Bistro Frans & Marie pistää bliniksi runsaslisukkeisin annoksin. Salaisen reseptin mukaan maakaroitujen rapsakkapintaisten blinien kyljessä maistuvat niin metsäiset sarvipäät kuin meren saksiniekatkin.

Original Sokos Hotel Ilveksen sydämessä sijaitsevan ravintolan blinit ovat suosittu klassikko jo Fransmannin ajoilta. Taikinaresepti onkin pidetty visusti salaisena vuosien ajan.

Palvelupäällikkö Mikko Lemmetty bliniasian äärellä.

– Bliniviikot ovat olleet jo vuosien ajan erittäin suosittuja. Blinit valmistetaan aina asiakkaan tilauksesta, ja lisäksi kaikki raaka-aineet käsitellään sekä annokset valmistetaan itse paikan päällä, palvelupäällikkö Mikko Lemmetty kertoo.

Blinejä voi tulla nauttimaan joko listalta valikoiden tai menukokonaisuuden osana nauttien. Annosvaihtoehtoja on kolme, joista ensimmäinen on alkuruoka-annokseksi sopiva klassisin siianmäti-, smetana-, suolakurkku- ja sipulilisukkein tarjottava blini. Muut kaksi annosta taas ovat selkeästi suurempia ja ruokaisampia.

Keittiömestarin blinin lisukkeissa liikutaan metsäisissä meiningeissä, sillä bliniä ympäröivät perinteisten lisukkeiden lisäksi siivut ylikypsästä peuranlavasta ja palvatusta hirvenpaistista. Kyljessä komeilee vielä nyhtöankkarillette.

Toisena vaihtoehtona Blini à la Frans & Marie, jossa on lihaisien makujen sijaan lämminsavutaimenmoussea, Benella-kirjolohitartaria, pariloitua jättirapua sekä suolakurkkua hunajatujauksella.

Blinimenu starttaa sesongin vihreällä salaatilla.

Kolmen ruokalajin blinimenu alkaa sesongin vihreällä salaatilla, jatkuu valinnan mukaan joko Keittiömestarin blinillä tai Blini à la Frans & Marie’lla ja päättyy laatusuklaiseen Cafe Gourmand Valrhona -jälkihyvään.

Aikaisempina vuosina blini on tarjottu alkuruokana pihvisen pääruoan seuratessa, mutta nyt Lemmetty halusi luoda vähän keveämmän kokonaisuuden ja nostaa samalla blinin aterian päänumeroksi.

– Lisukkeiden määrää bliniannoksissa on kasvatettu sen verran reippaasti, että annos on jo itsessään aika tuhti. Halusin tehdä kokonaisuudesta sellaisen, että sen jaksaa mukavasti syödäkin.

Nälkä tosiaan tuskin tämänkään menun jälkeen ketään vaivaa, mutta ähkyltä vältytään silti.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Nämä ravintolat ovat avoinna jouluna – tarjonnassa yllätysmenua, jouluruokaa ja paljon muuta

Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat...

Hotel Ilveksen uusi keittiöpäällikkö Petri Salomäki rakastui tamperelaiseen ja Tampereeseen

Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen...

Maistelumenu kokoaa ranskalaisbistro Frans & Marien syyslistan herkut yhteen

Ranskalaisbistro Frans & Marien syysmenu on lämpimien makujen juhlaa. Poronpaistin kanssa nautitaan herkkutattia ja lime-selleripyreetä, kananpojanrinnan kanssa punajuuricouscousia. Uuniomenapannukakku saa vierelleen kardemummasiirappia ja manteli-suklaamousse...