KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY
huber

PIHVIRAVINTOLA TAMPEREELLA

12.11.12 avattiin Aleksis Kiven kadulle Berthan poikien uusi jälkeläinen Ravinteli Huber. Omistajat Mika Roito ja ja Pekka Salmela luonnehtivat Huberia uniikiksi omantiensä biffiravinteliksi.

Huberin toiminnan kulmakivet ovat raaka-aineiden korkea laatutaso sekä yksityiskohtia myöten mietitty palvelumalli. Korkealla laatutasolla tarkoitetaan panostuksia raaka-aineisiin etenkin lihatuotannon puolella. Kaikki punainen liha tulee Lihatukku Tammiselta, joka takaa ensiluokkaisen maun, mureuden ja vaadittujen eettisten arvojen täyttymisen.

– Huberissa käytetään vain suomalaista rotumääritettyä rotukarjaa, jonka fileeselästä leikkaamme lihasahalla itse erilaiset pihvit. Kokovaihtoehtoja on tarjolla yli kilosiin asti, Huberista kerrotaan.

– Kypsennysprosessissa hyödynnetään Sous Vide -tekniikkaa, ja loppusilaus makuun saadaan Inka-puuhiiligrillillä. Ei ole epäilystäkään, ettei Huber olisi mitä puhdasverisin perinteinen biffiravinteli.

Erityinen palvelumalli koituu ilman pöytävarausta ravintolaan marssivien ruokailijoiden eduksi. Vain puolikasta tilaa on mahdollista varata etukäteen ja puolet täytetään tulojärjestyksessä. Ravintolassa tuodaan esille myös ruokailua baaritiskillä, josta voi suoraan seurata, mitä keittiössä tapahtuu.

Huberista haetaan vauhtia iltaan ja yöhön

Sekä Berthan että Huberin ravintolakonsepti kiteytyy kokemuslähtöiseen suunnitteluun. Siinä missä Bertha on illan kohokohta ja loppuhuipennus, tarjoaa Huber mahdollisuuden myös lyhyempään pyrähdykseen. Huberista on helppo hakea vauhtia vaikkapa leffa- tai bileiltaan vähättelemättä kuitenkaan pitkän kaavan mukaan ruokailua.

Huberissa ruuan tekemiseen voidaan hyvällä omalla tunnolla käyttää aikaa ja vaivaa. Huberissa on asettaudu asiakkaiden asemaan miettimällä ravintolakonsepti , jossa ravintoloitsijat itse haluaisivat käydä.

– Seuraava askel visiomme täyttämiseksi on ostaa 1000 kilon nauta ja jakaa se käyttötarkoitusten mukaan omiin yksiköihin, omistajat kertovat.
Talonviinit tuovat uutta ulottuvuutta viinin käsitteelle. Laseittain myytävät talonviinit tarjoillaan magnum-pulloista. Viinilistassa on kiinnitetty erityisen suurta huomiota pullokokoihin sekä laajaan tarjontaan. Tarjolla on runsas valikoima laatuviinejä pienissä pulloissa, mutta toisessa päässä on repertuaaria kuuden litran pulloihin asti.

Oluen henkinen kriminalisointi ruokaravintoloissa purettava

Olut näyttelee Huberissa vahvaa roolia. Yksi selkeimmistä tavoitteista on saada oluenjuontiin liittyvä henkinen kriminalisointi poistettua laadukkaista ruokaravintoloista. Tarjolla onkin ulkomailta tutuksi tulleita 2,5 desilitran annoksia, jotka mahdollistavat usean eri ruokaan sovitetun oluen maistamisen.

– Vaikka pieni on kaunista, niin iso se vaan on komiaa! Isoin olutpullomme on 9 litran kokoinen, Huberista kerrotaan.
Huikeaksi saneerattu funkkismiljöö Tammerkosken sillan länsipuolella kutsuu lämpimään tunnelmaan nauttimaan hyvästä ruoasta ja palvelusta. Syy saapua Huberiin ei tarvitse olla janoa tai nälkää kummoisempi.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY