sunnuntai, 16 tammikuun, 2022
HUOM! Tapahtumat ja aukiolot täynnä aikataulumuutoksia
Etusivu Teemat Frans & Marie

Teema: Frans & Marie

Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat tuumanneet asiasta. Useat hotellien yhteydessä toimivat ravintolat, kuten Grand Hotel Tammerin Bistro Tammer ja Vaihmalan Hovin bistro ovat avoinna joko jouluaattona, joulupäivänä tai kumpanakin. Normaalisti jouluna avoinna oleva Lapland...
Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen houkutti ennen kaikkea rakkaus, mutta myös legendaarinen hotelli Ilves. Salomäki on ollut aikanaan Helsingin hotelli Hesperiassa töissä. Jo siltä ajalta hän muistaa Ilveksen legendaarisena ja hienona...
Ranskalaisbistro Frans & Marien syysmenu on lämpimien makujen juhlaa. Poronpaistin kanssa nautitaan herkkutattia ja lime-selleripyreetä, kananpojanrinnan kanssa punajuuricouscousia. Uuniomenapannukakku saa vierelleen kardemummasiirappia ja manteli-suklaamousse suolaista kinuskia. Uutena tarjoillaan listan maut yhteen kokoava, ystävän kanssa jaettava maistelumenu. Aterian jakaminen ystävän tai rakkaan kanssa on se juttu. Maistelumenuun kuuluu makuja yhteensä seitsemästä...
HENKILÖMÄÄRÄ 10 20 30 Frans&Marie on moderni ranskalainen bistro, jonka uusittu Marien kammari on erinomaisen tunnelmallinen juhlatila. Muuntautuva juhlatila soveltuu hyvin erilaisiin tilaisuuksiin. Marien kammari on ravintolasalista erillinen tila, jossa on pidetty jo monenlaisia tilaisuuksia, kuten häitä, syntymäpäiviä, cocktailtilaisuuksia, rentoja kokouksia ja ihan vain illanviettojakin. Tila voidaan varata yksityiskäyttöön ja tarjoilut...
Frans & Marie tarjoilee Tampere-päivän kunniaksi mustamakkarapurilaista, joka syntyi keittiömestari Mikko Lemmetyn vitsiksi tarkoittamasta makkaraletkautuksesta. – Koetimme keväällä miettiä Tampere-päivän annokseksi jotain oikein tamperelaista. Heitin ihan vitsillä, että Tampereellahan tykätään syödä burgereita, mustaamakkaraa ja siipiä, joten ottaisinko sämpylän ja täyttäisin sen mustallamakkaralla ja siivillä? Lemmetty paljastaa purilaisen alkuideasta. Aatos alkoikin tuntua keittiötiimistä hyvinkin...
Riikka Koskela aloitti talossa aikanaan Original Sokos Hotel Ilves Amarillon palvelupäällikkönä ja otti siitä vuoden päästä otti myös Ilves Bar & Nightin haltuunsa. Sittemmin hän on noussut alakerran yöelämästä Frans & Marien valoisiin tiloihin hymyileväisenä ravintolapäällikkönä, joka ei ravintolavipinästä väsy. – Tämä on jo miljöönä niin kaunis, että täällä on kiva olla...
Frans & Marien keittiötiimi on suunnitellut asiakkailleen keväpurtavaksi luomulihaisen karitsaburgerin. Purilaiseen voi käydä haukkaamassa rennosti kiinni vaikkapa oluen kanssa tai viinilasillisen kaverina. Burgerin pääroolissa poseeraava karitsanjauhelihapihvi tehdään itse Tammisen luomukaritsanlihasta ja myös purilaisen kätköistä löytyvät kastikkeet ovat keittiön omaa käsialaa. – Esimerkiksi kolme tuntia keiteltävän chilikastikkeen on kehittänyt yksi kokeistamme, Ilkka Vikström....
Original Sokos Hotel Ilveksen sydämessä sijaitsevan Frans & Marien palvelupäälliköksi pestattu Mikko Lemmetty on kotiutunut nopeasti keittiöönsä ja työtiimiinsä. Köökin uusi kapellimestari on kokannut pikkunaperosta asti ja nauttii hektisestä keittiökiireestä. Pari kuukautta köökin puikoissa puuhannut Lemmetty saikin heti säpinäisen startin työhönsä, kun Tammerfestit osuivat aloitushetkeen. – Ruokalistan oppi nopeasti, kun hotelli ja...
Frans & Marie on tuonut parsan lautasille monessa muodossa. Hartaasti odotettua keväistä herkkua on mm. niin vuohenjuustosalaatin, lohen sekä briossin kanssa tarjottuna kuin myös piiraana ja perinteiseen tapaan hollandaisen kanssa kaverustutettuna. Erillisen parsaviikkojen listan lisäksi parsapitoisia annoksia löytyy myös à la carte -listalta, sillä raikasta parsaa on intouduttu kokkaamaan myös siellä...
Bistro Frans & Marie pistää bliniksi runsaslisukkeisin annoksin. Salaisen reseptin mukaan maakaroitujen rapsakkapintaisten blinien kyljessä maistuvat niin metsäiset sarvipäät kuin meren saksiniekatkin. Original Sokos Hotel Ilveksen sydämessä sijaitsevan ravintolan blinit ovat suosittu klassikko jo Fransmannin ajoilta. Taikinaresepti onkin pidetty visusti salaisena vuosien ajan. – Bliniviikot ovat olleet jo vuosien ajan erittäin...
Ensimmäistä kertaa koko Original Sokos Hotel Ilveksen toiminnan aikana sen tiluksilla tarjotaan brunssia ja mallikkaasti tarjotaankin: Frans & Marien salissa palvelevan omeletinpaistajan pannut ovat kuumina ja pöydät täynnä niin suolaista kuin makeaakin. Hotelliaamiainen Ilveksessä loppuu klo 10.30, mutta mikäli vieras sattuu olemaan aamu-unista sorttia, avautuu talossa jo klo 11 uusi mahdollisuus...
Chaîne des Rôtisseurs järjestää jälleen kansainvälisen nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailun, jonka karsintataistot ovat jo alkaneet alueellisella tasolla. Tampereen aluekarsintakilpailu järjestettiin 1. marraskuuta Ahlmanin opetuskeittiöllä, ja voittajaksi suoriutui Original Sokos Hotel Ilveksen Bistro Frans & Mariessa ja Ravintola Masuunissa keittiön vuoropäällikkönä työskentelevä Teemu Ovaska. – Aluekilpailu oli hieno kokemus! Kyllä siinä sai...

MAINOKSET

banneri-dabbal
banneri-ihku-baari-tampere