MAINOS

Etusivu Teemat Sokotel

Teema: Sokotel

Frans & Marie tarjoilee Tampere-päivän kunniaksi mustamakkarapurilaista, joka syntyi keittiömestari Mikko Lemmetyn vitsiksi tarkoittamasta makkaraletkautuksesta. – Koetimme keväällä miettiä Tampere-päivän annokseksi jotain oikein tamperelaista. Heitin ihan vitsillä, että Tampereellahan tykätään syödä burgereita, mustaamakkaraa ja siipiä, joten ottaisinko sämpylän ja täyttäisin sen mustallamakkaralla ja siivillä? Lemmetty paljastaa purilaisen alkuideasta. Aatos alkoikin tuntua keittiötiimistä hyvinkin...
Riikka Koskela aloitti talossa aikanaan Original Sokos Hotel Ilves Amarillon palvelupäällikkönä ja otti siitä vuoden päästä otti myös Ilves Bar & Nightin haltuunsa. Sittemmin hän on noussut alakerran yöelämästä Frans & Marien valoisiin tiloihin hymyileväisenä ravintolapäällikkönä, joka ei ravintolavipinästä väsy. – Tämä on jo miljöönä niin kaunis, että täällä on kiva olla...
Frans & Marien keittiötiimi on suunnitellut asiakkailleen keväpurtavaksi luomulihaisen karitsaburgerin. Purilaiseen voi käydä haukkaamassa rennosti kiinni vaikkapa oluen kanssa tai viinilasillisen kaverina. Burgerin pääroolissa poseeraava karitsanjauhelihapihvi tehdään itse Tammisen luomukaritsanlihasta ja myös purilaisen kätköistä löytyvät kastikkeet ovat keittiön omaa käsialaa. – Esimerkiksi kolme tuntia keiteltävän chilikastikkeen on kehittänyt yksi kokeistamme, Ilkka Vikström....
Original Sokos Hotel Ilveksen sydämessä sijaitsevan Frans & Marien palvelupäälliköksi pestattu Mikko Lemmetty on kotiutunut nopeasti keittiöönsä ja työtiimiinsä. Köökin uusi kapellimestari on kokannut pikkunaperosta asti ja nauttii hektisestä keittiökiireestä. Pari kuukautta köökin puikoissa puuhannut Lemmetty saikin heti säpinäisen startin työhönsä, kun Tammerfestit osuivat aloitushetkeen. – Ruokalistan oppi nopeasti, kun hotelli ja...
Frans & Marie on tuonut parsan lautasille monessa muodossa. Hartaasti odotettua keväistä herkkua on mm. niin vuohenjuustosalaatin, lohen sekä briossin kanssa tarjottuna kuin myös piiraana ja perinteiseen tapaan hollandaisen kanssa kaverustutettuna. Erillisen parsaviikkojen listan lisäksi parsapitoisia annoksia löytyy myös à la carte -listalta, sillä raikasta parsaa on intouduttu kokkaamaan myös siellä...
Bistro Frans & Marie pistää bliniksi runsaslisukkeisin annoksin. Salaisen reseptin mukaan maakaroitujen rapsakkapintaisten blinien kyljessä maistuvat niin metsäiset sarvipäät kuin meren saksiniekatkin. Original Sokos Hotel Ilveksen sydämessä sijaitsevan ravintolan blinit ovat suosittu klassikko jo Fransmannin ajoilta. Taikinaresepti onkin pidetty visusti salaisena vuosien ajan. – Bliniviikot ovat olleet jo vuosien ajan erittäin...
Ensimmäistä kertaa koko Original Sokos Hotel Ilveksen toiminnan aikana sen tiluksilla tarjotaan brunssia ja mallikkaasti tarjotaankin: Frans & Marien salissa palvelevan omeletinpaistajan pannut ovat kuumina ja pöydät täynnä niin suolaista kuin makeaakin. Hotelliaamiainen Ilveksessä loppuu klo 10.30, mutta mikäli vieras sattuu olemaan aamu-unista sorttia, avautuu talossa jo klo 11 uusi mahdollisuus...
Chaîne des Rôtisseurs järjestää jälleen kansainvälisen nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailun, jonka karsintataistot ovat jo alkaneet alueellisella tasolla. Tampereen aluekarsintakilpailu järjestettiin 1. marraskuuta Ahlmanin opetuskeittiöllä, ja voittajaksi suoriutui Original Sokos Hotel Ilveksen Bistro Frans & Mariessa ja Ravintola Masuunissa keittiön vuoropäällikkönä työskentelevä Teemu Ovaska. – Aluekilpailu oli hieno kokemus! Kyllä siinä sai...
Joskus vanhasta pitää luopua, jos haluaa jotain uutta ja mielenkiintoista tilalle. Niin kävi Tampereen Fransmannin kohdalla, joka oli maan vanhin toiminnassa oleva Fransmanni-ravintola – kunnes uudet tuulet puhalsivat raikkaamman, modernimman ja aivan ainutlaatuisen Frans & Marien paikalle: nyt keittiössä kokataan annoksia paikallisista raaka-aineista omien kokkien laatimin reseptein. – Uuden ravintolan...
Bistro Frans & Marie avaa ranskalaiset ovensa 8. huhtikuuta. Ravintola tulee entisen ravintola Fransmannin tilalle Original Sokos Hotel Ilvekseen. Frans & Marie panostaa niin sesonkiruokaan kuin ranskalaisiin klassikkoannoksiinkin. Bistrossa tarjoillaan arkipäivisin myös lounasta. Tampereen tulokas on osa maanlaajuista Frans & les Femmes -bistroketjua, jossa jokainen ravintola on uniikki ja paikallinen...
Ravintola Fransmanni Tampereella
Ravintola Fransmanni pitää viimeistä päivää ovensa auki sunnuntaina on avoinna viimeisen kerran sunnuntaina 27.3.2016, sillä sen tilalle luodaan aivan uusi bistromainen ravintola huhtikuun alkupuolella. Fransmanni tarjoillut asiakkailleen maalaisranskalaisen keittiön muhevia makuja lähes 30 vuoden ajan. Fransmannin tilalla toimii nykyää Frans & Marie, joka on ranskalaistyyppinen bistro. Tänä vuonna 30 vuotta täyttävässä Original Sokos Hotel...
Tampereen hotellit ovat myös pihvikeitaita. Original Sokos Hotel Ilveksen Fransmannissa pihviviikot tuovat lautasille erinomaisia raaka-aineita.

MAINOKSET

Ravintola Tampere – Saivo Kitchen & Bar
banneri-ihku-baari-tampere