tiistai, 25 tammikuun, 2022
HUOM! Tapahtumat ja aukiolot täynnä aikataulumuutoksia
Etusivu Teemat Pihviravintolat

Teema: Pihviravintolat

Salud on tunnettu erityisesti runsaan lihaisista pihviantimistaan, mutta hellekeleillä ennen illan viileyttä ja tuhdimman nälän heräämistä maistuvat ehkä parhaiten tapakset. Ravintolan andalusialaishenkiseen tapas-baariin voi piipahtaa helposti napsimaan pieniä suolapaloja kuohuvan, kuplivan tai huurteiseen hyvyyden kanssa. Lämpiminä kesäpäivinä Saludin tapas-baarin ovet aukaistaan kadulle asti ja tila muuntuu sisäterassin tunnelmaan. Tänä kesänä...
Viime vuonna Salud piti paella-viikot, joiden suosio oli suunnaton. Siitä saakka paellaa on toivottu palaavaksi liki päivittäin. Keittiöpäällikkö Tomi Schulze halusi vastata paellanhimoisten huutoon, joten annos on nyt listalla hiukkasen muovaillussa ja keittiötä paljon vähemmän ruuhkauttavassa muodossa. – Teemme paellan nyt vähän eri tavalla. Siinä on kaikki elementit ja maut, mitä...
Original Sokos Hotel Ilveksen sydämessä sijaitsevan Frans & Marien palvelupäälliköksi pestattu Mikko Lemmetty on kotiutunut nopeasti keittiöönsä ja työtiimiinsä. Köökin uusi kapellimestari on kokannut pikkunaperosta asti ja nauttii hektisestä keittiökiireestä. Pari kuukautta köökin puikoissa puuhannut Lemmetty saikin heti säpinäisen startin työhönsä, kun Tammerfestit osuivat aloitushetkeen. – Ruokalistan oppi nopeasti, kun hotelli ja...
Bodega Salud täyttää tänä vuonna jo 45 vuotta. Juhlavuoden klassikkoannoskarkeloiden kautta taloon on kotiutunut myös Heikki Kärkkäinen, joka on aikanaan ollut Saludissa silloisen legendaarisen ravintoloitsija-keittiömestari Hannu Wissin "oppipoikana". Nyt ympyrä on sulkeutunut ja Kärkkäinen tehnyt paluun Josperin äärelle keittiöpäällikön tamineissa. Legendaariselle Saludille tulee 45 vuotta lasiin lokakuussa, mutta ravintola on...
Frans & Marie on tuonut parsan lautasille monessa muodossa. Hartaasti odotettua keväistä herkkua on mm. niin vuohenjuustosalaatin, lohen sekä briossin kanssa tarjottuna kuin myös piiraana ja perinteiseen tapaan hollandaisen kanssa kaverustutettuna. Erillisen parsaviikkojen listan lisäksi parsapitoisia annoksia löytyy myös à la carte -listalta, sillä raikasta parsaa on intouduttu kokkaamaan myös siellä...
Ensimmäistä kertaa koko Original Sokos Hotel Ilveksen toiminnan aikana sen tiluksilla tarjotaan brunssia ja mallikkaasti tarjotaankin: Frans & Marien salissa palvelevan omeletinpaistajan pannut ovat kuumina ja pöydät täynnä niin suolaista kuin makeaakin. Hotelliaamiainen Ilveksessä loppuu klo 10.30, mutta mikäli vieras sattuu olemaan aamu-unista sorttia, avautuu talossa jo klo 11 uusi mahdollisuus...
Chaîne des Rôtisseurs järjestää jälleen kansainvälisen nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailun, jonka karsintataistot ovat jo alkaneet alueellisella tasolla. Tampereen aluekarsintakilpailu järjestettiin 1. marraskuuta Ahlmanin opetuskeittiöllä, ja voittajaksi suoriutui Original Sokos Hotel Ilveksen Bistro Frans & Mariessa ja Ravintola Masuunissa keittiön vuoropäällikkönä työskentelevä Teemu Ovaska. – Aluekilpailu oli hieno kokemus! Kyllä siinä sai...
Joskus vanhasta pitää luopua, jos haluaa jotain uutta ja mielenkiintoista tilalle. Niin kävi Tampereen Fransmannin kohdalla, joka oli maan vanhin toiminnassa oleva Fransmanni-ravintola – kunnes uudet tuulet puhalsivat raikkaamman, modernimman ja aivan ainutlaatuisen Frans & Marien paikalle: nyt keittiössä kokataan annoksia paikallisista raaka-aineista omien kokkien laatimin reseptein. – Uuden ravintolan...
Bistro Frans & Marie avaa ranskalaiset ovensa 8. huhtikuuta. Ravintola tulee entisen ravintola Fransmannin tilalle Original Sokos Hotel Ilvekseen. Frans & Marie panostaa niin sesonkiruokaan kuin ranskalaisiin klassikkoannoksiinkin. Bistrossa tarjoillaan arkipäivisin myös lounasta. Tampereen tulokas on osa maanlaajuista Frans & les Femmes -bistroketjua, jossa jokainen ravintola on uniikki ja paikallinen...
Ravintola Fransmanni Tampereella
Ravintola Fransmanni pitää viimeistä päivää ovensa auki sunnuntaina on avoinna viimeisen kerran sunnuntaina 27.3.2016, sillä sen tilalle luodaan aivan uusi bistromainen ravintola huhtikuun alkupuolella. Fransmanni tarjoillut asiakkailleen maalaisranskalaisen keittiön muhevia makuja lähes 30 vuoden ajan. Fransmannin tilalla toimii nykyää Frans & Marie, joka on ranskalaistyyppinen bistro. Tänä vuonna 30 vuotta täyttävässä Original Sokos Hotel...
Bodega Salud täräytti 18.9. käyntiin kuukauden mittaiset Katalonia-viikot. Ravintolan keittiömestari Toni Leskisen kanssa modernia annoskavalkadia suunnittelemassa on ollut jo vuosia Espanjassa asunut ja Michelin-ravintoloissa keitellyt keittiömestari Jani Paasikoski. Klassikkoravintolassa puhaltavat kuitenkin uudet tuulet myös teemaviikkojen mentyä. Baskimaan San Sebastian on saanut suitsutusta kulinaristien pyhiinvaelluskohteena jo vuosikausien ajan, mutta kuin varkain myös...
Kesä on vihdoin starttaamassa paisteisine päivineen ja odotettu ulkosalla ruokailu ja juomailu on tosiasia. Stefan's Steakhousen terassilta on komeat näkymät niin vesille kuin kesälistan makumaisemiinkin. Miltä maistuu ankkainen jambalaya tai intohimoinen sitruuna? Kreoli-keittiön makuja viljelevä Duck Jambalaya on mukavaisen mausteista suvisyötävää. Marinoidusta ankasta valmistettu ankankoipiconfit on yhdistetty rehevän makuiseen jambalayaan,...

MAINOKSET

banneri-dabbal
banneri-ihku-baari-tampere