Antti VahteraMaineikas keittiömestari Antti Vahtera saapuu kokkivierailulle ravintola Mylläreihin. Ti 10.9. – pe 13.9. ravintolassa on tilaisuus kokea Antin taituroima menu, jossa lähialueilta tulevista sesongin parhaista raaka-aineista on rakennettu selkeämakuinen, visuaalisesti kaunis annoskokonaisuus juomineen. Keittiömestaria tullaan näkemään myös salin puolella, joten juttelemaankin pääsee.

Antti Vahteran yhdessä Myllärien innokkaan keittiötiimin kanssa loihtima menu tarjoaa mm. pitkään haudutettuja liharuokia kuten porsaanposki, häränrinta ja ankka-confit. Huolellisesti valmistettua ja kaunista skandinaavista ruokaa ripauksella välimerellisyyttä. Menu enteilee jo syyskuun lopulla ilmestyvää ravintolan uutta ruokalistaa. Vahtera nimittäin tuo uusia tuulia ravintolan keittiöön visiittinsä myötä.

– Myllärien keittiössä on valtavan paljon hyviä elementtejä! Pyrin kuitenkin tuomaan sinne tuoretta skandinaavista linjausta välimerellisin elementein, selkeitä ja raaka-aineiden omia makuja esille tuovia yhdistelmiä sekä uutta visuaalista näkökulmaa, Antti Vahtera valottaa.

Mylläreissä Antti Vahteran keittiömestarivierailu nähdään ainutlaatuisena mahdollisuutena hienosäätää ruokatuotetta sekä löytää uusia, moderneja ja tehokkaita ruoanvalmistusmenetelmiä. Antin käsiala keittiössä korostaa raaka-aineiden perusmakuja, annosten visuaalisuutta ja etenkin käsityön merkitystä. Viimeksi mainitun Antti näkeekin olevan myös yksi Mylläreiden vetovoimatekijöistä. Harvassa ravintoloissa esimerkiksi leivotaan omat leivät ja valmistetaan jäätelöt itse.

– Ravintola-ala vaatii jatkuvaa uudistumista. Antti antaa uutta näkökulmaa ja osoittaa meille tapoja tehdä asioita toisin, tehokkaammin ja työskentelyä keittiössä helpottaen. Tuollaisen asiaansa sitoutuneen keittöalan ammattilaisen sparraus ja tietotaito avartaa meidän kaikkien näkemyksiä täällä, ravintoloitsija Santeri Tiitola kuvailee.

– Meillä on nuoria, dynaamisia ihmisiä keittiössä töissä. Vahteran vierailu on heille loistava tilaisuus nähdä jotain muuta kuin mitä esimerkiksi koulussa on koettu. Nyt he oppivat mm. raaka-aineiden perusteellista ja monipuolista hyödyntämistä.

Mylläreissä on muutenkin jo pitkään haluttu antaa nuorille keittiöammattilaisille tilaisuus kehittyä ja näyttää kyntensä. Ravintolassa on päästetty omilla teemaviikoillaan valloilleen nuoret, opintojensa loppusuoralla olevat restonomiopiskelijat.

 

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY