku on Sorsapuiston kaunis keskipiste, jota vehreän luonnon lisäksi piirittävät 30-luvulla rakennetut funkkistalot ja Tampere-talo terasseineen.

SORSAPUISTON RAVINTOLAT

TAPAHTUMIA SORSAPUISTOSSA

Tullin Saunalla on kaksi hirsirakenteista saunaa.

Korttelisauna Sorsapuiston nurkilla

Tullintorin ja Sorsapuiston tuntumaan Åkerlundinkadulle on avautunut kaikille avoin urbaani korttelisauna, jonka yhteydessä toimii laadukas ruokaravintola. Tullin Saunatarjoileekin tyylikkäiden löylyjen lisäksi myös aamiaista, lounasta, brunssia sekä laadukkaita à la carte -annoksia. Ja olutta on.

Muumimuseo, Kuvaaja: Jari Kuusenaho

Maailman ainoa Muumimuseo

Vuoden museo 2018 -kilpailun finaaliinkin on valittu Muumimuseo on tunnelmallinen ja lumoava satumaailmaksi. Muumimuseota on hehkutettu kansainvälisissä medioissa ja mm. Financial Times nosti Muumimuseon vuoden 2017 kiinnostavimpiin matkakohteisiin. The Guardian kertoi uuden museon houkuttelevan muumifaneja kaikkialta maailmasta.