nuori-kokki
Vuoden nuori kokki 2017 Tampereen aluekarsinnan voittaja on Hotel Ilveksen Teemu Ovaska. Vice-conseiller culinaire Toni Leskinen vasemmalla ja Tampereen vouti Mikko Reinikka oikealla. Kuva: Mikko Reinikka

Chaîne des Rôtisseurs järjestää jälleen kansainvälisen nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailun, jonka karsintataistot ovat jo alkaneet alueellisella tasolla. Tampereen aluekarsintakilpailu järjestettiin 1. marraskuuta Ahlmanin opetuskeittiöllä, ja voittajaksi suoriutui Original Sokos Hotel Ilveksen Bistro Frans & Mariessa ja Ravintola Masuunissa keittiön vuoropäällikkönä työskentelevä Teemu Ovaska.

frans marie teemu ovaska kohokohdat
Teemu Ovaska on työskennellyt harjoittelu mukaan lukien 16-vuotiaasta asti Ilveksessä. Hän on luonut menestyksekkäitä annoksia Frans & Mariessa.

– Aluekilpailu oli hieno kokemus! Kyllä siinä sai ruokaa laittaa ihan tosissaan, Ovaska kertoo hymyillen.

Parhaiten hän kertoo onnistuneensa kisan alku- ja jälkiruoan kohdalla saaden kiitosta esillepanosta sekä mausta.

Ovaska tulee harjoittelemaan vielä paljon ennen tammikuisia Oulun SM-kisoja. Treenausapua on luvassa koko Hotel Ilveksen ravintolatiimiltä ja etenkin keittiöpäällikkö Jarmo Kajanderilta, joka on itsekin osallistunut SM-kisoihin vuonna 2009 toiselle sijalle yltäen.

– Annamme kaiken tukemme ja aikaa sekä raaka-aineita Teemun harjoitteluun, Frans & Marien ravintolapäällikkö Keijo Lehtola lupaa tyytyväisenä.

Aikanaan Ilveksessä keittiöpäällikkönä toiminut Mika Roito on myös luvannut olla preppausvahvuudessa mukana. Ovaska on kaikkien tuesta iloinen ja lujasti motivoitunut harjoittelemaan samalla omaa ammattitaitoaan kehittäen.

– Tulen treenaamaan viikottain samaa tilannetta kuin kisassakin. Saan siis randomilla raaka-aineet, joita pitää käyttää. Sen jälkeen luodaan menu 30 minuutissa, sitten misat, kolmen tunnin armoton vääntäminen ja 15 minuutin nostot, Ovaska kuvailee innoissaan.

Ovaskan kiinnostus ruoanlaittoon sai aikanaan alkunsa kokkina työskentelevän äidin esimerkin kautta. Ovaska oli keittiössä kesätöissä jo 15-vuotiaana Kilpisjärvellä, ja suuntasi sen jälkeen Pyynikin ammattikoulun catering-linjalle. Harjoittelu mukaan lukien 16-vuotiaasta asti Ilveksessä työskennellyt Ovaska on kouluttautunut työn ohessa koko ajan määrätietoisesti. Parhaillaan hän suorittaa suorittaa keittiömestaritutkintoa Jollas-instituutissa.

Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjät järjestää vuosittain kansainvälisen nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailun, johon lähetetään kansallisen kilpailun voittaja. Kokin tulee olla alle 27-vuotias ja hänen esimiehensä järjestön jäsen.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

teemu-ovaska

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ranskalaisen bistron juhlatila: Marien kammari

HENKILÖMÄÄRÄ 10 20 30 Frans&Marie on moderni ranskalainen bistro, jonka uusittu Marien kammari on erinomaisen tunnelmallinen juhlatila. Muuntautuva juhlatila soveltuu hyvin erilaisiin tilaisuuksiin. Marien kammari...

Nämä ravintolat ovat avoinna jouluna – tarjonnassa jouluruokaa sekä à la carte -listan annoksia

Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat...

Mustamakkarapurilaista Tampere-päivän kunniaksi 29.9 ja 1.10. – Frans & Marien annos sai alkunsa keittiömestarin...

Frans & Marie tarjoilee Tampere-päivän kunniaksi mustamakkarapurilaista, joka syntyi keittiömestari Mikko Lemmetyn vitsiksi tarkoittamasta makkaraletkautuksesta. – Koetimme keväällä miettiä Tampere-päivän annokseksi jotain oikein tamperelaista. Heitin ihan vitsillä,...